Mesazh

Rruga e Jetës

Jeta është e pasigurt, por nëse dëgjojmë zërin e Zotit, Ai do të na udhëheqë dhe do të na japë forcë për të vazhduar të ecim përpara.

Psalmi 25:1-22

E ardhmja është një shteg i panjohur me kthesa të ngatërruara. Aktivitetet tërheqëse mund të jenë rrugë të tërthorta që të çojnë larg nga Zoti dhe filozofitë joshëse  janë shtigje që shpesh të çojnë në një lëmsh mendimesh. Edhe në rrugën  më të mirë që keni ecur ndonjëherë nuk është e gjithë rruga me lule anash, me diell dhe korsitë e qeta buzë lumit. Nganjëherë do të udhëtojmë nëpër terrene të thyera malore ose nëpër lugina të errëta. Mënyra e vetme për t’u siguruar që po ecim në rrugën e duhur është të ndjekim dikë që e njeh rrugën.

Zoti është Udhërrëfyesi juaj i përsosur për jetën, i cili ju krijoi me dashuri dhe qëllimisht për këtë kohë dhe vend. Ai vëzhgon hapat tuaj dhe ju mëson shtigjet e Tij siç zbulohen në Fjalën e Tij. Për më tepër, Ai është Ngushëlluesi, i cili premton se do të ecë pranë jush, në mënyrë që të mos jeni vetëm kur të përballeni  me sfidat e jetës.

Zoti e njeh rrugën nëpër të cilën do të ecni dhe nëse do ta përulni veten dhe do ta nderoni Atë, Ai do të japë udhëzime për mënyrën se si duhet t’i zgjidhni problemet që hasni. Për shkak se Ai sheh çdo pengesë dekurajuese dhe tundim që të ka zënë pritë, Ai dëshiron të ruajë hapat e tu që të mos ngecësh në mes të rrugës. Vendosni t’i besoni Atij dhe të ndiqni vullnetin e Tij në vend të asaj që mund të ndihet mirë ose të duket e drejtë. Atëherë do të jeni në rrugën për në destinacionin e bekimit.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Izraeli dhe UngjilliNë pjesën e Torahut të kësaj jave, Jakobi merr zbulesë në lidhje me shpengimin. Shkalla e mbështetur mbi tokë, maja e së cilës prekte qiellin I referohet Mesias, siç mësoi dhe  Yeshua ( Jezusi) tek Gjoni 1:51. Ishte menjëherë pas ëndrrës kur, “Pastaj Jakobi u nis dhe shkoi në vendin e…
  Tags: të, në, që, dhe, për, mesazh
 • 98
  Tundimi i pushtetit!Që kur fruti i ndaluar u këput nga pema në Kopshtin e Edenit, raca njerëzore ka kërkuar rrugë të shkurtra për të arritur në pushtet. Jezusi u përball me të njëjtën sfidë në shkretëtirë. Në tundimin e tretë,  shohim Jezusin, megjithëse Perëndia në mish dhe i vetmi i denjë për…
  Tags: të, në, që, dhe, mesazh
 • 98
  Tundimi i pushtetit!Që kur fruti i ndaluar u këput nga pema në Kopshtin e Edenit, raca njerëzore ka kërkuar rrugë të shkurtra për të arritur në pushtet. Jezusi u përball me të njëjtën sfidë në shkretëtirë. Në tundimin e tretë,  shohim Jezusin, megjithëse Perëndia në mish dhe i vetmi i denjë për…
  Tags: të, në, që, dhe, mesazh
 • 98
  Mos vendosni një pikë në fund të lutjes.Isaia 37:20 Por tani, o Zot, Perëndia ynë, na çliro nga duart e tij, me qëllim që të gjitha mbretëritë e tokës të njohin që ti vetëm je Zoti. Në kapitullin 37 mbreti i Judës, Ezekia, po i lutej Perëndisë duke i thënë: “Por tani, o Zot, Perëndia ynë, na çliro…
  Tags: të, në, për, që, mesazh
 • 98
  Jo sakrificë tjetërNë thelb të shumicës së feve në botë është dëshira për ti sjellë kënaqësi një zoti apo  perëndie për të përfituar jetën e përtejme. Ndjekësit jetojnë me frikën se mos shqetësojnë perënditë e tyre, kështu që ditë pas dite punojnë për të fituar shpëtimin e tyre përmes veprave të mira…
  Tags: të, në, për, dhe, që, mesazh
Comments