Inkurajime

A i intereson Zotit me të vërtetë?

Dy herë iu bë kjo pyetje Jezusit: “A nuk të intereson?”

Herën e parë  ndodhi në detin e Galilesë kur shpërtheu një furtunë e madhe. Valët përplaseshin mbi barkë aq shumë sa ajo pothuajse u mbyt. Gjatë gjithë kësaj kohe Jezusi flinte në kiç mbi një jastëk. Dishepujt e zgjuan Atë. “Mësues, a nuk merakosesh që ne po marrim fund?” Dhe ai si u zgjua, e qortoi erën dhe i foli detit: “Pusho dhe fashitu!.” Dhe era pushoi dhe u bë qetësi e madhe. (Marku 4:38-39).

A nuk i interesonte Jezusit që kur stuhia shpërtheu? Sigurisht, që po. Por Ai e dinte se ata do të arrinin shëndoshë e mirë  në anën tjetër të bregut. Dishepujt u qetësuan vetëm pasi u bë një bunacë e madhe.

Herën e dytë që lexojmë të njëjtat fjalë, “A nuk të intereson?” ndodhi kur Jezusi ishte në shtëpinë e Marisë dhe Martës. Maria u ul te këmbët e Jezusit duke dëgjuar mësimet e Tij, ndërsa Marta punonte në kuzhinë. Më në fund, e zhgënjyer, Marta erdhi te Jezusi. “Zot, a nuk të intereson që ime motër më la vetëm të shërbej?” (Luka 10:40). Jezusi u përgjigj duke i dhënë Martës një këndvështrim të ri. Ai tha se Maria kishte bërë zgjedhjen më të mirë – se përkushtimi me zemër ndaj Zotit e kënaq Atë më shumë sesa puna sakrifikuese.

“Zot, a nuk të intereson?” Edhe ne bëjmë të njëjtën pyetje  kur jemi në një situatë pa ndonjë  shpjegim logjik. Dhe përgjigja? Po, Perëndisë i intereson. Psalmi 95 thotë: “Sepse ai është Perëndia ynë dhe ne jemi populli i kullotës së tij dhe kopeja për të cilën ai kujdeset. ” (Psalmi 95:7).

Sa herë që përballeni me ndonjë stuhi në jetën tuaj ose jeni të irrituar sepse po punoni shumë dhe askush nuk do t’ja dijë, kujtoni se Perëndia sheh dhe kujdeset. “ Dhe gjithë merakun tuaj hidheni mbi të, sepse ai merakoset për ju.” (1 Pjetrit 5:7).

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 93
  Prezantimi i Moisiut me ZotinNë fillim Perëndia krijoi qiejt dhe tokën. – Zanafilla 1:1 Një vëzhgim interesant, është që Bibla asnjëherë nuk mundohet që të provojë ekzistencën e Zotit. Ajo thjesht fillon duke e marrë të mirëqenë që Perëndia është aty, e që Ai u shfaq përpara llojit njerëzor, e që ti mund ta njohësh…
  Tags: të, që, në, një, dhe, ai, se, inkurajime
 • 91
  Falja!“O Atë, fali ata sepse nuk dinë ç`bëjnë.” Pastaj, pasi i ndanë rrobat e tij, hodhën short.”  (Luka 23:34) Sipas doktor S.I. MekMillan, hidhërimi është një vrasës i heshtur; por ndryshe nga sa mund të mendohet, ai që sulmohet  nuk  është personi që lëndohet më tepër. Shumë herë më i…
  Tags: të, që, nuk, një, në, se, më, inkurajime
 • 91
  Çfarë është e drejtë dhe e gabuar?“Në atë kohë nuk kishte mbret në Izrael; secili bënte atë që i dukej e drejtë në sytë e tij.” Gjyqtarët 17:6 Një vajzë e re shkruan në kolonën e një artikulli në një gazetë duke kërkuar një këshillë. Ajo thotë: “Unë jam një vajzë 19 vjeçare që jam gjithnjë…
  Tags: të, në, dhe, se, që, një, inkurajime
 • 90
  Pse duhet të shkojmë në kishë?Unë i njoh veprat e tua, që ti nuk je as i ftohtë, as i ngrohtë. Do të doja të ishe i ftohtë ose i ngrohtë. (Zbulesa 3:15) Nëse nuk jeni ndjerë kurrë sikur donit të hiqnit dorë nga kisha, mundësitë janë që a) nuk shkoni në kishë, nuk keni…
  Tags: të, në, një, nuk, dhe, inkurajime
 • 90
  Na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve!Veprat e Apostujve, kapitulli 15, vargu 28, thotë: “Në fakt na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve që të mos ju ngarkojmë asnjë barrë tjetër përveç këtyre gjërave të nevojshme “ Ky është vërtet një varg interesant dhe një fjali vërtet interesante në mes të kapitullit 15 të veprave…
  Tags: të, në, dhe, që, inkurajime
Comments