Kulturë

Sot fillon ‘Java Japoneze’ në Kosovë

Ky vit shënon një përvjetor të veçantë – 10 vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Japonisë dhe Kosovës.

Me këtë rast, Ambasada e Japonisë në Austri dhe Fondacioni Japonez me mbështetjen e Japan Tobacco International (JTI) do të jenë nikoqirë të ngjarjes pesëditore të kulturës japoneze “Java Japoneze”, e cila do të mbahet në ambientet e Kino Armatës në Prishtinë nga 6 deri më 10 nëntor. Rikujtojmë se hyrja do të jetë falas.

Më 6 dhe 7 nëntor do të mbahen koncerte të muzikës japoneze nga znj. Sumie Kaneko, përformuese e instrumenteve japoneze Koto dhe Shamisen me qendër në New York, dhe z. Takuya Taniguchi, baterist Taiko me qendër në Mynih.

Të dy muzikantët janë jo vetëm mjeshtër të instrumenteve të tyre tradicionale japoneze, por gjithashtu pionierë në përdorimin e tyre në muzikën bashkëkohore dhe eksperimentale.

Për herë të parë në Kosovë audienca do të ketë mundësinë të shijojë tingullin e fuqishëm të baterive të lashta japoneze së bashku me instrumentet tradicionale me tela Shamisen dhe Koto.

Përveç koncertit, katër filma japonezë të publikuar në Japoni në vitet 2017–2018 do të shfaqen çdo natë gjatë evenimentit në Kino Armata.

Të gjithë filmat janë në versionin origjinal me titra anglisht dhe hyrje falas.

Programi:

6.11./ 18:00 HAPJA dhe KONCERT nga Sumie Kaneko (Shamisen, Koto) & Takuya Taniguchi (Taiko)

6.11./ 20:30 FILM “Mori, Vendbanimi i Artistit” (2018, 99 minuta)

7.11./ 18:00 KONCERT nga Sumie Kaneko & Takuya Taniguchi

7.11./ 20:30 FILM “FATI. Përralla e Kamakuras” (2017, 129 minuta)

8.11./ 18:00 FILM “Përzierje” (2017, 119 minuta)

8.11./ 20:30 FILM “Bëj sikur të jesh” (2017, 117 minuta)

9.11./ 18:00 FILM “Mori, Vendbanimi i Artistit” (2018, 99 minuta)

9.11./ 20:30 FILM “FATI. Përralla e Kamakuras” (2017, 129 minuta)

10.11./ 18:00 FILM “Bëj sikur të jesh” (2017, 117 minuta)

10.11./ 20:30 FILM “Përzierje” (2017, 119 minuta)

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 92
  Me “besa-besë” para 121 vitesh filloi punimet Lidhja e PejësNë fund të shekullit 19-të tokat e banuara me shqiptarë u vunë përsëri në rrezik kur fqinjët ballkanikë të shqiptarëve filluan aktivisht të ndeshen për të marrë pjesë nga territori i Maqedonisë, kontest që do të shpinte drejt Luftërave Ballkanike. Territori i Kontestueshëm përfshinte edhe katër vilajetet shqiptare. Patriotët shqiptar…
  Tags: të, në
 • 92
  Çfarë po i thotë Zoti botës përmes Coronavirusit?Kjo ishte tema e tre programeve që u regjistruan kësaj jave në valët e Radio 7. Këtu janë disa pyetje dhe përgjigje nga programet. Ju lutemi merrni kohë për të shikuar këto vargje dhe t'i lexoni ato me zë të lartë për të përfituar për veten dhe familjen tuaj. Zoti…
  Tags: të, dhe, në
 • 91
  95 vjet nga vrasja e Luigj GurakuqitLuigj Gurakuqi ishte veprimtar i çështjes kombëtare, hartues dhe nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë, poet, arsimtar, tekstolog, gjuhëtar, diplomat, deputet dhe Hero i Popullit shqiptar. Ai shkroi deklaratën e Pavarësisë së Shqipërisë. Dora e tij shkroi alfabetin e miratuar nga Kongresi i Manastirit. Është një nga personalitetet më…
  Tags: të, në
 • 87
  Asim Lokaj – krijues i bukurisë dhe dhembjes (1951-2001)Në duart e Nënës Tereze kam përjetuar dhe shprehur bashkëpunimin mes Zotit dhe njeriut”. Don Lush GJERGJI Kaluan- të mos them, “fluturuan” dymbëdhjetë vite nga kalimi në amshim i Mikut, Vëllait, Krijuesit, Skulptorit, Artistit të mirënjohur dhe të dashur, prof. AsimLokaj. Kujtimi për të, zgjon në mua shumë ndjenja, përjetime,…
  Tags: dhe, të, në
 • 87
  Ajri i ndotur kërcënon shëndetin e prishtinasve, ISHP këshillonInstituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike si Institucioni më i lartë shëndetësor, shkencor dhe profesional në vazhdimësi hulumton ndikimin e faktorëve mjedisor në shëndetin e popullatës, propozon dhe merr vendime profesionale dhe u rekomandon institucioneve kompetente eliminimin e mangësive të zbuluara dhe ndikimin e tyre të dëmshëm në shëndet. IKSHP thotë…
  Tags: të, dhe, në
Comments