Mesazh

Beteja e padukshme…

Tani për tani, një luftë e padukshme po ndodh. Po zhvillohet një betejë shpirtërore dhe ne jemi në mes të saj.

Pali shkroi: “Sepse lufta jonë nuk është kundër mishit dhe gjakut, por kundër sundimtarëve, kundër autoriteteve, kundër fuqive të kësaj bote të errët” (Efesianëve 6:12).

Jakobi shkroi:  Nënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni djallin dhe ai do të largohet nga ju! (Jakobit 4:7)

Pjetri shkroi: Jini të përmbajtur, rrini zgjuar; sepse kundërshtari juaj, djalli, sillet rreth e qark si një luan vrumbullues, duke kërkuar cilin mund të përpijë. (1 Pjetrit 5:8)

Në këto letra ne shohim një temë të përbashkët: Armiku ynë, djalli po punon dhe nëse nuk jemi vigjilentë, lehtë mund të bëhemi pre e skemave të tij.

Satani do të bëjë gjithçka që mundet, që të na bëjë të pengohemi në garën tonë të besimit. Në fakt, ai do të dëshironte të shihte që ne ta humbnim garën plotësisht. Përmes mashtrimit dhe tundimit, ai punon për të prishur marrëdhëniet tona, dëshminë tonë dhe përkushtimin tonë ndaj Krishtit. Çfarë mund të bëjmë për të siguruar që taktikat e armikut nuk do të kenë sukses?

Fjala e Zotit na tregon se : “Fuqia hyjnore [e Krishtit] na ka dhënë gjithçka që na nevojitet për një jetë të perëndishme” (2 Pjetrit 1: 3). Ne nuk jemi të pafuqishëm në këtë betejë shpirtërore, sepse Krishti tashmë na ka dhënë fitoren. Përmes Frymës së Shenjtë, ne mund të bëjmë të vdesin dëshirat tona tokësore dhe t’i vendosim mendjet tona tek Zoti.

Kur e gjejmë veten duke rënë në zakone të vjetra, ne mund të fillojmë t’i marrim ato mendime robër dhe t’i dorëzojmë te Krishti (shih 2 Korintasve 10: 5). Në vend që të ikim thjesht nga tundimi, ne gjithashtu mund të ndjekim në mënyrë aktive drejtësinë.

A ka ndonjë gjë që ju pengon të vraponi në garën tuaj? Vazhdoni t’i kërkoni Zotit forcë. Vazhdoni të vishni armaturën tuaj shpirtërore. Herën tjetër kur do të lëkundeni në garë, mos u dorëzoni dhe mos u dëshpëroni. Qëndroni në Fjalën e Zotit dhe mos harroni se Krishti tashmë ju ka dhënë fitoren.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Ktheji vështirësitë në mundësiÇdo dhimbje zemre, çdo zhgënjim dhe çdo dështim përdoret nga Zoti për të na afruar me Të. Ne mund të mos e kuptojmë pse duhet të përballemi me kundërshtime në shtëpi, në punët tona, apo edhe në shërbimin tonë ndaj Krishtit, por Zoti e di dhe e kupton. Ndërsa i…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
 • 100
  përballja me zhgënjiminNënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni djallin dhe ai do të arratiset prej jush! – Jakobi 4:7 Shumë të krishterë po ndihen të shkurajuar dhe të dëshpëruar sepse nuk kanë mësuar si të përballen me zhgënjimin. Nuk është vullneti i Perëndisë për të jetuar në zhgënjim, dëshpërim apo shkurajim, për asnjë ditë.…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
 • 98
  të rritesh në aftësinë e dallimitFryma e Zotit do të pushojë mbi të; fryma e urtësisë dhe e zgjuarsisë…nuk do të gjykojë nga pamja, nuk do të japë vendime sipas fjalëve që thuhen. – Isaia 11:2-3 Jezusi jetoi një jetë me aftësi dalluese. Dallimi i Tij nuk bazohej në ndjeshmëritë sipërfaqësore të mishit, por ishte…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
 • 97
  mbani tempullin e Perëndisë në formë të mirëA nuk e dini se trupi juaj është tempulli i Frymës së Shenjtë që është në ju, të cilin e keni nga Perëndia, dhe se nuk i përkitni vetvetes? – 1 Korintasve 6:19 Deri në moshën gjashtëdhjetë e katër vjeçare, nuk isha stërvitur vazhdimisht apo ta kisha marrë seriozisht. Kisha…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
 • 97
  Besimi në betejëFrika është armiku i madh i besimit dhe pothuajse solli shkatërrimin e popullit të Zotit. Pasi Zoti i shpëtoi Izraelitët nga skllavëria në Egjipt, ata u gjetën me shpinë në Detin e Kuq, përballë qerreve të fuqishme të Egjiptit. Ata ishin zënë në kurth, me sa duket pa asnjë rrugëdalje.…
  Tags: të, në, mesazh
Comments