Inkurajime

Plot Drejtësi dhe Mëshirë

Për shkak të dashurisë së Tij të madhe për ne, Perëndia krijoi një rrugë që ne ta njohim Atë personalisht.

Romakëve 3:21-26

Vargjet e sotme dhe shumë pasazhe të tjera biblike na tregojnë se Perëndia është i drejtë. Kjo do të thotë  se Ai është i vërtetë ndaj parimeve të Veta. Do të thotë gjithashtu se Perëndia, i cili është i shenjtë dhe i përsosur, nuk mund të jetë një me një mëkatar. Përkundrazi, “shpirti që mëkaton ka për të vdekur” (Ezekieli 18:4). Kjo është e frikshme për njerëz të papërsosur siç jemi ne, apo jo?

Ja pse Ati ynë qiellor krijoi një zgjidhje për të gjithë njerëzimin. Jezus Krishti, i cili ishte pa mëkat, mori mbi Vete mëkatin tonë dhe vdiq në vendin tonë – që ne të mund të ribashkoheshim me Krijuesin tonë. Zoti vazhdon të jetë i drejtë dhe i shenjtë dhe bëhemibijtë  e Perëndisë së drejtë. Siç u shkroi Pali Romakëve, Ati ynë është “i drejtë dhe shfajësuesi i atij që ka besimin e Jezusit” (Romakëve 3:26).

Vini re se drejtësia dhe bashkimi ynë me Perëndinë nuk ka të bëjë fare me përpjekjet tona—ishte një vendim i hirshëm dhe i mëshirshëm i marrë nga Zoti. Veprat tona të mira nuk e fitojnë kurrë favorin e Zotit, sepse çdo njeri në mënyrë të pashmangshme mëkaton. Por vdekja e Jezusit bëri të mundur që ata që besojnë në Të të kenë një marrëdhënie me Krijuesin. Në fund, është për shkak të drejtësisë dhe mëshirës së Perëndisë që ne mund të ribashkoheshim me Të.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 87
  Si e tërheq Zoti vëmendjen tonë!Ndërprerjet e jetës janë mundësi për t’i besuar Zotit dhe për ta parë Atë duke punuar. Numrat 22:15-35 Bilbili e tërheq vëmendjen tonë menjëherë sapo dikush i bie, apo jo? Përdoret për të kontrolluar sjelljen e padisiplinuar, për të sinjalizuar fillimin ose përfundimin e një ngjarjeje ose për të ndërprerë…
  Tags: të, për, që, një, dhe, inkurajime, dr, charles, stanley
 • 61
  Pastori i njohur, Dr. Charles Stanley ndërron jetë në moshën 90 vjeçare!Ndërron jetë në moshën 90-vjecare, autori i njohur dhe pastori shumë i dashur Dr. Charles Stanley. Në 65 vite shërbesë, Dr. Stanley ndihmoi në përhapjen e ungjillit të Jezus Krishtit rreth e qark botës nëpërmjet shërbesës së tij të mësimdhënies. Ai ka drejtuar Kishën e Parë Baptiste Atlanta (First Baptist Church Atlanta) për 50…
  Tags: të, dhe, stanley, dr, për, charles
 • 56
  Me gëzim ngazëllyes!Krishti i njihte lavdinë dhe shkëlqimin e qiellit. E megjithatë, Ai la Qiellin për të ardhur në tokë dhe erdhi me gëzim. Si është e mundur që Jezusi ishte i kënaqur të linte madhështinë e qiellit dhe të vinte në këtë botë të rënë për të bërë vullnetin e Atit?…
  Tags: të, dhe, për, inkurajime, dr
 • 54
  KohaAi e ka bërë të bukur çdo gjë në kohën vet; ka vënë madje përjetësinë në zemrat e tyre, pa i dhënë mundësinë asnjë njeriu të zbulojë veprën që Perëndia ka bërë nga fillimi deri në fund. ( Predikuesi 3:11) Me shumë mundësi asnjë brez tjetër në të gjithë historinë,…
  Tags: të, një, për, dhe, është, inkurajime
 • 54
  12 Arsye për të qenë FALENDERUESKy artikull u shkrua si një guidë për lutje, bashkëbisedim dhe reflektim, për të falenderuar Perëndinë dhe për tu rritur në mirënjohje. Hap pas hapi ndajmë me ju 12 fusha të jetës për të cilat duhet të jemi falenderues, duke përfshirë dhe një varg biblik dhe bashkëbisedim, dhe shembuj që…
  Tags: të, për, dhe, që, inkurajime
Comments