Inkurajime

Projektimi i brendshëm … nga Perëndia

A e di se Bibla flet edhe mbi mobilimin e shtëpisë tënde? Shkruesi i Fjalëve të urta ka thënë” Shtëpia ndërtohet me dituri dhe bëhet e qëndrueshme me maturi. Me dijen mbushen dhomat me lloj-lloj të mirash të çmueshme dhe të pëlqyeshme.”Fjalët e Urta 24:3-4)

Më lejo të përsëris pjesën e fundit: “Me dijen mbushen dhomat me lloj-lloj të mirash të çmueshme dhe të pëlqyeshme.”

thesaret e vlerave të Krishtera- morali që do të doje t’u përçoje fëmijëve të tu.  Thesaret e mrekullueshme të vlerave të  Krishtera  janë shumë më të çmueshëm se çfarëdolloj objekti antik e me vlerë që mund të posedoni.

Si mund të jemi të sigurt që shtëpitë tona janë mbushur me vlera të Krishtera? Për këtë na nevojitet  “ Projektimi hyjnor i Perëndisë.”  Çdo prind transmeton tek fëmija i tij, një lloj sistemi vlerash, qoftë ky pozitiv apo negative.  Ajo çfarë ne dëshirojmë, është që t’u mësojmë fëmijëve tanë një sistem Biblik të vlerave, e për këtë na nevojitet një plan.

Ky plan duhet të ketë dy elementë- së pari, një listë specifike të vlerave të shkruara në bardhë e zi, mbi të cilat ti dhe partneri yt bini dakord që janë të rëndësishme, e së dyti, shkruani mënyrat sesi do të arrini që t’i transmetoni këto vlera. Më lejo që të sugjeroj disa.

Më së pari, përfshirja në kishë- por mos lini gjithçka vetëm  në kishë. U mësoni fëmijëve tuaj Biblën në shtëpi, sidomos duke i nxitur ata që t’i mbajnë mend  përmendësh shkrimet.  Lutja së bashku në familje është po kaq e rëndësishme. Gjithashtu bëj ç’të mundesh për të pasur materiale të Krishtera që do të ndihmojnë fëmijën tënd, të tilla si librat, Cd, DVD, e muzikë të mirë; këto janë mjete që do të ndihmojnë. Më pas sigurohu që fëmija yt ka mjaftueshëm miq të Krishterë që do ta mbështesin atë.  Nëse është e nevojshme sill fëmijë në shtëpi që jetojnë në të njëjtën lagje në mënyrë që të shpenzojnë kohë së bashku.

Shtëpia jote duhet të jetë vendi më i ngrohtë, më i lumtur dhe më i dashur në botë sepse Jezusi është aty.  Ajo është një fole për të ushqyer këta fëmijë të çmuar që Perëndia të ka dhënë ty. Po sikur t’i shtonit disa vlera të reja të Krishtera shtëpisë suaj?

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  NdjeshmëriaGjithçka, pra, që ju dëshironi t’ju bëjnë njerëzit, ua bëni edhe ju atyre, sepse ky është ligji dhe profetët.- Mateu 7:12 Në programin e terapisë së lojës, që zhvillohej në spitalin Grace New Haven, kishte një problem. Pastruesi ishte shumë i zemëruar dhe i ashpër me fëmijët. Ata hidhnin në…
  Tags: të, që, mesazh, inkurajime
 • 98
  Rëndësia e së VërtetësRevizionistët historianë dhe studiuesit liberalë të Biblës po përpiqen t’i shtojnë vlera moderne Fjalës së Perëndisë dhe fakteve historike. Dhe heqin copat që nuk u pëlqejnë. Le të jemi të vetëdijshëm për një gjë: Nëse vazhdojmë kështu si e kemi nisur, do të përfundojmë me një tufë gënjeshtrash dhe fëmijët…
  Tags: të, që, mesazh, inkurajime
 • 97
  “Zoti dëshiron të të përdorë ty”Në leximin e Torës së kësaj jave, do të gjeni një mesazh inkurajimi nëse ndiheni  jo të kualifikuar për të qëndruar para Zotit. E vërteta është se çdo person, pavarësisht nëse e di apo jo, nuk është mjaftueshëm i aftë për t’i shërbyer Perëndisë. Gjëja e rëndësishme për të kujtuar…
  Tags: të, që, mesazh, inkurajime
 • 96
  Kur doni një mrekulliNë qoftë se ju, që jeni të këqij, dini t`u jepni dhurata të mira bijve tuaj, aq më tepër Ati juaj, që është në qiej, do t`u japë gjëra të mira atyre që ia kërkojnë. – Mateu 7 :11 Jezusi mund të kishte qenë atje. Ai mund të kishte ardhur dhe të…
  Tags: të, që, mesazh, inkurajime
 • 96
  Pranoni rolin që Zoti ju ka dhënë!Ashtu si ne sot, kisha e Korintit luftoi me rolet gjinore dhe çështjet e nënshtrimit, ndal Pali i udhëzoi ata si si duhet të silleshin në mënyrë biblike. Në pamje të parë, ky pasazh mund të duket se ka të bëjë vetëm me faktin nëse gratë mund t’i shkurtojnë flokët…
  Tags: të, që, mesazh, inkurajime
Comments