Mesazh

Çfarë e bën Biblën kaq të veçantë?

I gjithë Shkrimi është i frymëzuar nga Perëndia dhe i dobishëm për mësim, bindje, ndreqje dhe për edukim me drejtësi. – 2 Timoteut  3:16

Çfarë e bën Biblën  kaq të veçantë? Për 2000 vjet rresht njerëzit  kanë shpallur se leximi i Biblës u ka ndryshuar jetën.

A.Phillips, një studiues në Universitetin e Kembrixhit në vitet 1920, filloi t’a studionte Biblën thjesht si një libër. “Megjithëse u përpoqa në maksimum që të mos lidhesha emocionalisht,” tha ai, “ e gjeta veten sërish e sërish me një material çuditërisht të gjallë; që i fliste gjëndjes sime në mënyrën më të çuditshme.”

A është e mundur që një libër i vjetër i shkruar në një epokë tjetër t’u “flasë” njerëzve edhe sot? Në Zimbabve, Gaylord Kambarami i dha një burri një kopje të Dhiatës së Re. Burri  e mori atë me idenë që ta përdorte  si letër filtër për cigare, Por Kambarami i kërkoi që ta lexonte fillimisht. Vite më vonë, të dy burrat u takuan përsëri dhe duhanpirësi i emocionuar i tha Kambaramit: “Kam pirë cigare me letrat e ungjillit të Mateut, Markut e Lukës por kur arrita te Gjoni 3, vargu 16, nuk munda të pija më. Jeta ime ndryshoi që nga ai moment!” Ndaj që nga ajo kohë ky burrë nuk reshti së dhëni Dhiatën e Re çdo personi që takonte.

Bibla thotë: “Sepse fjala e Perëndisë është e gjallë dhe vepruese, më e mprehtë se çdo shpatë me dy tehe dhe depërton deri në ndarjen e shpirtit dhe të frymës, të nyjeve dhe të palcave, dhe është në gjendje të gjykojë mendimet dhe dëshirat e zemrës.” ( Hebrenjve 4:12)

Po ju çfarë eksperience  keni pasur nga leximi i këtij libri jetëndryshues?

Lexoni:  Hebrenjve  4:1-13

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 94
  Autoriteti i Fjalës“Atëherë fjala e Zotit iu drejtua…” ( Zanafilla 15:4) Autoriteti në botën tonë është po aq i rëndësishëm sa edhe ushqimi i shëndetshëm dhe ajri i pastër. Kur secili është “ligj për veten” nuk ekziston ligji; anarkia çon në kaos dhe kaosi në asgjësim. Kjo është arsyeja pse historia e njerëzimit është…
  Tags: të, që, për, një, në, është, dhe, mesazh
 • 94
  Jini të vendosur!Por, para së gjithash, vëllezër të mi, mos u betoni as për qiellin, as për dheun, as mos bëni ndonjë be tjetër; por le të jetë “po”-ja juaj “po” dhe “jo”-ja, “jo”, që të mos bini nën dënim. – Jakobi 5:12 Pavendosmëria është një gjendje e mjerueshme dhe pa dyshim…
  Tags: të, që, për, dhe, më, një, në, mesazh
 • 93
  I lirë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi për të qenë...“Të shfrytëzosh në maksimum kohën” mund të jetë një moto tepër e keqkuptuar! Menaxhimi i mirë i kohës nuk do të thotë të ecësh me ritmin e ndonjë regjimi rigoroz e strikt në rrugën e prodhimtarisë, por që të gjesh lirinë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi, duke…
  Tags: të, për, në, që, dhe, mesazh
 • 92
  tre armët tuaja më të miraSepse, edhe pse ecim në mish, nuk luftojmë sipas mishit,… – 2 Korintasve 10:3 Përmes mashtrimit strategjik dhe dinak, Satani përpiqet të ngrejë luftë kundër jush dhe t’ju mbajë në një mendësi mposhtjeje. Por Perëndia ju ka dhënë armët frymërore që t’i përdorni kundër tij. Po listoj më poshtë tre…
  Tags: të, dhe, në, një, që, për, më, mesazh
 • 92
  fuqia e Perëndisë përmes lutjesI cili në ditët e mishit të tij, me klithma të forta dhe me lot, i ofroi lutje dhe përgjërime atij që mund ta shpëtonte nga vdekja, dhe u dëgjua për shkak të frikës nga Perëndia. – Hebrenjve 5:7 Lutja është kaq e fuqishme sepse bashkon zemrat e njerëzve në…
  Tags: të, në, dhe, është, një, mesazh
Comments