Kulturë

Regjisori kosovar pjesë e festivalit kryesor të teatrit në Gjermani

“56. Thetertreffen Berlin” është një nga ngjarjet më të mëdha teatrore në botën gjermanofolëse.

Çdo vit në muajin maj në organizim që zë fill qysh prej vitit 1964 marrin pjesë produksionet që vlerësohen si më të arrirat. Festivali më i rëndësishëm teatror i Gjermanisë mbledh në Berlin profesionistë të kësaj fushe, gazetarë dhe mysafirë nga e gjithë bota, shkruan sot Koha Ditore.

 

Një komision i pavarur përzgjedh dhjetë produksionet më të mira vjetore nga 400 sosh sa janë pjesë e listës që shqyrtojnë anëtarët e jurisë. Sivjet atje me ftesë të Ambasadës së Gjermanisë në Kosovë, nga e hëna, është duke qëndruar regjisori Agon Myftari, njëherësh drejtor artistik i Teatrit Kombëtar të Kosovës.

Një prej qëllimeve të kësaj ngjarjeje është promovimi i dramës bashkëkohore. E qysh prej vitit 1978 ftohen pjesëmarrës nga e gjithë bota për të shkëmbyer eksperienca se si funksionon një festival.

Si pjesë e programit të bursave, artistët e rinj ndërkombëtarë mblidhen në programin e Forumit Ndërkombëtar për të punuar së bashku dhe për të parë se nga është duke ecur e ardhmja e teatrit. 

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 80
  “Ndoshta shqiptarët në mesjetën e hershme mund të kenë humbur shumë tokë te serbët, ato nuk ishin aspak një popull që po shuhej. Që nga fundi i shekullit të 13 ata nisën një sulm drejt veriut në Selanik, Epir dhe Greqi, që nga fundi i shekullit të 17 një sulm…
  Tags: të, në, një
 • 80
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, për
 • 79
  Siç kemi dëgjuar të thuhet, lumturia është një udhëtim jo një destinacion. Të gjithë ne jemi të ndryshëm. Ne vijmë nga vende e rrethana të ndryshme dhe kemi interes për gjëra  që janë të ndryshme. Por ka diçka universale, që e kërkojmë të gjithë, pavarësisht se cilët jemi, ajo është…
  Tags: të, që, në
 • 79
  Fikja e dritave tashmë është bërë si ritual që të paralajmërojë vepra që luhen me mjeshtëri. E ka “reprizuar” edhe pianisti norvegjez me famë botërore Hakon Austbo në natën e tretë të “Chopin Piano Fest” të enjten mbrëma në Amfiteatrin e Ri të Bibliotekës Qendrore Universitare. Vepra që hapi mbrëmjen…
  Tags: të, në, që, për, nga, është
 • 77
  Çështja e kthimit të Fondit Pensional të Kosovës nga Serbia, mund të përfshihet në kuadër të bisedimeve ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit në Bruksel. Shteti i Serbisë kishte ndalur kontributet e pensionistëve të Kosovës nga qershori i vitit 1999, pas përfundimit të luftës së fundit në Kosovë. Që nga atëherë, pensionistët…
  Tags: të, në, nga
Comments