Inkurajime

Si e kuptoj unë vlerën time

Le të themi se ju zotëroni një vepër arti të bukur – një pikturë, një vazo kristali madhështore ose mbase një skulpturë antike. Sa kushton ajo? Mbase ju nuk e dini çmimin. Por ka një mënyrë për ta mësuar sa kushton. Ekspertët na tregojnë se kur bëhet fjalë për vënien e një çmimi te një vepre arti, vlera e saj varet nga tre gjëra:
Kush e krijoi atë
Sa janë si ajo vepër arti
Sa shumë është i gatshëm të paguajë dikush për të.
Ndaj lejomëni t’ju pyes: “Cila është vlera juaj?”. Përgjigja mund të gjendet duke parë përgjigjet e atyre tre pyetjeve më sipër:
Kush ju krijoi? Artisti më i madh i universit – Perëndia!
Sa janë si ju? Vetëm një – ju jeni unike.
Sa shumë ishte dikush i gatshëm të paguante për ju? Perëndia ishte i gatshëm të jepte vetë jetën e Birit të Tij që t’ju jepte mundësinë të kishit një marrëdhënie me Të. Ja sa të vlefshme jeni ju!

Nuk ndiheni kështu?
Në librin e tij “Të bëhesh ai që Perëndia synoi”, Dejvid Ekmen e përshkruan Perëndinë duke e shpjeguar këtë për ne:
“Im bir po vdes sepse ju vleni sa një Bir për mua.” E pabesueshme!
Ja se çfarë është shkruar te Letra dërguar Romakëve, kapitulli 5: “Vështirë, në fakt, se vdes dikush për një të drejtë; mbase ndonjë do të guxonte të vdiste për një njeri të mirë. Por Perëndia e tregon dashurinë e tij ndaj nesh në atë që, kur ende ishim mëkatarë, Krishti vdiq për ne” (Romakëve 5:7,8).
Perëndia dëshiron të ketë një marrëdhënie të ngushtë dhe intime me ju pikërisht aty ku jeni. Ndaj mos e nënvlerësoni veten. Përkundrazi, çoni kokën lart dhe kujtojini vetes se Perëndia thotë që jeni një vepër arti që është jashtëzakonisht e vlefshme për Të. Dita dhe jeta juaj mund të ndryshojë duke e ditur këtë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 90
  Kur e vërteta duket gënjeshtërPrandaj, duke e lënë mënjanë gënjeshtrën, secili të flasë të vërtetën me të afërmin e tij, sepse jemi gjymtyrë të njëri-tjetrit.- Efesianëve 4:25 Tre persona po flisnin për një mik të përbashkët. Njëri tregon se si miku i tyre ishte përplasur nga një makinë dhe kishte vdekur. I dyti tha: “Jo,…
  Tags: të, një, inkurajime
 • 89
  Po sikur…?Vëllezër, unë, nuk e llogaris veten time se e kam kapur, por një gjë po bëj: duke harruar ato që kam lënë pas, dhe duke u zgjatur drejt atyre që kam përpara. – Filipianëve 3:13 Po sikur…? Sa më gjatë që njerëzit jetojnë, aq më shumë pyesin veten po sikur…? dhe…
  Tags: të, për, një, inkurajime
 • 88
  Bëjini të tjerët pjesë të gëzimit tuaj!Këtë vit, le të mos zhytemi në kërkim të jetës së përsosur. Përkundrazi, le të jemi plot me gëzim për t’u treguar të tjerëve mrekullinë e dashurisë së Perëndisë. Që nga ngjitja e Krishtit në qiell pothuajse 2000 vjet më parë, Perëndia ka zgjedhur të prekë zemrat nëpërmjet nesh, fëmijëve…
  Tags: të, për, inkurajime
 • 88
  5 mënyra për të respektuar marrëveshjet në marrëdhënie.Prandaj eja të bëjmë një besëlidhie midis teje dhe meje, dhe që ajo shërbeftë si dëshmi midis teje dhe meje” –Zanafilla 31:44 Ekziston një fjalë e vjetër që përdoret për të përshkruar angazhimin, si përkushtimi në martesë, dhe është kjo: besëlidhje. Një besëlidhje është më e fortë se një marrëveshje…
  Tags: të, një, për, inkurajime
 • 87
  Si të qetësoni zemrën tuaj?Një mëngjes, jo shumë kohë më parë, e nisa ditën si zakonisht duke lexuar pak nga Bibla dhe u luta. Por unë nuk isha e qetë në zemrën time. Ishte një nga ato rastet kur ndjeshesh i shqetësuar dhe të duket çdo gjë e pavlerë. E di mirë se çfarë…
  Tags: të, për, inkurajime
Comments