Mesazh

Paqebërësit

Edhe pse mëkatet dhe shkeljet tona u paguan në kryq, mëkati ynë ende e trishton Frymën e Shenjtë, prandaj duhet të kujtojmë vazhdimisht varfërinë tonë shpirtërore dhe të pikëllohemi për mëkatin tonë. Le të kërkojmë të qëndrojmë të pastër në zemër dhe tërësisht të përkushtuar ndaj Zotit, në mënyrë që të mund të jemi paqebërës (shih Mateu 5:9). Paqja nuk do të vijë derisa të ketë pastërti. Pse? Sepse rruga e Perëndisë për paqen e përhershme është nëpërmjet pastërtisë, jo kompromisit. Konflikti nuk mund të zgjidhet  nëse e Vërteta nuk ekspozon mëkatin dhe na çon drejt drejtësisë. Vetëm atëherë mund të kemi paqe që zgjat.

Dhe oh, çfarë paqeje! Paqja e Perëndisë është paqe përtej çdo zgjuarsie;  e bollshme dhe me tepricë  në mënyrë që t’ua dhurojmë të tjerëve. Kjo do të thotë të jesh paqebërës—të jesh në gjendje të dhurosh paqen që kemi marrë tashmë.

Dikur,të gjithë ishim armiq të Perëndisë, në rebelim kundër Krijuesit tonë dhe vullnetit të Tij të përsosur, të shenjtë dhe të mirë. Por Jezusi na pajtoi me Perëndinë nëpërmjet gjakut të Tij të derdhur në kryq. Vetëm nëpërmjet atij gjaku kemi paqe me Perëndinë dhe paqen e Tij. Kur të përjetojmë një miqësi të tillë me Perëndinë dhe u japim nga paqja  e Tij njerëzve përreth nesh – kur bëhemi paqebërës – reflektojmë Atin tonë qiellor dhe tregojmë se jemi  fëmijët e Tij, bebja e syrit të Tij.

Lutje: Atë, ndërsa unë ndjek pastërtinë dhe drejtësinë, bëj që tu sjell paqe të vërtetë atyre që Ti i vure në rrugën time. Më ndihmo ti drejtoj drejt teje o At në mënyrë që të restaurojnë marrëdhënien me Ty dhe me njerëzit e tjerë. Lutem në emër të Jezusit. Amen.

Lum ata që pėrpiqen për paqen, sepse ata do të quhen bij të Perëndisë.- Mateu 5:9

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  U bëftë vullneti i Tij!Çdo ditë, miliona njerëz luten me lutjen e Zotit pa e kuptuar se çfarë do të thotë të lutesh: “Ardhtë mbretëria jote, u bëftë vullneti yt në tokë ashtu si në qiell” (Mateu 6:10). Kur i lutesh në këtë mënyrë Zotit, po i thua: “Ti sundon mbi jetën time”. Si ndjekës…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
 • 100
  A është e gabuar të jesh i botës?Ai që thotë se është në dritë dhe urren vëllanë e vet, është ende në errësirë. – 1 e Gjonit 2 :9 “Kur isha fëmijë,” shkruan blogerja Karen Keegan, “të rriturit e përkufizonin botën si të bërit e diçkaje që përshtatej me ose përqafonte kulturën “. Për Karen, “bota” përfshinte stilin…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
 • 100
  Fokusi në jetëKur të kuptojmë se armiku është dinak dhe se ai na sulmon nga shumë këndvështrime të ndryshme, do të jemi në gjendje të mbrohemi më mirë. Ndoshta martesa juaj është bërë e vështirë ose po përballeni me probleme financiare. Ndoshta  keni ndaluar së shkuari në kishë sepse jeni lënduar nga…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
 • 98
  Mjerim dhe çlirim!E mbani mend kur ishit fëmijë dhe kishit bërë diçka të gabuar? Ju e dinit që kur të shkonit në shtëpi, do të përballeshit me prindërit dhe do të vuanit pasojat, ndaj edhe keni marrë rrugën më të gjatë për t’u kthyer në shtëpi, duke i tërhequr këmbët zvarrë. Keni…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
 • 97
  Mos kini një mendim të ekzagjeruar për veten!Sepse në qoftë se dikush mendon se është diçka (shumë i rëndësishëm për t’u kujdesur për barrën e dikujt tjetër), pa qënë asgjë (pa qënë superior përveç se me vlerësimin e vet), gënjen veten e vet. – Galatasve 6:3 Bibla na paralajmëron vazhdimisht kundër krenarisë. Nuk mund të theksoj mjaftueshëm rrezikun…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
Comments