Inkurajime

Dashuria Agape E Perëndisë

Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e tij të vetëmlindurin, që, kushdo që beson në të, të mos humbasë, por të ketë jetën e përjetshme. – Gjoni 3:16

Bibla flet për disa lloje të dashurisë. Është fjala greke phileo, që do të thotë “miqësi ose ndjenjë e butë”. Është fjala tjetër eros, që është ndjenja pasionante që kemi për një të dashur. Por është edhe një fjalë e tretë, një dashuri më e lartë. Agape është dashuria që Perëndia ka për Birin e tij dhe racën njerëzore. Është dashuri që sakrifikon… dashuria që shohim të shprehur tek Ungjilli sipas Gjonit 3:16 “Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e tij të vetëmlindurin…”

Ka kaq shumë shkrime për këtë temë; është diçka për të cilën mund të ulemi dhe ta studiojmë vetë. Tek Ungjilli sipas Mateut 5:44 gjejmë një tjetër shkrim që na mëson mbi konceptin e dashurisë agape. Në të thuhet: ta duam armikun dhe të lutemi për ata që na përndjekin.

Nuk është e vështirë të lutemi për ata që sillen mirë me ne. Por, na tendos pak kur duhet të lutemi për ata që na kanë lënduar. Është e lehtë të kalojmë kohë me miqtë tanë të kishës. Është edhe më e vështirë të kërkojmë ata persona që janë të mjerë dhe të vetmuar dhe të ulemi e t’u kushtojmë pak kohë për të dëgjuar shqetësimet e tyre.

Kjo është dashuri agape. Është të sakrifikosh rehatinë tënde për të bërë çfarë është e drejtë. Mund të shfaqësh “dashuri agape” me njerëzit duke pasur durim me ta, duke shfaqur mirëkuptim, duke treguar mbështetje ose duke mos thënë gjëra, kur mund të thoje. Si njerëz, në thelb, ne jemi egositë dhe pyesim vazhdimisht “Po unë?” Është koha t’i hapim luftë egoizmit me fuqinë e dashurisë agape.

Është koha për të qënë të mirë dhe të dashur me njerëzit, ndërsa studiojmë dhe kuptojmë se çfarë Shkrimi thotë për dashurinë. Dhe lejoni dashurinë agape të Perëndisë të rrjedhë tek të tjerët.

Lutje

Zot, dashuria jote e fuqishme agape është e mrekullueshme. Më fuqizo ndërsa unë i deklaroj lufë egoizmit dhe marr një vendim, me qëllim, të jetoj një jetë me dashuri agape.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 94
  Bindja ndaj Perëndisë: Çfarë përfshin?Bindja e plotë është e mundur vetëm nëpërmjet fuqisë së Frymës së Shenjtë. Danieli 1:3-16 Që në kapitullin e parë të librit të Danielit, mësojmë se i riu është i përkushtuar ndaj bindjes. Shkrimi thotë se Danieli “e vendosi” dhe e aplikoi atë që kishte vendosur me sukses. Por çdo…
  Tags: të, dhe, që, është, inkurajime
 • 93
  Perëndia i bën gjërat të ndodhin në kohën e duhur!Sepse vegimi është për një kohë të caktuar, por në fund ai do të flasë dhe nuk do të gënjejë; nëse vonon, prite, sepse me siguri do të vijë dhe nuk do të vonojë. – Habakuk 2:3 A po prisni që dëshirat e zemrës suaj të manifestohen? A po luteni…
  Tags: të, dhe, që, për, inkurajime
 • 93
  Perëndia është burimi ynë, jo bota!Por ai (Perëndia) që i jep farën mbjellësit dhe bukën për të ngrënë, ju dhëntë dhe i shumoftë (burimet tuaja) të mbjellat tuaja dhe bëftë që të rriten frytet e drejtësisë suaj (që manifestohet në vepra të mira, mirësi dhe bamirësi). – 1 Korintasve 9:10 Sistemi financiar i Perëndisë nuk është…
  Tags: të, dhe, për, që, është, inkurajime
 • 93
  Thesaret e sprovave!Lutja e një personi që është duke kaluar kohë shumë të vështira është përdorur nga Margaret Becker dhe Keith Getty ,si tekst kënge. Ja dhe refreni: Jezus, pranë  më qëndro Kur eci nëpër stuhi; Në këtë rrugë më ke thirrur, Të të ndjek, dhe kur forca më ka braktisur. Shumica…
  Tags: të, dhe, është, për, që, inkurajime
 • 92
  Mënyra më e mirë për të filluar ditën!Unë zgjohem para agimit dhe bërtas (si fëmijë që lutet); unë kam shpresë te fjala jote. – Psalmeve 119:147 Si e filloni ditën tuaj? A nxitoni të ngriheni nga krevati që mezi dilni nga shtëpia në kohë? A e ndizni televizorin? A bëni stërvitje? Cilado qoftë rutina juaj e mëngjesit, pyetja…
  Tags: të, për, që, dhe, është, inkurajime
Comments