Mesazh

të doni pa u lodhur

Që u jep të drejtë të shtypurve dhe ushqim të uriturve…ndihmon jetimin dhe gruan e ve. – Psalmeve 146:7-9

Perëndia flet në Bibël për përgjegjësinë tonë ndaj të shtypurve, të uriturve, të vejave, jetimit dhe të huajit. Ai përmend ata që janë të vetmuar, të neglizhuar, të harruar dhe të zhvlerësuar. Ai kujdeset për të shtypurit dhe të uriturit.

Njerëzit mund të jenë të uritur në shumë mënyra. Mund të kenë shumë ushqim por janë të uritur për vlerësim dhe dashuri. Perëndia i ngre ata që janë të rrëzuar nga shqetësimet; Ai mbron të huajin dhe ndihmon jetimin dhe gruan e ve. Si e bën Ai këtë? Ai punon përmes njerëzve. Ai kërkon njerëz të përkushtuar, të nënshtruar dhe të dedikuar që jetojnë për të përmbushur nevojat e të tjerëve.

Nënë Tereza tha: “Mos mendoni që dashuria, në mënyrë që të jetë e sinqertë, duhet të jetë e jashtëzakonshme. Ajo që kemi nevojë është të duam pa u lodhur.”

Kam kuptuar që shumë njerëz që takojmë çdo ditë, po mundohen të mbijetojnë derisa dikush t’i shpëtojë dhe ky dikush mund të jemi ne. Të lejojmë dashurinë e Perëndisë të punojë përmes nesh për të lënduarin dhe të thyerin, duke përmbushur nevojat e atyre që janë të lënduar frymërisht, emocionalisht dhe fizikisht. Të duam pa u lodhur.

Lutje

Frymë e Shenjtë, më fuqizo të dua pa u lodhur. Më jep zemrën Tënde për të lënduarit dhe nevojtarët dhe më trego si të përmbush nevojat e tyre.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  mendimet dhe fjalëtZemra e të urtit e bën të matur gojën e tij dhe u shton dije buzëve të tij. Fjalët e ëmbla janë si një huall mjalti, ëmbëlsi për shpirtin dhe ilaç për kockat. – Fjalët e Urta 16:23-24 Fjalët e Urta 16:23-24 na tregon se mendimet dhe fjalët tona janë…
  Tags: të, dhe, mesazh
 • 100
  Pse të jesh mirënjohës është një mënyrë e fuqishme për të jetuar i lirë?Tek Psalmi 28:7, fjala e Zotit thotë: Zoti është forca ime dhe mburoja ime; zemra ime ka pasur besim tek ai dhe unë u ndihmova; prandaj zemra ime ngazëllen dhe unë do ta kremtoj këtë me këngën time. Kemi kaq shumë për të qenë mirënjohës në këtë jetë, çdo ditë. Por…
  Tags: të, dhe, mesazh
 • 98
  përballja me zhgënjiminNënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni djallin dhe ai do të arratiset prej jush! – Jakobi 4:7 Shumë të krishterë po ndihen të shkurajuar dhe të dëshpëruar sepse nuk kanë mësuar si të përballen me zhgënjimin. Nuk është vullneti i Perëndisë për të jetuar në zhgënjim, dëshpërim apo shkurajim, për asnjë ditë.…
  Tags: të, dhe, mesazh
 • 97
  Si të luftoni luftën e mirëLufto luftën e mirë të besimit, rrok jetën e përjetshme, në të cilën ke bërë rrëfimin e mirë të besimit përpara shumë dëshmitarëve. – 1 Timoteut 6:12 Duhet të luftojmë luftën e mirë të besimit kundër armikut, por si është kjo nga ana praktike? Po listoj gjashtë strategji: Mendoni agresivisht. Si…
  Tags: të, dhe, mesazh
 • 96
  lini mbrapa të shkuarën dhe bëni zgjedhje të rejaPrandaj nëse dikush është  në Krishtin (Mesia), është një krijesë e re,  të vjetrat shkuan; ja, të gjitha u bënë të reja. – 2 Korintasve 5:17 Zgjedhjet e gabuara shkaktojnë pendim dhe kur përjetojmë pendim, kemi nevojë të përballemi me të dhe ta lejojmë të na mësojë si të bëjmë…
  Tags: të, dhe, mesazh
Comments