Mesazh

Përse një Perëndi i mirë lejon të ndodhin gjëra të këqija?

Çdo dhunti e mirë dhe çdo dhuratë e përsosur (falas, e madhe, e plotë) është nga lart dhe zbret nga Ati (që jep dritë) i dritave, pranë (të ndritshmit) të cilit nuk ka ndërrim (ulje apo ngritje) dhe as hije (si në eklips) ndryshimi. – Jakobi 1:17

Kur përjetojmë tragjedi të tmerrshme, përgjigjja e zakonshme është të inatosemi me Perëndinë. Njerëzit pyesin, “Nëse Perëndia është i mirë, i plotfuqishëm, dhe gjithë dashuri për ne, përse nuk i ndalon Ai gjërat që shkaktojnë dhimbje?” Megjithatë, ne e dime se sipas Fjalës së Perëndisë, e vërteta nuk është në Satanin, ai është gënjeshtar dhe ati i gënjeshtrave.

Lexoni Jakobi 1:17. Gjithçka e mirë vjen prej Perëndisë. Perëndia është i mirë dhe Ai nuk mund të jetë asgjë tjetër. Për më tepër, Ai nuk ndryshon. Ai është përsosmërisht i qëndrueshëm, besnik dhe i vazhdueshëm. Ai është i mirë, gjithmonë.

Është e qartë që Perëndia nuk i ndalon gjithmonë tragjeditë, dhe ne nuk e dimë gjithmonë përse gjërat e këqija ndodhin. E para e Korintasve 13:12 thotë: “…tani shoh pjesërisht (jo në mënyrë të përsosur)…” Duhet të mbajmë mend që besimi gjithmonë na kërkon të pranojmë pyetje pa përgjigje dhe duhet të arrijmë të jemi të kënaqur të njohim të Vetmin që di gjithçka dhe të vendosim besimin tonë tek Ai.

Lutje

Perëndi, unë ndoshta nuk do të kuptoj gjithmonë përse gjëra të këqija ndodhin, por unë e di që Ti je i mirë. Kur nuk e kuptoj përse, unë do të gjej ngushëllim në Ty.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 87
  Lejojeni Zotin t’ju modelojë!Thuhet se saritë ( veshjet indiane) më të bukura janë ato që enden  me dorë në qytetin e Varanasit, kryeqytetin kulturor të Indisë. Këto fustane të bukura – me ari dhe argjend, të kuq dhe blu – zgjidhen shpesh si fustane nusërie në të gjithë vendin. Interesant është fakti se…
  Tags: të, që, dhe, mesazh
 • 86
  Kini frikën e Zotit dhe bëjeni Atë prioritetin tuaj!Në pjesën e Torahut të kësaj jave, Moisiu i inkurajon njerëzit për herë të fundit. Ai e di që vdekja e tij ishte afër pasi ishte 120 – vjeç. Si gjithmonë,  Moisiu nuk mendon për veten e tij, por për njerëzit që Zoti i besoi udhëheqjes së tij. Ai u…
  Tags: të, që, mesazh
 • 86
  DurimiPor në qoftë se ndonjërit nga ju i mungon urtia, le të kërkojë nga Perëndia, që u jep të gjithëve pa kursim, pa qortuar, dhe atij do t`i jepet. Jakobi 1:5 A je lutur ndonjëherë kështu, “ Perëndi, më jep durim, e ma jep tani”?  Ti ndoshta mund të ndihesh kështu…
  Tags: të, që, mesazh
 • 86
  Kur pritshmëritë e tua për martesën nuk përmbushen!Shërbëtori iu përgjegj: “Ndofta ajo grua nuk dëshiron të më ndjekë në këtë vend; a duhet ta çoj atëherë përsëri birin tënd nė vendin nga ke dalë?” Zanafilla 24:5 Ajo çfarë i shastis më shumë të sapomartuarit, është momenti kur kuptojnë se pritshmëritë e tyre nuk kanë për t’u realizuar të…
  Tags: të, që, mesazh
 • 86
  Të kesh të drejtë apo të jesh i lumturLum ju kur do t`ju shajnë dhe do t`ju përndjekin dhe, duke gënjyer, do të thonë të gjitha të zezat kundër jush, për shkakun tim. Gëzohuni dhe ngazëllohuni, sepse shpërblimi juaj është i madh në qiej, sepse kështu i kanë përndjekur profetët që qenë para jush. ( Mateu 5:11-12) Shkrimtari…
  Tags: të, që, mesazh
Comments