Kulturë

Projekti “Biblioteka qarkulluese” në prag të finalizimit

Organizata “ETEA” bashkë me mbështetësit e projektit “Biblioteka qarkulluese” kanë nënshkruar memorandum bashkëpunimi me zyrtarë komunalë të Prishtinës, Gjilanit dhe Obiliqit.

Ky projekt ka për qëllim nxitjen e mendimit kritik dhe rritjen e shprehisë së leximit te filloristët. Çdo javë në shkollat përfituese do të zhvillohen dy orë të leximit sipas udhëzuesve për aplikimin e strategjive të lexim-kuptimit.

Drejtori i organizatës ETEA, Agon Ahmeti, foli për përfitimet që do t’i kenë shkollat nga ky projekt.

Dy udhëheqësi e drejtorive të arsimit në Prishtinë dhe Gjilan, thanë se ky projekt është shumë i mirëseardhur.

“Koni luan futboll”, “Natën e mirë Alfons Oberg” dhe “Djali miliarder” janë disa nga titujt, të cilët me të filluar shtatori do të udhëtojnë nëpër 20 shkolla të Kosovës në kuadër të “Bibliotekës qarkulluese”. Në ditët në vazhdim, “ETEA dhe “The Library Project Kosovo” pritet që të nënshkruajnë Memorandum Bashkëpunimi edhe me zyrtarë të pesë komunave të tjera. © KOHA. 

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Përkujtohet Sevasti Qiriazi-Dako, arsimuese e atdhetare e njohur shqiptareSevasti Qiriazi-Dako, arsimuesja e atdhetarja e njohur shqiptare lindi më 24 shkurt të vitit 1871 në Manastir dhe vdiq më 30 gusht të vitit 1949. Në përkujtim të përvjetorit të vdekjes, Muzeu Historik Kombëtar përcolli disa nga momentet e rëndësishme të jetës dhe veprimtarisë së saj. Sevasti Qiriazi-Dako ishte njëra…
  Tags: të, në, dhe
 • 100
  Çfarë po i thotë Zoti botës përmes Coronavirusit?Kjo ishte tema e tre programeve që u regjistruan kësaj jave në valët e Radio 7. Këtu janë disa pyetje dhe përgjigje nga programet. Ju lutemi merrni kohë për të shikuar këto vargje dhe t'i lexoni ato me zë të lartë për të përfituar për veten dhe familjen tuaj. Zoti…
  Tags: të, dhe, në
 • 100
  Përkujtohet sot beteja e Skënderbeut në SfetigradBeteja e parë e Sfetigradit u zhvillua në vitin 1448. Ajo ishte një nga betejat kryesore të ushtrisë shqiptare, e komanduar nga Skënderbeu, kundër ushtrisë osmane. Kjo betejë u zhvillua prej 14 majit deri në fund të korrikut. Ushtria osmane komandohej nga vetë Sulltan Murati II. Më 14 maj pararoja…
  Tags: të, dhe, në
 • 100
  Kosova dhe Shqipëria bashkohen në WildlifeSë shpejti një dokumentar madhor televiziv mbi jetën e egër në Kosovë e Shqipëri, do të dalë në qarkullim. Anëtarët e shoqatës më të madhe të fotografëve shqiptarë të natyrës, Albanian Wildlife Photographers, janë thuajse në përfundim të këtij projekti të jashtëzakonshëm. Është i pari, dhe i vetmi në llojin…
  Tags: të, në, dhe
 • 98
  95 vjet nga vrasja e Luigj GurakuqitLuigj Gurakuqi ishte veprimtar i çështjes kombëtare, hartues dhe nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë, poet, arsimtar, tekstolog, gjuhëtar, diplomat, deputet dhe Hero i Popullit shqiptar. Ai shkroi deklaratën e Pavarësisë së Shqipërisë. Dora e tij shkroi alfabetin e miratuar nga Kongresi i Manastirit. Është një nga personalitetet më…
  Tags: të, në
Comments