Mesazh

Ai është i fortë në dobësi.

Por Ai më tha: “Hiri im (favori, mirësia dhe mëshira ime) të mjafton (i mjaftueshëm kundër çdo rreziku dhe të aftëson të përballosh telashet burrërisht), sepse fuqia ime përsoset (përmbushet dhe plotësohet) në dobësi.”… – 2 Korintasve 12:9

I dobët apo i fortë? Nëse do të zgjidhnit një nga këto fjalë për të përshkruar veten, cila do të ishte? Mendoj që shumë nga ne me siguri do të thonin “i dobët.” A e dini që nuk kemi përse të ndihemi të mposhtur nga dobësitë tona?

E vetmja mënyrë për të mposhtur dobësinë është të mbështetemi në fuqinë e Perëndisë. Për të bërë këtë, nuk duhet të përqëndroheni në dobësitë tuaja. Nuk mund të mbani sytë në gjithçka që nuk jeni. Duhet të shikoni gjithçka që Perëndia është. Përqëndrohuni në fuqinë e Tij dhe gjithçka që Ai është i gatshëm të bëjë për ju.

Dobësitë e botës nuk janë trashëgimia juaj. Jezusi nuk erdhi në tokë, vdiq në kryq dhe u ngrit përsëri në ditën e tretë që ju të jeni të dobët dhe të mposhtur. Ai kaloi përmes gjithë këtyre që të na japë një trashëgimi, autoritet në këtë jetë dhe fuqinë e Tij për të pasur fuqi mbi rrethanat tuaja.

Në çdo fushë ku pengoheni, Perëndia është gati dhe i gatshëm t’iu sigurojë me fuqinë e Tij. Kur e gjeni veten duke u përballur me dobësite tuaja, mbani mend dhe shpallni që Ai është i fortë kur ju jeni të dobët!

Lutje

Perëndi, unë shpall dhe rrëfej që kur jam i dobët, Ti je i fortë. Prandaj nuk do të shqetësohem apo të mposhtem nga dobësitë e mia. Unë vendos besimin tim në fuqinë Tënde.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 98
  mbjellja dhe korrja…sepse ç’të mbjellë njeriu, atë edhe do të korrë. – Galatasve 6:7 Shkrimi na thotë qartë që do të korrim atë që mbjellim. Kjo zbatohet për fermerët dhe të mbjellat. Shumë njerëz e dinë që zbatohet edhe tek të dhënët e parave dhe të qënit bujarë. A e dini që…
  Tags: të, që, dhe, në, mesazh
 • 98
  3 udhëzime për t'u përballur efektivisht me stresin nga Dr. Harold SalaTensioni në vetvete, nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe. Kujtoni, violina ka bukurinë e tingullit, për shkak të tensionit të telave, ndërsa harku i përshkon butësisht ata; por tesioni i madh, do t’i këpusë telat. Në thelb, ka tre reagime ndaj stresit në jetën e sotme. I pari është…
  Tags: të, në, që, dhe, mesazh
 • 98
  të rritesh në aftësinë e dallimitFryma e Zotit do të pushojë mbi të; fryma e urtësisë dhe e zgjuarsisë…nuk do të gjykojë nga pamja, nuk do të japë vendime sipas fjalëve që thuhen. – Isaia 11:2-3 Jezusi jetoi një jetë me aftësi dalluese. Dallimi i Tij nuk bazohej në ndjeshmëritë sipërfaqësore të mishit, por ishte…
  Tags: të, në, dhe, që, mesazh
 • 96
  i flisni malit Fjalën e PerëndisëSepse ju them në të vërtetë, nëse dikush do t’i thotë këtij mali: “Luaj vendit e hidhu në det” dhe nuk do të ketë dyshime në zemër të vet, por do të besojë se ajo që po thotë do të ndodhë, çdo gjë që të thotë do t’i bëhet. –…
  Tags: të, në, që, dhe, mesazh
 • 96
  Çelësi për të kapërcyer çdo frikë që keniTë gjithë përjetojnë frikë në jetën e tyre. Ka frikëra të mëdha, për të cilat jemi të vetëdijshëm, por edhe të vogla, të cilat as që nuk e dimë se i kemi. Unë kam mësuar se është shumë e rëndësishme të kuptojmë se çfarë është frika dhe se si punon…
  Tags: të, që, në, mesazh
Comments