Mesazh

Besimi në betejë

Frika është armiku i madh i besimit dhe pothuajse solli shkatërrimin e popullit të Zotit. Pasi Zoti i shpëtoi Izraelitët nga skllavëria në Egjipt, ata u gjetën me shpinë në Detin e Kuq, përballë qerreve të fuqishme të Egjiptit. Ata ishin zënë në kurth, me sa duket pa asnjë rrugëdalje. Nga frika ata i thirrën Moisiut, duke thënë: “A nuk ju thamë në Egjipt:”Na lër rehat, kështu do të mund t’u shërbejmë Egjiptasvee”?”. (Eksodi 14:12).

Kur u përballën me një situatë të pamundur, izraelitët nuk kujtuan që Nili u kthye në gjak, bretkosat, gurët e breshrit, vdekjen e të parëlindurit ose ndonjë nga veprat e tjera mrekullibërëse të Zotit, të cilat kishin vepruar fuqishëm në favor të tyre. Në vend të kësaj, mendimi i tyre i parë ishte të ktheheshin në Egjipt. Por Zoti i tha popullit të Tij që të ecnin përpara, jo prapa – dhe Ai e ndau Detin e Kuq për t’u bërë atyre një rrugë. Me të vërtetë nuk ka diçka të tillë si një situatë e pamundur në sytë e Zotit.

Sa herë Zoti ka dashur që ju të ecni përpara, por përkundrazi ju dëgjuat frikën tuaj dhe u kthyet mbrapa? Besimi kërkon që ne të ecim përpara. Besimi do të thotë të ndërmarrësh rreziqe. Besimi kërkon që të dalim nga zona jonë e rehatisë. Në jetën e krishterë, qëndrimi në vend është i pamundur, sepse besimi është një ngjitje. Ose po shkojmë përpara me besim ose do të shkojmë prapa nga frika.

Lutja: Zot, më ndihmo të besoj te Ti – të ushtroj dhe të rris besimin tim edhe në rrethanat më të vështira. E di që je sovran dhe se je dashuri. Unë besoj në premtimin tënd se cdo gjë bashkëvepron për të mirën time, por ndihmo mosbesimin tim, Zot. Unë lutem në emër të Jezusit. Amen

“Ndërsa Faraoni po afrohej, bijtë e Izraelit ngritën sytë; dhe ja, Egjiptasit marshonin prapa tyre, prandaj patën shumë frikë; dhe bijtë e Izraelit i klithën Zotit.” (Eksodi 14:10).

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  përballja me zhgënjiminNënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni djallin dhe ai do të arratiset prej jush! – Jakobi 4:7 Shumë të krishterë po ndihen të shkurajuar dhe të dëshpëruar sepse nuk kanë mësuar si të përballen me zhgënjimin. Nuk është vullneti i Perëndisë për të jetuar në zhgënjim, dëshpërim apo shkurajim, për asnjë ditë.…
  Tags: të, në, mesazh
 • 97
  Ktheji vështirësitë në mundësiÇdo dhimbje zemre, çdo zhgënjim dhe çdo dështim përdoret nga Zoti për të na afruar me Të. Ne mund të mos e kuptojmë pse duhet të përballemi me kundërshtime në shtëpi, në punët tona, apo edhe në shërbimin tonë ndaj Krishtit, por Zoti e di dhe e kupton. Ndërsa i…
  Tags: të, në, mesazh
 • 96
  5 mite mbi studimin e BiblësMiti #1: Nuk je nevojë ta studiosh Biblën me të tjerët Kur vjen puna për studimin e Biblës, ne shpesh priremi të mendojmë ta studiojmë vetë. Me një furnizim në dukje të pafundmë të burimeve në dispozicion për ne (të printuara dhe online), ne mund të mendojmë se ne nuk…
  Tags: të, mesazh
 • 96
  vendimet e vështiraSepse ne nuk kemi një kryeprift që nuk mund të vuajë bashkë me dobësitë tona, por që u tundua në të gjitha njësoj si ne, por pa mëkat. – Hebrenjve 4:15 Është e rëndësishme të marrim vendimet e duhura, veçanërisht në mes të dhimbjeve, shkurajimit, acarimit dhe pështjellimit, kur zgjedhja…
  Tags: të, në, mesazh
 • 95
  ndiqni urtësinë e Perëndisë jo ndjenjat tuajaSepse Zoti jep urtësi; nga goja e tij rrjedhin njohuri dhe arsye. – Fjalët e Urta 2:6 Jeta nuk është më një aventurë kur lejojmë ndjenjat të udhëheqin. Ndjenjat ndryshojnë nga dita në ditë, nga ora në orë, nga momenti në moment. Ndjenjat na gënjejnë. Pra, nuk mund t’u besojmë…
  Tags: të, mesazh
Comments