Mesazh

qëndroni në dashurinë e Tij

Dhe ne kemi njohur (kuptuar, dalluar, të ndërgjegjshëm, nga vëzhgimi dhe përvoja) dhe kemi besuar dashurinë, që Perëndia ka ndaj nesh. Perëndia është dashuri; dhe ai, që qëndron në dashuri, qëndron në Perëndinë dhe Perëndia në të. – 1 Gjoni 4:16

Letra e Parë e Gjonit 4:16 thekson që kemi nevojë të jemi të ndërgjegjshëm për dashurinë që Perëndia ka për ne. Është e thjeshtë të themi “Perëndia më do” pa kuptuar vërtet çfarë po themi. Njohuria e dashurisë së Tij nuk duhet të jetë një fakt biblik që ne e kuptojmë në mendjen tonë por një realitet i gjallë në jetën tonë.

Ky varg thotë “Perëndia është dashuri; dhe ai që qëndron në dashuri, qëndron në Perëndinë dhe Perëndia në të.”

Fjala qëndroni në këtë varg, do të thotë “banoni, jetoni.” Nuk po thotë vizitoni, por i referohet të qëndruarit.

Dashuria e Perëndisë nuk është thjesht një fakt për t’u mbajtur mend apo një ndjenjë kalimtare. Dashuria e Tij është këtu për të qëndruar. Nuk është vetëm për kohë të mira dhe në kohë të këqija të largohet; dashuria e Perëndisë gjithmonë qëndron, prandaj duhet të qëndrojmë në dashurinë e Tij.

Secili prej nesh mund të korrë një bekim më të madh në pjekuri kur këmbëngulim në dashurinë e Perëndisë. Do të rriteni në kohë të vështira kur qëndroni në dashurinë e mrekullueshme që Perëndia ka për ju.

Lutje

Zot, unë këmbëngul sot të qëndroj në dashurinë që Ti ke për mua. Shumë gjëra ndryshojnë, por dashuria Jote nuk largohet asnjëherë, prandaj zgjedh të rrënjosem në dashurinë Tënde të mrekullueshme.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 94
  I lirë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi për të qenë...“Të shfrytëzosh në maksimum kohën” mund të jetë një moto tepër e keqkuptuar! Menaxhimi i mirë i kohës nuk do të thotë të ecësh me ritmin e ndonjë regjimi rigoroz e strikt në rrugën e prodhimtarisë, por që të gjesh lirinë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi, duke…
  Tags: të, për, në, që, dhe, mesazh
 • 92
  Dhuro dashuri këtë KrishtlindjeNë periudhën e Krishtlindjes ndodh që jemi aq të përqendruar në presionet e blerjes së dhuratave dhe festimeve, saqë humbasim fokusin e vërtetë të Krishtlindjes: Jezusin. Por është e rëndësishme që të mos harrojmë të tregojmë dashurinë e Jezusit për të tjerët këtë Krishtlindje. Fto një mik, një fqinj ose…
  Tags: të, për, që, në, mesazh
 • 92
  3 udhëzime për t'u përballur efektivisht me stresin nga Dr. Harold SalaTensioni në vetvete, nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe. Kujtoni, violina ka bukurinë e tingullit, për shkak të tensionit të telave, ndërsa harku i përshkon butësisht ata; por tesioni i madh, do t’i këpusë telat. Në thelb, ka tre reagime ndaj stresit në jetën e sotme. I pari është…
  Tags: të, në, që, dhe, mesazh
 • 92
  mbjellja dhe korrja…sepse ç’të mbjellë njeriu, atë edhe do të korrë. – Galatasve 6:7 Shkrimi na thotë qartë që do të korrim atë që mbjellim. Kjo zbatohet për fermerët dhe të mbjellat. Shumë njerëz e dinë që zbatohet edhe tek të dhënët e parave dhe të qënit bujarë. A e dini që…
  Tags: të, që, dhe, në, mesazh
 • 91
  Çelësi për të kapërcyer çdo frikë që keniTë gjithë përjetojnë frikë në jetën e tyre. Ka frikëra të mëdha, për të cilat jemi të vetëdijshëm, por edhe të vogla, të cilat as që nuk e dimë se i kemi. Unë kam mësuar se është shumë e rëndësishme të kuptojmë se çfarë është frika dhe se si punon…
  Tags: të, që, në, mesazh
Comments