Inkurajime

A keni shpresë?

Dhe besimi është siguria (konfirmimi) e gjërave që shpresohen (nga ne), bindja e gjërave që nuk shihen (besimi i marrë si fakt real për atë që nuk duket nga shqisat). – Hebrenjve 11:1

Kur mendoni për të ardhmen, a keni shpresë? Apo keni nje ndjesi frike?

Njerëzit që kanë parë besnikërinë e Perëndisë në të shkuarën janë të prirur drejt një të ardhme plot shpresë. Ata e dinë që një situatë e keqe mund të kthehet në një dëshmi të mrekullueshme shumë shpejt.

Nga ana tjetër, njerëzit që kanë humbur shpresën, e shikojnë jetën nga një prespektivë frike. Frika vjedh aftësinë për të shijuar një jetë të zakonshme dhe sjell ankth për të ardhmen.

Shpresa është e kundërta e frikës por e afërme e besimit. Besimi tek Perëndia, na drejton në shpresë dhe pikëpamja jonë për jetën dhe të ardhmen është pozitive.

Shpresa na lejon të lëmë në duart e Perëndisë gjithë pyetjet pa përgjigje; na fuqizon të qëndrojmë në paqe dhe na aftëson të besojmë më të mirën për ditët në vazhdim.

Mund të keni shpresë kur besoni në dashurinë e Perëndisë. Ai ka fuqinë të sigurojë për ju dhe t’ju drejtojë përmes çdo situate.

Lutje

Perëndi, unë zgjedh të kem besim në Ty, duke e ditur që do të më drejtojë në shpresë. Nuk kam përse të kem frikë, sepse Ti ke aftësinë të kujdesesh për mua, prandaj kam shpresë në Ty.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 98
  Përballuni me krenarinë!Mëkati vjen në shumë forma dhe përmasa, por thellë brenda, çdo mëkat mbin nga e njëjta farë: krenaria. Nën çdo dështim moral është një dëshirë për të lartësuar veten. Askush nuk është i imunizuar nga kjo thyerje. Edhe njerëzit që kanë parë shenja të mrekullueshme dhe kanë përjetuar dorën e…
  Tags: të, për, në, që, dhe, inkurajime
 • 98
  Përballë një dileme!Veprat e Apostujve kapitulli 26, vargjet 28 dhe 29. Pali po dëshmon para mbretit Agripa dhe Agripa i thotë Palit: “Për pak dhe po ma mbush mendjen të bëhem i krishterë?” Dhe Pali tha, vargu 29: “Dhëntë Perëndia që në pak ose në shumë kohë jo vetëm ti, por edhe…
  Tags: të, në, që, dhe, për, inkurajime
 • 98
  Pa ndalim.Veprat e Apostujve, kapitulli 28, vargjet 30 dhe 31. Kështu përfundon Libri i Veprave të Apostujve. “Dhe Pali ndenji plot dy vjet në shtëpinë që kishte marrë me qira dhe priste të gjithë ata që vinin tek ai, duke predikuar mbretërinë e Perëndisë dhe duke mësuar gjërat e Zotit Jezu…
  Tags: të, në, dhe, për, që, inkurajime
 • 98
  Atij që i përkas…Në mes të Veprave të Apostujve 27, Pali dhe gjithë shoqëruesit e tij në anije, gjenden në mes të një stuhie dhe të gjithë kanë frikë për jetën e tyre. Ata nuk e dinë nëse do të arrijnë t’ia dalin, por Perëndia i shfaqet Palin në vegim, përmes një ëngjëlli…
  Tags: të, dhe, që, në, për, inkurajime
 • 98
  Gëzim në qëllim!Shoqëria jonë është e mbushur me pakënaqësi. Pse? Sepse kultura jonë na ka mësuar se ne jemi epiqendra e jetës sonë – se gjithçka duhet të rregullohet rreth çfarëdo lloj teke apo kënqësi që buron nga zemrat tona. Por, miqtë e mi, zemrat tona janë mashtruese (lexoni Jeremia 17:9). E vërteta është…
  Tags: të, dhe, në, që, për, inkurajime
Comments