Mesazh

Perëndia ka një plan madhështor për ju!

Por secili të shqyrtojë veprën e tij dhe atëherë do të ketë të mburrurit vetëm për veten e tij dhe jo për tjetrin. – Galatasve 6:4

Duhet ta ndalojmë veten së krahasuari me të tjerët, sepse Perëndia nuk do që të jemi të irrituar dhe të ndihemi të pavlerë për bekimet që Ai dëshiron të na japë.

Krahasimi i jetëve tona me jetët e të tjerëve nuk është i drejtë, as për ata dhe as për ne. Është e padrejtë për ata sepse nëse bëhemi xhelozë për atë që ata kanë, çfarë dinë, si duken, etj…, ne fillojmë ta mbajmë veten larg tyre. Nuk i vlerësojmë më si njerëz të mrekullueshëm të krijuar nga Perëndia.

Është e padrejtë për ne sepse kufizon planin e Perëndisë për jetët tona. Krahasimi i thotë Perëndisë: “Unë dua të kufizoj punën Tënde në jetën time dhe asgjë tjetër. Dua që jeta ime të jetë si e këtij personit tjetër.”

Perëndia ka një plan individual për secilin prej nesh. Plani i Tij për ju është më i madh nga sa mund të imagjinoni. Mos shikoni planet e Tij për të tjerët që të mund të ecni në planet që Ai ka për ju dhe të merrni bekimet që ato sjellin.

Lutje

Frymë e Shenjtë, më ndihmo të shqyrtoj zemrën time në ndershmëri dhe më vër në dukje çdo xhelozi, fyerje apo irritim në mua që është zhvilluar nga krahasimi me të tjerët. Unë dua të jem gjithçka që Ti do që unë të jem dhe të jetoj jetën që Ti ke për mua.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Për çfarë po shpresoni?Kthehuni në fortesë (sigurie dhe bollëku), o ju robër të shpresës! Pikërisht sot unë deklaroj se do të të jap dyfishin. – Zakaria 9:12 Kam një pyetje për ju: Për çfarë po shpresoni? Për çfarë po prisni në jetë? A po kërkoni për diçka të mirë të ndodhë apo po…
  Tags: të, për, që, dhe, mesazh
 • 98
  Të lutemi për brezin e ri nga Dr.Michael YoussefMe çdo vit që kalon, ka gjithnjë e më shumë ndikime të paperëndishme që kërkojnë vëmendjen e të rinjve të kombit tonë. Vlerat biblike perceptohen si të huaja dhe të vjetra. Familjet e krishtera po sulmohen nga të gjitha anët. Si do ta gjejë forcën brezi që po rritet për…
  Tags: të, për, që, mesazh
 • 95
  Nëse zemra juaj vuan këtë Krishtlindje nga Dr.Harold Sala“Si të brengosur, por gjithmonë të gëzuar; si të varfër, por shumë veta i bëjmë të pasur; si njerëz që s’kanë asgjë, por kanë gjithçka…”2 Korintasve 6:10 Nëse zemra juaj ka dhimbje, ajo dhemb disi thellë dhe më shumë gjatë kohës së Krishtlindjes. Pavarësisht ndriçimit të qirinjve, të yjeve dhe…
  Tags: të, që, dhe, mesazh
 • 95
  I lirë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi për të qenë...“Të shfrytëzosh në maksimum kohën” mund të jetë një moto tepër e keqkuptuar! Menaxhimi i mirë i kohës nuk do të thotë të ecësh me ritmin e ndonjë regjimi rigoroz e strikt në rrugën e prodhimtarisë, por që të gjesh lirinë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi, duke…
  Tags: të, për, që, dhe, mesazh
 • 95
  lini mbrapa të shkuarën dhe bëni zgjedhje të rejaPrandaj nëse dikush është  në Krishtin (Mesia), është një krijesë e re,  të vjetrat shkuan; ja, të gjitha u bënë të reja. – 2 Korintasve 5:17 Zgjedhjet e gabuara shkaktojnë pendim dhe kur përjetojmë pendim, kemi nevojë të përballemi me të dhe ta lejojmë të na mësojë si të bëjmë…
  Tags: të, që, dhe, mesazh
Comments