Mesazh

Ti duhet…

Emri i saj është “Urdhëruesja ‘ti duhet…’” dhe ajo vjen për të prishur qetësinë në mendjen tuaj, veçanërisht pas çdo lloj evenimenti shoqëror. Lejomëni t’jua shpjegoj këtë. “Urdhëruesja ‘ti duhet…’” është zëri i lehtë përbrenda që ju vjedh paqen dhe gëzimin kur ajo ju bën që t’i ktheheni vetes dhe t’i thoni: “Ti DUHEJ të kishe bërë më tepër,” ose “DUHEJ ta kishe bërë ndryshe këtë!”. Madje mund t’ju thotë diçka të pavlerë si: “DUHEJ ta dije që nuk mund ta vishje atë fustan sonte!”.
Mikesha ime Xhoni Fejërstin (nga gjermanishtja) më tha se e njeh mirë “Urdhëruesen ‘ti duhet…’”. Ajo thotë: “Kjo urdhëruese flet shumë kur je shtrirë për të fjetur pas një evenimenti të rëndësishëm, veçanërisht kur ti ke qenë përgjegjëse. Ajo flet deri në mes të natës. Unë e njoh mjaft mirë atë!”. Dhe lejomëni t’ju paralajmëroj: Ajo zgjedh një kohë kur ju jeni vërtet të lodhura për ta heshtur atë.
Siç e thashë, një nga gjërat më të këqija që “Urdhëruesja ‘ti duhet…’” bën është që na vjedh paqen dhe gëzimin. Ajo e përqendron vëmendjen tonë te vetja, në vend që të na lejojë t’i lëmë në duart e Perëndisë ngjarjet e së kaluarës dhe rezultatet. Ju nuk mund ta ndryshoni të kaluarën. Ka mbaruar. Çfarë është bërë, është bërë. Ndaj, çfarë duhet të bëni ju?
Epo, unë thjesht do të ndaj përvojën time personale dhe mbase kjo do t’ju ndihmojë. Kur kjo më ndodh mua, unë kthehem te premtimi i Perëndisë te Isaia 26:3, që thotë: “Mendjes që pushon te ti, ti i ruan një paqe të përsosur, sepse kjo ka besim te ti.”. Mbase ju mendoni se unë jam eksperte në këtë gjë, por nuk jam. Vazhdimisht e vazhdimisht unë e vë në zbatim këtë varg duke i përqendruar mendimet e mia te Zoti, jo te opinionet e njerëzve.
Ndaj herën tjetër që “Urdhëruesja ‘ti duhet…’” ju hap telashe, thojini asaj të zhduket. Filloni ta adhuroni Atë për të gjitha bekimet e ditës suaj… një nga një. Ndërsa e bëni këtë, paqja dhe gëzimi i Perëndisë do të vërshojnë në zemrat tuaja.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 81
  Mirënjohje dhe Falenderim!Njerëzit janë krijuar në një mënyrë të tillë që të jenë mirënjohës. Menjëherë ndihemi të vlerësuar, sa herë që  ndonjë nga nipërit apo mbesat na përqafon fort, kur ndonjë i panjohur na komplimenton, ose kur na bëjnë ndonjë dhuratë plot me dashuri. Po sigurisht që ka kohë kur mirënjohja është…
  Tags: të, për, në, dhe, që, është, mesazh
 • 81
  Mesia dëshiron që besimtarët të tërhiqen në një shoqëri më të madhe me Perëndinë e Gjallë!Ekziston një parim i përgjithshëm në Bibël që thotë: “…asnjeri nuk mund të më shikojë mua (Perëndinë) dhe të jetojë” Eksodi 33:20. Megjithatë, Zoti është i mëshirshëm dhe bën disa përjashtime nga ky rregull. Një përjashtim i tillë ndodh në pjesën e Torahut të kësaj jave. Në kapitullin 24, Moisiu ratifikon Besëlidhjen…
  Tags: të, në, dhe, një, që, është, mesazh
 • 80
  Izraeli dhe UngjilliNë pjesën e Torahut të kësaj jave, Jakobi merr zbulesë në lidhje me shpengimin. Shkalla e mbështetur mbi tokë, maja e së cilës prekte qiellin I referohet Mesias, siç mësoi dhe  Yeshua ( Jezusi) tek Gjoni 1:51. Ishte menjëherë pas ëndrrës kur, “Pastaj Jakobi u nis dhe shkoi në vendin e…
  Tags: të, në, që, dhe, për, mesazh
 • 80
  Autoriteti i Fjalës“Atëherë fjala e Zotit iu drejtua…” ( Zanafilla 15:4) Autoriteti në botën tonë është po aq i rëndësishëm sa edhe ushqimi i shëndetshëm dhe ajri i pastër. Kur secili është “ligj për veten” nuk ekziston ligji; anarkia çon në kaos dhe kaosi në asgjësim. Kjo është arsyeja pse historia e njerëzimit është…
  Tags: të, që, për, një, në, është, dhe, mesazh
 • 80
  T’i bësh ditët e tua të vlefshme.Ç’dobi  do të ketë njeriu të fitojë gjithë botën, nëse më pas do të humbë shpirtin e vet? Marku 8:36 Disa kohë më parë, njerëzit përdornin një shprehje “ Është vetëm një jetë që do të kalojë shpejt; vetëm ajo që është bërë për Krishtin do të mbes.”   Kjo frazë përshtatet…
  Tags: të, në, që, dhe, për, një, më, mesazh
Comments