Uncategorised

Tre përgjigje ndaj Kritikës!

Dëgjo këshillën dhe prano mësimet, që ti të bëhesh i urtë për kusurin e ditëve të tua.– Fjalët e Urta 19: 20

Është e lehtë të shohësh mangësitë tek të tjerët, por jo gjithmonë dallojmë tonat. Kur dikush ju kritikon, a e konsideroni zakonisht si xhelozi ndaj jush? Ose ndoshta jeni të prirur për t’u kundërpërgjigjur me fjalë akoma më thumbuese. Por është mirë që fillimisht të shqyrtoni se çfarë mund të përfitoni nga ato kritika dhe të shikoni për përmirësim.

Më shumë se një herë, kam marrë këshilla të dobishme nga fjalët e dikujt që ishte mendjemprehtë. Ishte gabim nga ana e tyre që më kritikonin në atë mënyrë. Edhe pse thumbonte, kishte disa të vërteta që më ndihmoi të rregulloja veprimet e mia.

Edhe nëse jeni i sigurt se personi që ju kritikon është plotësisht gabim, beteja e fjalëve  rrallë e bind dikë që ka probleme me kritikat ,të marrë kontrollin e zakonit të tij të keq. Fjalët e urta 29:9 thotë: “Në rast se një njeri i urtë hyn në grindje me një budalla, dhe budallai zemërohet dhe qesh, nuk ka paqe.”

Fjalët lëndojnë dhe nëse zgjidhni të mos përballeni me personin që ju foli ashpër, mund të shkoni tek Perëndia dhe t’i kërkoni Atij ngushëllim dhe drejtim. Kur profeti Nehemia u kritikua, ai shkoi para Perëndisë, i cili e siguroi: “Ke ecur sipas planit. Vazhdoni të ndërtoni muret e qytetit dhe mos iu përgjigjni kritikëve tuaj.”

Nëse shqyrton zemrën dhe fjalët e tua dhe je i sigurt se nuk ke gabuar, vazhdo të ecësh para me guxim! Mos humbisni kohë dhe energji duke iu përgjigjur kritikave, në vend që të dëgjoni thirrjen e Zotit.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 95
  Re’eh – (Shikoni)“Zoti dëshiron t’i bekojë fëmijët tuaj me prezencën dhe mirësinë e tij” Leximi i kësaj jave fillon me një deklaratë për kohët e vështira që ka kaluar Izraeli; megjithatë, Zoti bën gjithashtu një deklaratë ngushëlluese për një ndryshim të mrekullueshëm që po vjen mbi njerëzit. Duke folur se si Zoti…
  Tags: të, se, që, uncategorised
 • 94
  10 mënyra se si të organizohesh në mënyrë efektivePastaj u tha atyre: “Kini kujdes dhe ruhuni nga kopracia, sepse jeta e njeriut nuk qëndron në mbushullinë e gjërave që zotëron“. A ndihesh sikur je i shpërndarë në shumë drejtime: duke u përpjekur që të jesh një grua, një nënë, një drejtuese automjeti, duke u përpjekur që të mbash…
  Tags: të, që, uncategorised
 • 93
  Si të jesh një nënë beqare e suksesshme?Luiza, e cila për disa vite shërbeu si asistente administrative e burrit tim dhe aktualisht është Drejtoreshë e Medias së Guidelines, ka vajza binjake, të cilat tani janë të rritura. Për shumë vite, si nënë beqare, Luiza kishte përgjegjësi të dyfishta të kujdesej për fëmijët dhe të siguronte për to.…
  Tags: të, që, dhe, uncategorised
 • 91
  Kushtojini rëndësi zemrës suaj!Një ndër arsyet pse e gjejmë veten tek Psalmet  në Bibël është se shkrimet prekin përvojat e përbashkëta. Në Psalmet do të gjeni të gjithë gamën e emocioneve njerëzore – falënderim, zemërim, dashuri, urrejtje, gëzim dhe shumë të tjera. Nganjëherë më pëlqen të shkruaj ndonjë psalm. Sigurisht, ajo që kam…
  Tags: të, që, dhe, uncategorised
 • 91
  Gjej kënaqësi në Zotin!Fjala kënaqësi do të thotë “të fitosh kënaqësi, përmbushje dhe lumturi të madhe”. A nuk është ky lloji i marrëdhënies që dëshironi me Zotin – një marrëdhënie në të cilën ju dhe Ai kënaqeni në praninë e njëri-tjetrit? Epo, edhe Zoti e dëshiron atë lloj miqësie  dhe e vetmja mënyrë…
  Tags: të, dhe, uncategorised
Comments