Inkurajime

A po kërkoni gjërat e duhura?

Sespe (mbi të gjitha) mbretëria e Perëndisë nuk është të ngrënët dhe të pirët (sipas dëshirës së secilit), por drejtësi (gjendja që e bën një person të pranueshëm përpara Perëndisë) dhe paqe dhe gëzim ne Frymën e Shenjtë. – Romakëve 14:17

Romakëve 14:17 e përkufizon mbretërinë e Perëndisë si një jetë mirësie, paqe dhe gëzim në Frymën e Shenjtë.

Ne jemi bërë për të kërkuar mbretërinë e Tij, por shumë njerëz e kalojnë jetën duke rendur mbas shumë gjërave të tjera. Nuk kanë drejtësi, paqe dhe gëzim sepse po rendin mbas gjërave të tjera.

Unë mendoja se nëse do të kisha gjithë gjërat e botës, nuk do të kisha më shqetësime dhe jeta ime do të ishte e paqtë, por pavarësisht sa shumë gjëra materiale fitoja, asnjëherë nuk mora paqe. Paqja e vërtetë vjen duke qënë një me Perëndinë.

Është e rëndësishme për ne që ta kuptojmë këtë sepse mendoj që shumë të krishterë e kalojnë jetën e tyre duke rendur mbas gjërave të gabuara, kur thesari i vërtetë është Jezusi.

Pra, për çfarë po kërkoni sot? Cili është thesari juaj? Gjërat e botës nuk do t’ju kënaqin, por nëse po kërkoni Perëndinë dhe drejtësinë, paqen dhe gëzimin e tij, do të përjetoni një jetë të kënaqshme dhe përmbushëse të cilën Perëndia do që ju ta keni. Rendni mbas Tij sot.

Lutje

Perëndi, unë sot vendos të mos rend më mbas gjërave tokësore që nuk do të më japin asnjëherë kënaqësi. Unë dua të jem një me Ty, prandaj unë kërkoj drejtësinë, paqen dhe gëzimn Tënd.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 95
  Shpresë në mes të yjeve që bien!“Tani, fill pas pikëllimit të atyre ditëve, dielli do të erret dhe hëna nuk do të japë dritën e vet, yjet do të bien nga qielli dhe fuqitë e qiejve do të tronditen.-Mateu 24 :29 Përgjatë historisë, ka pasur disa ngjarje të pabesueshme qiellore. Në 1833 dhe 1966, pati shira…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 95
  Këmbëngulja shpërblenDhe kushdo që ka lënë, për hir të emrit tim, shtëpi, ose vëllezër, ose motra, ose atë, ose nënë, ose grua, ose bij, ose ara, do të marrë njëqindfish dhe do të trashëgojë jetë të përjetshme. – Mateu 19:29 Në fillimet e shërbesës tonë, Dejv dhe unë kaluam përmes disa provash…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 95
  Sidoqoftë“Për fjalën tënde, do ta hedh rrjetën .”  Luka 5:5 Të bësh përpjekje kur e di se çdo gjë është e kotë, është shumë e lodhshme. Apo jo? Për  këtë mund  të flasë më mirë një peshkatar që ka peshkuar për orë të tëra. Ndoshta ai ka provuar edhe  takëmet më…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
 • 94
  Kur troket depresioniNë ankth kërkova Zotin, dhe Zoti m’u përgjigj dhe më çoi larg. Psalmi 118:5 Autoritetet e shëndetit mendor thonë se në çdo kohë të paktën 17 % e popullatës është duke u sfiduar me depresionin. Nëse kjo është e vërtetë dhe unë nuk kam asnjë arsye për ta dyshuar këtë gjë,…
  Tags: të, që, një, inkurajime
 • 94
  Ftesa që nuk do doje ta humbisje!Atëherë Zoti i tha shërbëtorit: “Dil nëpër udhë dhe përgjatë gardheve dhe detyroji të hyjnë që të mbushet shtëpia ime. Sepse unë po ju them se asnjë nga ata njerëz që ishin të ftuar, nuk do ta shijojë darkën time”.- Luka 14: 23-24 Keni bërë ndonjë festë në të cilën nuk…
  Tags: të, dhe, inkurajime
Comments