Mesazh

Urtësia e pritjes për kohën e Zotit

Gjatë kohërave të vështira është e lehtë të pyesësh veten pse Zoti po kërkon kaq shumë kohë për të sjellë lehtësim. Ashtu si psalmisti, ne i thërrasim Perëndisë “nga thellësia” për ndihmë (Psalmi 130: 1), por me kalimin e kohës, ne mund të tundohemi t’i marrim gjërat në duart tona.  

Sidoqoftë, besimtarët nuk duhet të veprojnë siç vepron bota, duke përcaktuar një mënyrë veprimi bazuar në arsyetimin njerëzor ose në shembullin e të tjerëve. Në vend të kësaj, udhëzimi ynë do të vijë nga Perëndia dhe shpresa jonë është të jemi në Fjalën e Tij (Psalmi 130: 5-6). 

Është e rëndësishme që të bashkëpunojmë me Të, në mënyrë që koha e kaluar në pritje të jetë  produktive dhe e dobishme. Zoti mund të përdorë këto situata për të zbuluar sjellje ose mendime mëkatare për të zhvilluar qëndrime të reja të zemrës. Pritja mund të sigurojë gjithashtu një mundësi për të thelluar besimin dhe varësinë tonë tek Ai. Dhe kur ndjekim orarin e Zotit, Ai na jep hirin të durojmë situata të vështira me besim dhe paqe. Eshtë një bekim të dimë se jemi atje ku Zoti na dëshiron dhe Ai ka premtuar të kujdeset për ne. 

Nëse jeni në dhomën e pritjes së Zotit, mos harroni se Ai është shpresa juaj – dhe në kohën e Tij Ai do t’ju çojë përpara.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Merr zemër dhe ji i fortë!Megjithëse kemi besim se Zoti ka fuqinë të na çlirojë nga çdo situatë apo rrethanë në jetë, ne shpesh humbasim shpresën ndërsa përpiqemi të gjejmë zgjidhje për problemet tona. Fakti mbetet që pavarësisht përpjekjeve më të vendosura për ta bërë jetën të funksionojë në mënyrë harmonike, ne kemi nevojë për…
  Tags: të, për, dhe, në, mesazh
 • 100
  mbani tempullin e Perëndisë në formë të mirëA nuk e dini se trupi juaj është tempulli i Frymës së Shenjtë që është në ju, të cilin e keni nga Perëndia, dhe se nuk i përkitni vetvetes? – 1 Korintasve 6:19 Deri në moshën gjashtëdhjetë e katër vjeçare, nuk isha stërvitur vazhdimisht apo ta kisha marrë seriozisht. Kisha…
  Tags: të, në, për, dhe, mesazh
 • 98
  Ktheji vështirësitë në mundësiÇdo dhimbje zemre, çdo zhgënjim dhe çdo dështim përdoret nga Zoti për të na afruar me Të. Ne mund të mos e kuptojmë pse duhet të përballemi me kundërshtime në shtëpi, në punët tona, apo edhe në shërbimin tonë ndaj Krishtit, por Zoti e di dhe e kupton. Ndërsa i…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
 • 98
  përballja me zhgënjiminNënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni djallin dhe ai do të arratiset prej jush! – Jakobi 4:7 Shumë të krishterë po ndihen të shkurajuar dhe të dëshpëruar sepse nuk kanë mësuar si të përballen me zhgënjimin. Nuk është vullneti i Perëndisë për të jetuar në zhgënjim, dëshpërim apo shkurajim, për asnjë ditë.…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
 • 98
  Beteja e padukshme...Tani për tani, një luftë e padukshme po ndodh. Po zhvillohet një betejë shpirtërore dhe ne jemi në mes të saj. Pali shkroi: “Sepse lufta jonë nuk është kundër mishit dhe gjakut, por kundër sundimtarëve, kundër autoriteteve, kundër fuqive të kësaj bote të errët” (Efesianëve 6:12). Jakobi shkroi:  Nënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
Comments