Mesazh

Si të ndjesh gëzimin e Krishtlindjes

Sezoni i Krishtlindjes është padyshim një prej sezoneve më të bukura. Fytyrat e buzëqeshura dhe të lumtura gjithmonë e kanë shoqëruar këtë sezon. Ky vit është i pazakontë dhe dhimbja mund te jetë prezentë në jetën tënde. Si mund të kesh gëzim kur zemra ndjehet e copëtuar?

Diferenca midis gëzimit dhe lumturisë

Lumturi është kur gjërat ndodhin ashtu si ju dëshironi që të ndodhin dhe ju ndiheni të lumtur. Ndërsa gëzimi është kur gjërat nuk ndodhin ashtu siç dëshiron ti të ndodhin, por ti prapë ke gëzim.

Lumturia është për shkak të rrethanave të jashtme ndërsa gëzimi nuk varet prej tyre.

Shumë gjëra ndodhin në jetën tonë, situata që lëndojnë zemrat, por gëzimi është ankoruar brenda jush dhe askush nuk mund të marrë gëzimin. Ai është brenda teje pa marrë parasysh se çfarë po kalon.

Gëzimi është diçka që rrezaton nga brenda. Ndoshta ju njihni dikë që ka kaluar gjëra vërtet të vështira, por ata përsëri kanë gëzim. Kjo sepse gëzimi është i lidhur me gjërat që janë të përjetshme, gjërat që nuk do të kalojnë.

Sigurisht, mund të ketë ditë që ju prireni të lini ndjenjat të diktojnë ditën. Por kur reflektoni, edhe për disa çaste, në atë që thotë Zoti në Fjalën e tij mund të keni gëzim.

Ti nuk je vetëm në situatën tënde

Zoti bën një premtim në Ligjin e përtërirë 31: 6. “Tregohuni të fortë dhe trima, mos kini frikë, mos u trembni prej tyre, sepse Zoti, Perëndia yt, është ai vetë që ecën me ty; ai nuk do të të lërë dhe nuk ka për të të braktisur”.

Mbajeni spirancën e së vërtetës

Kur gjërat që të rrethojnë ndjen sikur po të mbytin, mbështetu tek Zoti. Paqja e tij ia tejkalon çdo zgjuarsie. Ne nuk duhet t’u besojmë ndjenjave tona, pasi ato janë të paqëndrueshme. Ato shkojnë lart e poshtë gjatë gjithë kohës, por ti mund t’i besosh asaj që Zoti thotë në fjalën e tij.

Ju mund t’i besoni faktit që Zoti është afër jush edhe kur ndieni dhimbje. Psalmi 34:18 thotë se ai është afër zemrës së thyer. Nëse duket sikur të gjithë po përjetojnë një lloj gëzimi të Krishtlindjes që thjesht ti nuk po e ndjen, shko te Jezusi dhe aty do gjesh gëzimin që ia tejkalon çdo kuptimi njerëzor.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 95
  Pse duhet ti besoj Biblës?Mendoni pak . . . Radio, televizori, kompjuterët pushtojnë shtëpitë tona me informacione të fundit nga e gjithë bota. Të gjithë japin mendimet e tyre rreth asaj se çfarë është e gjithë kjo që po ndodh, apo se sa shumë duhet të besosh me siguri tek informacioni  që merr? Pak…
  Tags: të, që, është, mesazh
 • 94
  mësoni të besoni në planin e Perëndisë për juVendose fatin tënd tek Zoti, ki besim tek ai dhe ai ka për të vepruar. – Psalmeve 37:5 Mund ta thjeshtësoni jetën tuaj duke mësuar si të zhvilloni besimin tek Perëndia. Shumë shpesh, nuk e lejojmë veten të kemi besim. Ndoshta sepse besimi na është thyer në të shkuarën, ose…
  Tags: të, nuk, dhe, që, mesazh
 • 94
  Perëndia hap dhe mbyll dyer…këtë thotë i Shenjti, i Vërteti, ai që ka çelësin e Davidit, ai që hap dhe askush nuk mbyll; dhe mbyll dhe askush nuk hap. – Zbulesa 3:7 Kur kalojmë kohë të vështira në jetën tonë, duam të dëgjojmë qartë prej Perëndisë. Nuk është e thjeshtë të dallojmë zërin e…
  Tags: të, dhe, që, nuk, mesazh
 • 94
  Nëse zemra juaj vuan këtë Krishtlindje nga Dr.Harold Sala“Si të brengosur, por gjithmonë të gëzuar; si të varfër, por shumë veta i bëjmë të pasur; si njerëz që s’kanë asgjë, por kanë gjithçka…”2 Korintasve 6:10 Nëse zemra juaj ka dhimbje, ajo dhemb disi thellë dhe më shumë gjatë kohës së Krishtlindjes. Pavarësisht ndriçimit të qirinjve, të yjeve dhe…
  Tags: të, që, dhe, mesazh
 • 93
  Inkurajim në kohë të vështiraPlani i Perëndisë për t’u larguar nga acarimet e përditshme Nuk ka përse të jemi të mjerë, të acaruar dhe të palumtur, në periudha të vështira. Nëse ju dhe unë kemi jetuar në botë për një kohë të gjatë, kemi mësuar se ka edhe ditë që nuk shkojnë saktësisht ashtu…
  Tags: të, që, mesazh
Comments