Inkurajime

Bindja ndaj Perëndisë: Çfarë përfshin?

Bindja e plotë është e mundur vetëm nëpërmjet fuqisë së Frymës së Shenjtë.

Danieli 1:3-16

Që në kapitullin e parë të librit të Danielit, mësojmë se i riu është i përkushtuar ndaj bindjes. Shkrimi thotë se Danieli “e vendosi” dhe e aplikoi atë që kishte vendosur me sukses. Por çdo besimtar e di mirë se bindja nuk është  as e thjeshtë dhe as e lehtë.

Bindja do të thotë të bësh atë që thotë Perëndia në kohën dhe mënyrën që Ai ta kërkon ta bësh atë gjë. Që të bindemi, para së gjithash duhet të dimë se çfarë i pëlqen Zotit – dhe kjo kërkon që të lexojmë dhe të jemi të njohur me Shkrimin. Vetëm atëherë do i besojmë Frymës së Shenjtë që të na ndihmojë të kuptojmë Fjalën e Perëndisë dhe të na udhëheqë. Kjo ndodh zakonisht kur lindin sfida.

Shpesh ka tundime për të zgjedhur drejtime të tjera ose për të bërë kompromise duke ndërmarrë hapa të vegjël gjysmë bindjeje. Dhe askush prej nesh nuk është i përsosur, kështu që do të ketë raste kur do e humbim dhe nuk do i bindemi Zotit (Romakëve 3:23). Atëherë, ajo që është e rëndësishme është që t’i drejtohemi Perëndisë. Në raste të tilla, mund ta përdorim mbretin David si shembull dhe të lutemi: “O Perëndi, krijo tek unë një zemër të pastër dhe përtëri tek unë një frymë të patundur.” (Psalmi 51:10). Dhe kujtoni se në fund të fundit, qëllimi i bindjes është të qëndrojmë pranë Perëndisë, pavarësisht nga gabimet që bëjmë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 98
  Shpresë në mes të yjeve që bien!“Tani, fill pas pikëllimit të atyre ditëve, dielli do të erret dhe hëna nuk do të japë dritën e vet, yjet do të bien nga qielli dhe fuqitë e qiejve do të tronditen.-Mateu 24 :29 Përgjatë historisë, ka pasur disa ngjarje të pabesueshme qiellore. Në 1833 dhe 1966, pati shira…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 98
  Sidoqoftë“Për fjalën tënde, do ta hedh rrjetën .”  Luka 5:5 Të bësh përpjekje kur e di se çdo gjë është e kotë, është shumë e lodhshme. Apo jo? Për  këtë mund  të flasë më mirë një peshkatar që ka peshkuar për orë të tëra. Ndoshta ai ka provuar edhe  takëmet më…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
 • 98
  Këmbëngulja shpërblenDhe kushdo që ka lënë, për hir të emrit tim, shtëpi, ose vëllezër, ose motra, ose atë, ose nënë, ose grua, ose bij, ose ara, do të marrë njëqindfish dhe do të trashëgojë jetë të përjetshme. – Mateu 19:29 Në fillimet e shërbesës tonë, Dejv dhe unë kaluam përmes disa provash…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 96
  Sakrifica e AbrahamitBesimi ynë forcohet kur i bindemi Perëndisë në situata sfiduese. Zanafilla 22:1-24 Ndonjëherë t’i bindesh Perwndisw nuk është e lehtë. Sa herë që përballeni me një thirrje të vështirë, kujtoni Abrahamin. Në pasazhin e sotëm, atij iu dha një nga sprovat më të mëdha të regjistruara në Bibël, megjithatë ai…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 96
  Një marrëveshje e mirë!Hidh mbi Zotin barrën tënde (çlironi peshën) dhe ai do të të mbajë; ai nuk do të lejojë kurrë që i drejti (përherë) të lëkundet (të rrëshkasë, rrëzohet apo bjerë). – Psalmeve 55:22 A e dini që Perëndia do të bëjë një marrëveshje me ju? Ai do që t’i jepni Atij…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
Comments