Kulturë

Sot hapet ‘Panairi Vjeshtor i Librit’ synon lexuesit e rinj

Adhuruesit e librave kanë edhe një ofertë që t’i gjejnë veprat e preferuara në një vend. Kryeqytetit i është shtuar edhe një panair libri. Kolegji AAB me “Panairin Vjeshtor të Librit” mëton që këtë ngjarje ta bëjë një nga panairet më të frekuentuara të librit me vizitorë të rinj. Prej sot e deri të dielën, objekti i këtij kolegji do të mirëpresë rreth 50 shtëpi botuese nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia. Aty do të jenë “Botimet KOHA”, “Dukagjini”, “Toena”, “Buzuku” e të tjera. Krahas shtandeve të librave do të ketë edhe promovime librash, punëtori e diskutime. Ceremonia e hapjes do të mbahet sot në orën 11:00.

Autori e gazetari Jusuf Buxhovi do të promovojë vëllimin e 6-të, 7-të dhe të 8-të të veprës kapitale “Kosova”. Ish-deputeti i Kuvendit të Kosovës nga radhët e PDK-së, Hajdin Abazi, do të promovojë librin e tij “Takimi në Junik”.

Në bazë të një përshkrimi që i bëhet këtij Panairi në faqen zyrtare, thuhet se një prej qëllimeve kryesore është mbledhja në një vend e botuesve më seriozë të librit, jo vetëm në gjuhën shqipe.

Ky do të jetë panairi i dytë në kryeqytet, pas atij tradicional që mbahet në qershor.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  “Ndoshta shqiptarët në mesjetën e hershme mund të kenë humbur shumë tokë te serbët, ato nuk ishin aspak një popull që po shuhej. Që nga fundi i shekullit të 13 ata nisën një sulm drejt veriut në Selanik, Epir dhe Greqi, që nga fundi i shekullit të 17 një sulm…
  Tags: të, në, një
 • 95
  Më 23 tetor 1891 u çel në Korçë shkolla e parë shqipe për vajza. Në kushtet e ndjekjeve nga qeveria osmane, hapja e saj u bë në saje të pasaportës së huaj që mbante themeluesi i saj Gjerasim Qiriazi. Qysh në vitin e parë numri i nxënëseve u rrit në…
  Tags: të, në
 • 95
  Ne vazhdimisht në ditët e sotme shpërqendrohemi dhe  nxitojmë të bëjmë gjëra të tjera ndërsa hamë. Kërkimet kanë treguar se problemet me shëndetin, dhembja dhe ankthi, e madje edhe depresioni  mund të vijnë për shkak se ne nuk i bëjmë më gjërat gjatë ditës duke u dhënë rëndësinë e duhur.…
  Tags: të, në
 • 95
  Politizimi i bordeve të ndërmarrjeve publike, po shihet si një prej faktorëve që po i çon këto ndërmarrje drejt procesit të falimentimit. Përfaqësues të shoqërisë civile të cilët kanë realizuar hulumtime për emërimet në këto pozita, thonë se një dukuri e tillë i ka përcjellë të gjitha qeveritë e deritashme…
  Tags: të, në
 • 94
  Partitë opozitare në Kosovë insistojnë që presidenti Hashim Thaçi të mos jetë në krye të procesit të dialogut me Serbinë, tani kur po afrohet edhe faza finale e tij. Sipas opozitës, Kuvendi është organi më i lartë, i cili duhet të vendosë për këtë çështje. Vetëm pasi që Thaçi të…
  Tags: të, në
Comments