Inkurajime

Përtej gjithçkaje

Perëndia bëri që Danieli të gjejë hir dhe dhembshuri… DANIELI 1:9

Historia e Danielit dhe fëmijëve hebraikë që gjejnë favor me mbretin babilonas mund të jetë një histori e njohur, por ne nuk duhet të humbasim mësimin se si ishte favori i mbinatyrshëm i Zotit me ta pasi u morën larg shtëpive dhe familjeve të tyre.

Për shkak të mëkateve të tyre kundër Zotit, kombi i Judës u mor në robëri në Babiloni. Atje, disa nga më premtuesit, përfshirë Danielin dhe tre miqtë e tij, u zgjodhën t’i shërbenin mbretit babilonas. Si pjesë e periudhës së tyre tre-vjeçare të stërvitjes, këta të rinj do të ndiqnin një dietë me mish të pasur dhe verë të siguruar nga tryeza e mbretit. Sidoqoftë, Danieli dhe miqtë e tij vendosën të mos ndoteshin me këtë dietë dhe u kërkuan që të lejohen të ndjekin dietën e tyre hebraike.

Ata refuzuan të kompromentonin bindjet e tyre, dhe na thuhet se Zoti i dha Danielit “hir dhe dhembshuri” te mbikëqyrësit e tyre. Ata u lejuan të ndiqnin dietën e tyre për sa kohë që nuk i dëmtonte ata. Sigurisht, jo vetëm nuk u dëmtuan, por u bënë më të fortë dhe më të shëndetshëm dhe kjo bëri që ata të zgjidheshin si këshilltarë të besuar.

Gjithmonë qëndroni të vendosur në bindjet tuaja dhe mos u kompromentoni. Ju do të shpërbleheni në fund!

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 98
  Zoti e bekon bindjen tonë!Për shkak se Perëndia na do dhe dëshiron më të mirën për ne, mund t’i besojmë Atij me gjithë zemër. 1 Samuelit 15:10-23 Në ditët e sotme, kur hasim fjalën sakrificë, ndoshta mendojmë të heqim dorë nga koha ose burimet tona – të mos vrasim ndonjë kafshë në altar, apo…
  Tags: të, dhe, inkurajime
 • 98
  Kur nuk biem dakord…Mos ia ktheni kurrkujt të keqen me të keqe, kërkoni të bëni të mirën përpara gjithë njerëzve.Po të jetë e mundur dhe aq sa varet prej jush, jetoni në paqe me gjithë njerëzit.– Romakëve 12 : 17-18 Kurrë nuk do të gjeni një person i cili mund të shprehë mendimin e…
  Tags: të, dhe, inkurajime
 • 98
  Ftesa që nuk do doje ta humbisje!Atëherë Zoti i tha shërbëtorit: “Dil nëpër udhë dhe përgjatë gardheve dhe detyroji të hyjnë që të mbushet shtëpia ime. Sepse unë po ju them se asnjë nga ata njerëz që ishin të ftuar, nuk do ta shijojë darkën time”.- Luka 14: 23-24 Keni bërë ndonjë festë në të cilën nuk…
  Tags: të, dhe, inkurajime
 • 98
  Si të përballesh më një të ardhme dekurajuese?Populli u gëzua nga ofertat e tyre vullnetare, sepse i kishin bërë këto oferta Zotit me gjithë zemër; edhe mbreti David u gëzua shumë.– 1 e Kronikave 29 : 9 Në ditët e sotme nuk është e lehtë të jesh i ri. Të varesh plotësisht tek rroga jote, të stresohesh nga…
  Tags: të, dhe, inkurajime
 • 97
  Bekimet e durimit!Kur arrijmë në destinacion, kuptojmë se bekimi më i madh ishte udhëtimi. Galatasve 6:9 Lev Tolstoit iu deshën gjashtë vjet (dhe të paktën shtatë drafte) për të shkruar librin “Lufta dhe Paqja”, por romani i tij tani konsiderohet si një nga kryeveprat më të mëdha letrare të të gjitha kohërave.…
  Tags: të, dhe, inkurajime
Comments