LAJMET E FUNDIT

Taksapaguesit kosovarë do të paguajnë dyfish për radiotelevizionin publik

Përveç parapagimit prej 2.5 eurosh në muaj, nga buxheti i taksapaguesve kosovarë parashihet që të ndahen në vitin pasues edhe 0.4 për qind për Radiotelevizionin e Kosovës.

Kjo pasi në Projektligjin e ri, të cilin Komisioni për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media e ka përcjellë të mërkurën në Qeveri, parashihen këto dy forma të financimit, si dhe mënyra të tjera përmes marketingut dhe shërbimeve të tjera, shkruan sot Koha Ditore.

Kjo do të bëjë që buxheti për këtë televizion të rritet afro 85 për qind. Kjo pasi përmes parapagimit prej 2.5 eurosh në muaj parashihet të grumbullohen rreth 14 milionë euro, nga buxheti i shtetit mbi 8 milionë euro, si dhe 2.5 milionë euro nga marketingu. Televizioni publik, i cili është akuzuar disa herë nga shoqëria civile dhe partitë opozitare për njëanshmëri, lidhje me pushtetin dhe për keqmenaxhim, do të ketë buxhet 24.5 milionë euro, apo 11 milionë më shumë sesa ka me ligjin aktual.

Në projektligjin të cilin e ka siguruar gazeta, parashihet që drejtori i përgjithshëm të ketë mandat 5-vjeçar, dhe me mundësi të rizgjedhjes së pakufizuar. Një gjë e tillë ishte kundërshtuar nga shoqëria civile, por nuk është marrë parasysh nga Komisioni parlamentar. Projektligji nuk ka ulur as numrin e anëtarëve të Bordit prej 11 personave, e njëkohësisht ka hequr edhe pagesën për Licencë, që RTK-ja ishte e obliguar ta paguante në Komisionin e Pavarur për Media.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 94
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, dhe, për
 • 90
  Fiton çmimin shkencor për “Shqipëria e rigjetur”, profesoresha italiane shprehet se është befasuar që në 1300-n Shqipëria ishte një shtet i madh në Adriatik. Studiuesja e njohur italiane, Lucia Nadin, ka qenë e entuziazmuar ditën e djeshme, pasi u shpall fituesja e çmimit shkencor për Gjergj Kastriotin – Skënderbeun dhe…
  Tags: të, në, që, për, dhe
 • 88
  Filmi “Touch Me Not” (Mos më prek) e regjisores rumune Adina Pintilie, që flet për një grua e cila përballet me çështje të intimitetit dhe mëson se si të ndihet rehat me trupin e saj, e ka marrë “Ariun e artë” të edicionit të sivjetmë të festivalit “Berlinale”. Ndërsa Wes…
  Tags: të, në, ka, për, që
 • 87
  Prishtinë, 1 mars – Një numër i artistëve janë bërë tok gjatë ditës së mërkurë, në sallën e vogël të Teatrit Kombëtar të Kosovës. Kësaj radhe jo për ndonjë projekt artistik a protestë, por për të gjetur mënyra që t’i dalin në ndihme njërit prej kolegëve të tyre. Në këtë…
  Tags: të, për, që, ka, në
 • 83
  Për më shumë se 10 vjet projekti “Cities of Peace” apo “Qytetet e paqes” ka udhëtuar nga Jerusalemi në Bagdad, Sarajevë, Nju Jork e shumë qytete të tjera, dhe tash ka ardhur edhe në Prishtinë, ku sonte do të bëhet prezantimi i pikturës “The Flowering”, krejt kjo për të promovuar…
  Tags: të, në, që, dhe, për
Comments