Inkurajime

A jeni super-fans i Jezus Krishtit?

“Duaje Zotin, Perëndinë tënd, me gjithë zemrën tënde, me gjithë shpirtin tënd, me gjithë mendjen tënde e me gjithë forcën tënde!”. Ky është i pari urdhërim. –Marku 12:30

Në adoleshencë me siguri, keni qenë një super-fans i ndonjë ylli të pop-it, apo kishit idhull ndonjë sportist?  Ndërsa kur rritemi, ndoshta kemi ndonjë emision që e ndjekim ose ndonjë shkrimtar për të cilin do ndiheshit të privilegjuar nëse do e takonit. Të ndjekësh Jezusin është njësoj! Si mund të studiojmë dhe të imitojmë çdo lëvizje që Ai do të bënte, në mënyrë që të mund të jemi më pranë Tij, më shumë si Ai – në mënyrë që të njihemi si një super fans i Jezus Krishtit?

Ashtu sikurse e dëgjoni CD-në e preferuar  aq shumë sa familja juaj çmendet, po aq i fiksuar duhet të jemi të imitojmë dhe ndjekim Jezusin. A mendojmë për Jezusin çdo ditë, dhe a e pyesim veten vazhdimisht nëse gjëja që sapo bëmë ose thamë do e bënte apo thoshte dhe  Ai? Ky nuk është një ushtrim për devotshmëri, por trajnim për adhurim.

Jezusi shkonte në punë çdo ditë në dyqanin e babait të Tij, shkonte në darka dhe dasma, shkonte në udhëtime me miqtë e Tij dhe merrte pjesë në takimet e Gjon Pagëzorit. Ai rrinte zgjuar deri vonë duke folur me njerëzit dhe ndonjëherë edhe duke qarë. Po, e ndjekim Jezusin kur shijojmë gjërat e mira në jetë.

Po kur vështirësitë vijnë? Mund të shikojmë se si Jezusi reagoi kur u përball me vështirësi dhe të kopjojmë reagimin e Tij. Ai u tundua njësoj si ne, por nuk mëkatoi (Hebrenjve 4:15).  U mbështet në Shkrim dhe i lutej Atit të Tij. Edhe ne mund të bëjmë të njëjtën gjë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  Fuqia e Inkurajimit!Helen, mësuesja e matematikës së shkollës së mesme, vuri re një të premte se mësimi që po përpiqej të jepte nuk po i ecte mirë. Kështu që, ndaloi dhe  u kërkoi nxënësve të bënin një listë të të gjithë fëmijëve të klasës dhe përkrah emrit të shkruanin gjënë më të…
  Tags: të, dhe, në, që, tij, inkurajime
 • 96
  Bindja hap portat e Qiellit!Në vitet e fundit të jetës së tij, apostulli Gjon shkroi: “Kush lindi nga Perëndia nuk kryen mëkat” (1 Gjonit 3:9). Në po të njëjtën lëtër, pak më sipër, ai thotë: “Po të themi se jemi pa mëkat, gënjejmë vetveten dhe e vërteta nuk është në ne.” (1:8). Ekziston një dallim i…
  Tags: të, dhe, që, në, inkurajime
 • 96
  Kurajo!Tek Veprat e Apostujve, kapitulli 23, Pali po gjykohet dhe ai po dëshmon për Ungjillin dhe, ndërsa e bën këtë, grindja rreth tij bëhet aq e dhunshme, sa që tribuni kishte frikë se mos Pali bëhej copa-copa nga kjo turmë dhe u dha urdhër ushtarëve që ta largonin Palin prej…
  Tags: të, dhe, në, që, inkurajime
 • 96
  Na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve!Veprat e Apostujve, kapitulli 15, vargu 28, thotë: “Në fakt na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve që të mos ju ngarkojmë asnjë barrë tjetër përveç këtyre gjërave të nevojshme “ Ky është vërtet një varg interesant dhe një fjali vërtet interesante në mes të kapitullit 15 të veprave…
  Tags: të, në, dhe, që, inkurajime
 • 96
  SpirancatAtëherë, nga frika se mos përplaseshin kundër shkëmbinjve, hodhën nga kiçi kaëėr spiranca, duke pritur me ankth që të bëhej ditë. Veprat e apostujve 27:29 Marinarët ishin në bord, kur një stuhi dimri filloi të godasë anijen e tyre të vjetër. Ata  po dëgjonin kërcitjet dhe  zhurmat që vinin nga…
  Tags: të, që, në, dhe, inkurajime
Comments