Kulturë

Universiteti i Prishtinës bëhet me seminar të antropologjisë

Universiteti i Prishtinës, rishtazi është bërë me seminar të antropologjisë. Kjo si rezultat i një nisme të Departamentit të Antropologjisë të Fakultetit Filozofik, për themelimin e një tradite ligjërimi universitar antropologjik në formatin e një seminari, transmeton KTV.

Ligjëratat e këtij seminari, hë për hë, do të jenë të përmuajshme, të enjten e fundit të çdo muaji, në ora 16:00, në Fakultetin Filozofik. Në kuadër të këtij seminari tashmë kanë nisur të ligjërojnë antropologë, arkeologë, historianë dhe studiues të fushave të përafërta nga Kosova, Shqipëria por edhe nga vende të ndryshme të botës, e sidomos nga Franca dhe Britania e Madhe. Ligjëratat mbahen kryesisht mbi tema nga fushat e antroplogjisë, arkeologjisë dhe historisë.

Ky seminar është i hapur për publikun dhe ligjëratat në kuadër të tij mund të ndiqen nga të gjithë të interesuarit. Për tu njoftuar mbi programin e këtij seminari dhe ligjëratat e tij, mund të shkoni te grupi publik në Facebook “Seminari i Antropologjisë – Departamenti i Antropologjisë / UP”.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Të bezdisin zhurmat, apo përtypjet e një personi teksa ha? Nuk shkon në kinema, sepse nuk do të dëgjosh të tjerët të përtypen, ndërsa hanë kokoshka pranë teje? Të bezdis dhe zhurma e ndonjë mushkonje që të kalon pranë? Nëse e gjen veten në këto pyetje, mos u mërzit. Ti…
  Tags: të, në
 • 100
  Në kuadër të shënimit të Ditës Botërore të Turizmit, Drejtoria e Turizmit dhe e Zhvillimit Ekonomik të enjten ka bërë hapjen e punëtorisë së filigranit, duke e konsideruar atë artizanat të vlefshëm të qytetit. Përmes kësaj punëtorie, gjeneratat e reja do ta kenë mundësinë që të trajnohen dhe të mësojnë…
  Tags: të, në
 • 100
  Në kuadër të programit special të edicionit të 9-të të Festivalit të filmit të animuar Anibar, ju sjellim prezantimin e regjisores Luce Grosejan nga Franca, e cila do të prezantojë lidhur me temën “Vizioni i femrës për seksin në animacion”. Kinemaja, interneti, gjegjësisht bota në të cilën jetojmë, ka mbuluar…
  Tags: në, të
 • 100
  Kryesuesi i Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGjK), Nehat Idrizi në kuadër të një vizite studimore të gjyqësorëve të shteteve të ballkanit perëndimor, po qëndron në Këshillin e Lartë të Gjyqësorit të Portugalisë në përkrahje për reformat gjyqësore në shtetet e Ballkanit Perëndimor, njofton kumtesa, transmeton Koha.net. Vizita ka për synim…
  Tags: të, në
 • 100
  Partitë opozitare në Kosovë insistojnë që presidenti Hashim Thaçi të mos jetë në krye të procesit të dialogut me Serbinë, tani kur po afrohet edhe faza finale e tij. Sipas opozitës, Kuvendi është organi më i lartë, i cili duhet të vendosë për këtë çështje. Vetëm pasi që Thaçi të…
  Tags: të, në
Comments