Kulturë

Nxënësit e Malishevës marshojnë kundër martesave të hershme

“Mos na shitni për fjalë të hallkut”, “Mbaje lapsin, jo unazën”.

Ishin këto dy nga thirrjet e nxënësve të gjimnazit “Hamdi Berisha” në Malishevë, të cilët të mërkurën organizuan një marsh kundër martesave të hershme.

Organizimi u bë nga grupi i quajtur “Autobusi”, emër ky që lidhet mu me këtë problem për çka këta të rinj dolën në rrugë, njofton Klan Kosova.

Kauzën e tyre dhe rëndësinë e shkollimit të vajzave e përkrahu edhe drejtoresha për Kulturë, Rini e Sport në Malishevë, Besarta Rama.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 95
  Pas kërkimeve të jashtëzakonshme në Arkivat e Romës në Bosnje dhe në Kroaci, studiuesja e njohur Blerina Suta ka zbuluar fakte që hedhin dritë në jetën dhe veprën ende të panjohur të At Gjegj Fishtës, shkruan ‘Shqiptarja’. Ajo ka zbuluar poezinë e parë të At Gjergj Fishtës dhe një dëftesë…
  Tags: të, në, për
 • 94
  GAP: “Kosova e Re” do të rëndojë ekonomitë familjare, bizneset dhe do të ndikojë negativisht në Buxhet Instituti GAP ka mbajtur një konferencë për media ku është prezantuar një pjesë e analizës me titull “Ndikimi i TC ‘Kosova e Re’ në tarifat e energjisë elektrike”. Agron Demi, analist i politikave…
  Tags: të, në, për
 • 93
  Jo vetëm personat e papunësuar, por edhe ata që punojnë në Kosovë, vazhdojnë të përballen me probleme të shumta. Punëtorët vazhdojnë të ndihen të shpërfillur nga punëdhënësit, qoftë për kushtet e tyre të punës, sigurinë, mosrespektimin e orarit apo edhe për pagesat që pranojnë. Tranzicioni nga ekonomia e kontrolluar nga…
  Tags: të, në, për
 • 90
  Politizimi i bordeve të ndërmarrjeve publike, po shihet si një prej faktorëve që po i çon këto ndërmarrje drejt procesit të falimentimit. Përfaqësues të shoqërisë civile të cilët kanë realizuar hulumtime për emërimet në këto pozita, thonë se një dukuri e tillë i ka përcjellë të gjitha qeveritë e deritashme…
  Tags: të, në
 • 89
  Problemet e fundit që ndodhën në Lëvizjen Vetëvendosje, që pas zgjedhjeve të fundit arriti të bëhej partia më e madhe në vend, shkaktoi mospajtime të shumta që e çuan atë edhe drejt ndarjes. Nga 32 deputetë, sa pati Lëvizja Vetëvendosje, 12 prej tyre formuan Grupin e Deputetëve të Pavarur (GDP),…
  Tags: të, në, për
Comments