Mesazh

Të krishterët mësojnë të presin

E verteta e çeshtjes eshte se shumices se pyetjeve tona te veshtira nuk mund t’u jepet pergjigje ketu ne toke. Duhet ta pranojme se “mendimet e tij nuk jane mendimet tona”. Por ne te krishteret jemi te sigurt se nuk do te ecim gjithmone ne erresire. Jo. sepse ne perjetesi te gjitha ketyre pyetjeve shqetesuese do t’ju jepet pergjigjja. Ky pershkrim ndihmon per ta shpjeguar kete: Ne qofte se shikoni anen e prapme te
nje qilimi persian, e gjitha qe mund te shihni duket si nje ngaterrim i rastesishem fijesh. Por kur qilimi kthehet nga ana tjeter, shfaqet nje dizajn i shkelqyer. Atehere ju zbuloni se ekziston nje rregull i persosur ne ate qe duket si peshtjellim.

Ne kete bote te vjeter ne mund te shohim vetem anen e prapme te qilimit te jetes. Qdo gje duket kaq e ngaterruar e pa kuptim. Por ne qiell, do te jemi ne gjendje te admirojme anen e mbare dhe atehere do te çuditemi se sa me urtesi dhe sa metodikisht e ka modeluar Perendia jeten tone. Ne gjendjen tone te tanishme, ne jemi si dikush qe nget nje veture naten. Ai do te ishte ne gjendje te shijonte pamjen
e fshatit ndersa kalonte aty, veçse erresira ia fsheh ate nga pamja. Ai nuk mund te shquaje asgje nga peisazhi qe do te deshironte te shihte. Megjithate, ai ka drite te mjaftueshnie per te ngare, ne saje te fenereve te parme.

Ka shume gjera qe ne te krishteret do te donim t’i dinim dhe t’i kuptonim. Ne do te donim t’i kuptonim udhet’e” Perendise te ishim ne gjendje te shpjegonim” pse Perendia e ben kete apo ate gj’e. Ketu ne toke ne jemi ne erresire. Shume gjera na jane fshehur. Por Perendia na ka dhene drite te mjaftueshme per te gjetur udhen e duhur. Fjala e Tij – Ligji ne Dhiaten e Vjeter dhe Ungjilli i Jezusit ne Dhiaten e Re – na tregojne mjaft nga rruga per te na çuar ne synimin e perjetshem. Kur te kemi arritur ne qiell, do te linde dielli per ne. Ateher do te jemi ne gjendje te shohim qarte cfare kishin ne te dhjath e ne te majt te udhes sone. Do ta kuptojme perse ” Perendia e lejoi gjithe kete. – Vilhelm Bush

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 72
  Ne kemi pare tashme ne Psalmin 78 se sa e rendesishme eshte qe femijet te vendosin te Perendia besimin e tyre (vargu 7) qe ata te mos jene si etërit e tyre (vargu 8) nje brez kokeforte dhe rebel. A mund ta perfytyroni jeten si nje shkemb i rrepirte mbi…
  Tags: te, ne
 • 66
  Me qëllim të nxitjes së start-up-eve me ide inovative në tema te ndryshme bankare ne tregun e Kosovës,  është lansuar programi “Elevator Lab Challenge” . Me këtë rast është organizuar një diskutim me temën “Inovacioni e ardhmja e Kosovës – rëndësia e inovacionit”.
  Tags: ne, te
 • 63
  Nga kjo ne e kuptojme kujdesin qe Zoti Jezus shprehte per femijet kur Ai urdheroi Pjetrin tek Gjoni 21:15 "Kulloti qengjat e mi." Duket se eshte nje rrjedhim i arsyeshëm për të përfunduar që Ai u referohet këtu fëmijëve. Qengjat jane te vegjelit e kopese. Ne dy vargjet e meposhtme…
  Tags: te, ne
 • 61
  Ky qellim synohet te arrihet permes 1) Vleresimit te gjendjes ekzistuese te Edukimit mbi median dhe informacionin ne Kosove 2) Promovimit te mekanizmave strategjike dhe politike per EMI si mjet per rritjen e kualitetit te mediave dhe informacionit ne vend dhe perfshirjen e saj ne politikat qeveritare 3) Avokimit per…
  Tags: te, ne
 • 44
  Një zëdhënës po raporton se ungjillori Rev. Billy Graham ka vdekur në moshën 99 vjeçare. Ai ishte në shtëpinë e tij në Karolinën e Veriut. Graham shndërroi jetën fetare Amerikane nëpërmjet predikimit dhe aktivizmit të tij, duke u bërë këshilltar i presidentëve dhe ungjilltarit më të dëgjuar të krishterë në…
  Tags: te, ne
Comments