Inkurajime

Të jesh i drejtë në një botë të padrejtë!

Fjalët e urta 2:6-11 janë vargje shumë të pasur. Ata na tregojnë se si Perëndia jep dituri dhe se cfarë ndodh në jetën tonë, si rezultat i kësaj. Kështu, unë dua t’u lexoj këto vargje dhe pastaj, të lutemi përmes këtyre vargjeve, për jetën tonë. Pra, Fjalët e urta 2:6-11.

“Sepse Zoti jep diturinë; nga goja e tij rrjedhin njohuria dhe arsyeja. Ai mban rezervë për njerëzit e drejtë një ndihmë të fuqishme, një mburojë për ata që ecin me ndershmëri, për të mbrojtur shtigjet e drejtësisë dhe për të ruajtur rrugën e shenjtorëve të tij. Atëherë do të kuptosh drejtësinë, barazinë, ndershmërinë dhe tërë rrugët e së mirës. Kur dituria të të hyjë në zemër, edhe njohja do të jetë e këndshme për shpirtin tend, të menduarit do të kujdeset për ty dhe gjykimi do të të mbrojë.”

Kështu, le të lutemi përmes këtyre vargjeve. Perëndi, le të jetë kështu në jetën tonë. Ne lutemi për të gjitha këto gjëra. Unë lutem për këto gjëra, në jetën time. Unë lutem për këto gjëra, në jetën e cdo personi që është duke më dëgjuar. Lutem që Ti të na japësh dituri. Lutem që të na dhurosh dituri dhe arsyetim. Na ndihmo të jemi të drejtë në cdo gjë. Ne lutemi që të na mbash nën mburojën Tënde, që kështu, të mund të ecim në integritet. Perëndi, na ndihmo sot të ecim në integritet. Na ndihmo të ecim në rrugët e drejtësisë, në jetën tonë. Dhe ne besojmë, se Ti do të mbrosh rrugën tonë, Ti do të ruash shenjtorët e Tu. Ne lutemi, që të na ruash në rrugën tonë sot.

Na ndihmo të kuptojmë drejtësinë. Na ndihmo të kuptojmë drejtësinë në këtë botë që është plot padrejtësi. Na ndihmo të kuptojmë atë që është e drejtë dhe e vërtetë. Na ndihmo të kuptojmë drejtësinë. Na ndihmo të kuptojmë cdo rrugë të së mirës, ndërsa marrim vendime për të hartuar drejtimin e jetës sonë. Na ndihmo të kuptojmë se cila është rruga ku duhet të ecim, cila është rruga e së mirës. Le të vijë urtësia në zemrën tonë, përmes hirit Tënd, o Perëndi. Derdh dituri në zemrën tonë, derdh dituri në një mënyrë të këndshme për shpirtin tonë.

Le të jemi të matur. Zot, na ndihmo të ecim, të jetojmë dhe të flasim me maturi. Na ndihmo të kuptojmë kur largohemi prej Teje dhe kur nuk ecim në diturinë tënde. Oh, Perëndi, ne lutemi që të gjitha këto gjëra, të bëhen si në Fjalën Tënde, sepse Ti je Ai që jep dituri. Ne kemi nevojë për dituri. Nga goja Jote rrjedhin dituria dhe arsyeja. Kështu, ne t’i kërkojmë këto. ne lutemi që të na drejtosh dhe të na udhëzosh në këto rrugë. Në emër të jezusit, Amen.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  BESIM I SPROVUARNë Bibël lexojmë se Abrahami më në fund iu bind Perëndisë dhe arriti në Kanaan. Por bindja e Abrahamit nuk do të thoshte se çdo gjë në jetën  e tij do të bëhej papritur më e lehtë. Kur arriti në vendin që i tregoi Perëndia, gjeti atje kananitët. Pas një…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 100
  Mbështetuni tek BurimiÇdo nevojë është një mundësi për t’i besuar Perëndisë dhe për të zbuluar se Ai siguron me të vërtetë. 1 Mbretërve 17:8-16 Askujt nuk i pëlqen të jetë në nevojë. Por nga këndvështrimi i Zotit, ajo situatë është e dobishme për shpirtin. Kur flluska jonë imagjinare e sigurisë çahet, zbulojmë…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 100
  Ecni në atë që Zoti ka për ju.A ju duket se ditëlindjet vazhdojnë të ikin gjithnjë e më shpejt, vit pas viti? Natyrisht, kjo do të thotë se herët a vonë, nëse jetojmë mjaftueshëm, secili prej nesh do të plaket. Unë, dua të bëj më të mirën e viteve të mia. Shpresoj se ajo që thotë Psalmi 92 për…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 100
  Ndriçoni dritën tuaj!Tek Mateu 24:35 Krishti thotë: “Qielli dhe toka do të kalojnë, por fjalët e mia nuk do të kalojnë”. Me këto fjalë, kemi sigurinë se çdo premtim që Ai na ka dhënë në Fjalën e Tij do të realizohet. Ashtu siç erdhi për herë të parë në Krishtlindje, Ai do të vijë përsëri.…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 98
  Nuk je më kurrë vetëm.Dhe ja, unë jam me ju gjithë ditët, deri në mbarim të botës. Amen”.–Mateu 28:20 Mund ta quani si eksperimentin përfundimtar në distancimin shoqëror. Në vitin 1934, admirali Richard Byrd qëndroi për pesë muaj vetëm në një kasolle me një dhomë të vetme në Antarktidë, e mbuluar nga dëbora, në…
  Tags: të, në, inkurajime
Comments