Inkurajime

Perëndia na bekon për besnikërinë tonë!

Kur vizitorja i Kris Hagait mbërriti te dera, Krisi po ushqente djalin e tij të rritur, Xhonin, i cili kishte paralizë cerebrale për shkak të neglizhencës nga ana e mjekut kur ai u lind. Vizitorja kishte ardhur për t’i hedhur një sy frigoriferit që Hagai sapo kishte blerë sepse ajo mendonte të blinte një të tillë. Por gruaja u bë aq kureshtare për Xhonin sa thuajse e harroi arsyen e vërtetë të vizitës së saj.

“Si arrin të merresh me të?”, pyeti vizitorja disa çaste më vonë.

“Me Xhonin? Ai është dashuri.”

“Po, por duhet të të marrë orë të tëra nga dita jote”, tha vizitorja.

Perëndia i lejon gjërat në jetën tonë për një qëllim”, i tha Krisi asaj. “Nëse unë jam besnik, Perëndia do të më bekojë për atë besnikëri. Nëse refuzoj ta pranoj atë që Perëndia lejon, do të jem dështak.”

Pas disa çastesh, duke vënë re se sa e heshtur ishte bërë gruaja, Krisi u kthye nga ajo dhe e gjeti të përlotur. “Im shoq vdiq gjashtë muaj më parë nga një infarkt. Unë kam fajësuar Perëndinë që ma mori bashkëshortin.”

Krisi ndau shumë me të prej përvojës së saj dhe prej Biblës atë që ajo kishte mësuar për pranimin dhe besimin te Perëndia. Para se vizitorja të largohej, edhe ajo ia përkushtoi jetën e saj Krishtit dhe filloi të kuptonte që ajo mund të besonte se Perëndia do të sillte diçka të mirë edhe nga përvojat më të dhimbshme të jetës.

Psalmisti na siguron se Perëndia nuk do të na braktisë kurrë, pavarësisht vështirësive me të cilat përballemi. Në Psalmin 9 ai shkroi: “Ata që e njohin emrin tënd do të kenë besim te ti, sepse ti, o Zot, nuk i braktis ata që të kërkojnë” (vargu 10).

Ç’siguri madhështore!

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 98
  Si e përdor Perëndia vuajtjen për mirë?Në kohën e Jezusit zakonisht mësohej se vuajtja është gjykim. Për shembull, kur dishepujt e Jezusit takuan një burrë të lindur të verbër, ata e pyetën Atë: “Mësues, kush ka mëkatuar, ai apo prindërit e tij, që ai ka lindur i verbër?” (Gjoni 9:2). Dhe Jezusi mori kohë për të korrigjuar këtë…
  Tags: të, për, që, inkurajime
 • 96
  Të ruash balancat kur je prind!Si shigjeta në duart e njė trimi, kështu janë bijtë e rinisë. Psalmi  127:4 Një nënë e re i bërtiti fëmijës, “Pusho tani!” . Ai  fëmijë nuk kishte mbushur ende një vjeç. Teksa e shihja, kuptova se ishte i sëmurë. Hundët e tij po kullonin dhe sytë i kishte të…
  Tags: të, që, inkurajime
 • 96
  Ndiqmëni…Mateu kapitulli 4, vargu 19. jezusi u tha atyre: “Ndiqmëni dhe unë do t’ju bëj peshkatarë njerëzish.” Kjo është ftesa fillestare e Jezusit për katër dishepujt. Simoni, i quajtur Pjetër gjithashtu, Andrea, vëllai i Tij dhe pastaj më pas Jakobi dhe Gjoni. “Ndiqmëni dhe unë do t’ju bëj peshkatarë njerëzish.”…
  Tags: të, që, inkurajime
 • 96
  BesimiKi besim tek Zoti me gjithë zemër dhe mos u mbështet në gjykimin tënd; pranoje në të gjitha rrugët e tua, dhe ai do të drejtojë shtigjet e tua. ( Fjalët e Urta3:5-6.) Allister Begg  tregon se një ditë, ai bashkë me gruan e tij panë një çiklist, i cili…
  Tags: të, që, inkurajime
 • 95
  Si të qetësoni zemrën tuaj?Një mëngjes, jo shumë kohë më parë, e nisa ditën si zakonisht duke lexuar pak nga Bibla dhe u luta. Por unë nuk isha e qetë në zemrën time. Ishte një nga ato rastet kur ndjeshesh i shqetësuar dhe të duket çdo gjë e pavlerë. E di mirë se çfarë…
  Tags: të, për, inkurajime
Comments