Kulturë

Panairi Vjeshtor i Librit me porosinë për rritjen e numrit të lexuesve

Me mesazhin që libri të lexohet sa më shumë dhe çdokush të ketë qasje, u hap edicioni i parë i Panairit Vjeshtor të Librit, organizuar nga Kolegji AAB. Rreth 50 tavolina tashmë kanë zënë vend në korridorin e objektit të këtij kolegji, për ngjarjen e librit, e cila do të vazhdojë deri të dielën.

Me qëllim që libri t’u ofrohet studentëve, por edhe të gjithë atyre që duan të lexojnë, në kuadër të këtij aktiviteti do të zënë vend edhe ngjarje të tjera që kanë të bëjnë pikërisht me librin. Qysh në ditën e parë, të enjten, u përurua libri “Takimi në Junik –Takimi i parë publik diplomatik ShBA-UÇK”, i autorit Hajdin Abazi, apo Lum Haxhiut, siç njihet ai. Ky libër sjell informacione dhe kujtime të Abazit mbi atë se si erdhi deri tek takimi i ambasadorit amerikan Richard Holbrooke me skuadrën e tij për marrëdhënie me publikun të Shtabit të Nënzonës Operative të UÇK-s për Junik në qershorin e vitit 1998.

Ky promovim i librit qe ngjarja e parë e ditës së Panairit Vjeshtor të Librit. Me rastin e hapjes së tij, rektori i Kolegjit AAB, Lulzim Tafa, ka thënë se ky është një panair i një universiteti me 17 mijë studentë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 99
  Me “besa-besë” para 121 vitesh filloi punimet Lidhja e PejësNë fund të shekullit 19-të tokat e banuara me shqiptarë u vunë përsëri në rrezik kur fqinjët ballkanikë të shqiptarëve filluan aktivisht të ndeshen për të marrë pjesë nga territori i Maqedonisë, kontest që do të shpinte drejt Luftërave Ballkanike. Territori i Kontestueshëm përfshinte edhe katër vilajetet shqiptare. Patriotët shqiptar…
  Tags: të, në
 • 98
  95 vjet nga vrasja e Luigj GurakuqitLuigj Gurakuqi ishte veprimtar i çështjes kombëtare, hartues dhe nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë, poet, arsimtar, tekstolog, gjuhëtar, diplomat, deputet dhe Hero i Popullit shqiptar. Ai shkroi deklaratën e Pavarësisë së Shqipërisë. Dora e tij shkroi alfabetin e miratuar nga Kongresi i Manastirit. Është një nga personalitetet më…
  Tags: të, në
 • 97
  Dy karrige edhe sot mbetën bosh!Mësues me gjithnjë e më pak nxënës! Fenomeni i migrimit ka prekur ndërkohë sistemin arsimor në Kosovë. Por dëmtimi i arsimit pengon transformimin e Kosovës, ngrenë zërin ekspertët. Edhe dy karrige të tjera do të mbeten bosh në një klasë të shkollës së mesme të ulët "4 Prilli”, në fshatin…
  Tags: të, në
 • 96
  Përhapja e mësimit shqip dhe e shkollave kombëtareMë 23 tetor 1891 u çel në Korçë shkolla e parë shqipe për vajza. Në kushtet e ndjekjeve nga qeveria osmane, hapja e saj u bë në saje të pasaportës së huaj që mbante themeluesi i saj Gjerasim Qiriazi. Qysh në vitin e parë numri i nxënëseve u rrit në…
  Tags: të, në
 • 96
  Politizimi i bordeve në Kosovë çon ndërmarrjet drejt falimentimitPolitizimi i bordeve të ndërmarrjeve publike, po shihet si një prej faktorëve që po i çon këto ndërmarrje drejt procesit të falimentimit. Përfaqësues të shoqërisë civile të cilët kanë realizuar hulumtime për emërimet në këto pozita, thonë se një dukuri e tillë i ka përcjellë të gjitha qeveritë e deritashme…
  Tags: të, në
Comments