Mesazh

Zemra e Zotit – A kemi një marrëdhënie me Të?

Çfarë kanë të përbashkët fetë në të gjithë botën?   Të gjitha fetë tentojnë të ndjekin dhe të kënaqin perënditë e tyre, perëndi që e kanë distancuar veten e tyre prej njerëzimit. Kjo është  një diferencë thelbësore mes tyre dhe besimit të Krishterë.  Krishtërimi është i vetmi besim  në të cilin Zoti vjen tek njerëzit. Ai na ndjek dhe na kërkon; jemi ne ata që kemi humbur-jo Zoti. Ne mund të gëzojmë jo vetëm sepse Zoti na kërkon, por gjithashtu sepse ne mund ta njohim personalisht krijuesin tonë, e të kemi një marrëdhënie të plotë që rritet vazhdimisht. Ne mund të flasim me Të siç do të bënim me një mik të ngushtë. Ne mund të njohim zemrën e vërtetë të Zotit tonë. Në thelb, Krishtërimi nuk është një fe, por është një marrëdhënie.

Tek ungjijtë ne e shohim Jezusin që e  transmetoi këtë mesazh vazhdimisht.  Te Luka, në fillim të kapitullit 15, ne shohim liderë fetarë që murmurijnë kundër Jezusit: “Ky i pranon mëkatarët dhe ha bashkë me ta“ (v.2). Farisenjtë, këdo që pranonte se kishte nevojë për faljen e Zotit e konsideronin si injorant dhe të dobët. Edhe pse ata kishin studiuar Shkrimet, ata ishin shumë larg nga  të njohurit dhe të kuptuarit zemrën e Perëndisë.

Lutje: Atë, të falenderoj Ty që me ndoqe pas edhe kur unë isha i humbur në mëkat.  Faleminderit që je një Zot i afërt dhe i dashur. Unë lutem në emër të Jezusit. Amen.

Si mendoni? Në qoftë se një njeri ka njëqind dele dhe njera prej tyre humb rrugën, a nuk do t’i lërë ai të nëntëdhjetë e nëntat mbi male për të kërkuar atë që humbi rrugën? (Mateu 18:12)

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 91
  Ka filluar kremtimi i Javëve të Frankofonisë në Kosovë, aktivitet ky që kremtohet çdo vit në muajin mars, në më shumë se 70 vende të botë. Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës si koordinatore vendore e Frankofonisë në Kosovë, së bashku me përfaqësitë diplomatikë të Francës, Belgjikës, Luksemburgut, Zvicrës…
  Tags: të, në, dhe, që
 • 91
  Krishtlindja është si një festë e shenjtë fetare dhe një fenomen global kulturor dhe komercial. Për dy mijëvjeçarë, njerëzit në mbarë botën e kanë vëzhguar atë me tradita dhe praktika të cilat janë të natyrës fetare dhe sekulare. Të krishterët festojnë Ditën e Krishtlindjeve si përvjetorin e lindjes së Jezusit…
  Tags: të, në, dhe, një
 • 91
  Që nga 17 shkurti i këtij viti kur edhe Kosova shënoi ditëlindjen e saj të dhjetë, Muzeun e Kosovës e kanë vizituar mbi 7 mijë vizitorë, ku një numër i konsiderueshëm prej tyre janë turistë të huaj. Kështu ka bërë të ditur drejtori i Muzeut të Kosovës, Skënder Boshtrakaj në…
  Tags: të, në, dhe, që
 • 90
  Gjergj Kastrioti-Skënderbeu mbetet figura më emblematike e historisë kombëtare shqiptare, simbol i unitetit dhe përfaqësues i denjë i kombit shqiptar. Kështu u tha në manifestimin “Ditët e Skënderbeut”, me rastin e 550- vjetorit të vdekjes së Gjergj Kastriotit-Skënderbeu, organizuar nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Fakulteti i Edukimit dhe…
  Tags: të, në, dhe, që
 • 89
  Poezia dhe proza për shkrimtaren amerikane Audre Lorde kanë shërbyer si një prej formave më të mira të përballjes me tema të rëndësishme. Përmes tyre ajo ka ngritur çështje si feminizmi dhe e drejta civile, sikurse ka eksploruar identitetin femëror të grave me ngjyrë. Lorde ka qenë një grua e…
  Tags: të, në, dhe, që, një
Comments