Mesazh

Dashuria nuk është një copë tortë.

Miku të do në çdo kohë, por vëllai lind për ditë të vështira. –Fjalët e Urta 17:17

Dashuria nuk është si torta juaj e preferuar me çokollatë që mund t’a ndash në një numër të kufizuar copash. Për shembull, kur bëheni me fëmijën e dytë, do të keni më shumë dashuri por jo se do e ndani. Kjo do të thotë që nuk do e doni më pak fëmijën tuaj të parë, thjesht do të keni dashuri të re për t’i dhënë fëmijës suaj të dytë.

Lënia mënjanë e pikëpamjes sonë për dashurinë si diçka që e zotërojmë është i dobishëm kur xhelozia hyn në miqësi. Kur një grua e quajtur Daphni u bë shoqe e ngushtë me, Keri, ajo e gjeti veten xheloze kur Keri doli  për darkë me një mike tjetër. I dhimbte sepse Daphni ndjeu sikur nuk po merrte sasinë e tortës që garantonte statusi i saj si shoqja më e mirë e Kerit. Por i bëjmë dëm vetes dhe miqve tanë kur presim që dikush të përmbushë të gjitha nevojat tona emocionale dhe të jetë 100% i disponueshëm për ne, në çdo kohë.

Jezusi udhëtoi me 12 shokë të cilët vazhdimisht  debatuan mes tyre për statusin që kishin në lidhje  me Të. Jezusi u afrua me ta në mënyra të ndryshme sepse ishin individë unik (Gjoni 21:15-25)! Jezusi jo gjithmonë rrinte me ta, kalonte dhe kohë vetëm. Por kjo nuk do të thotë që Jezusi nuk i donte për miqtë e Tij.

Në vend që të ndiheni të lënë mënjanë nga miku juaj më i mirë vetem sepse nuk jeni të përfshirë në planet e tij ose saj, kuptojeni që  ai ose ajo ju do po njësoj. Shfrytëzojeni rastin për t’i kujtuar dikujt në jetën tuaj se e doni atë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  Mos vendosni një pikë në fund të lutjes.Isaia 37:20 Por tani, o Zot, Perëndia ynë, na çliro nga duart e tij, me qëllim që të gjitha mbretëritë e tokës të njohin që ti vetëm je Zoti. Në kapitullin 37 mbreti i Judës, Ezekia, po i lutej Perëndisë duke i thënë: “Por tani, o Zot, Perëndia ynë, na çliro…
  Tags: të, në, për, që, mesazh
 • 97
  Të gjitha gjërat do të veniten një ditë!Bari thahet, lulja fishket, por fjala e Perëndisë tonë mbetet përjetë.- Isaia 40:8 Mendoni për të gjitha gjërat përreth tani. Pa dyshim që nuk e di se ku jeni, jeni ulur apo jeni në këmbë, por shihni botën përreth jush dhe gjithë gjërat që do të veniten, bari, lulet, çdo…
  Tags: të, në, për, që, mesazh
 • 96
  Gjymtyrë të ndryshme por një trup i vetëm!I gjithë trupi i Krishtit përfiton kur besimtarët përdorin dhuntitë që Perëndia u ka dhënë. Është pikërisht ajo kohë e vitit që anëtarët e kishave mblidhen për t’u kujdesur për ndërtesat e tyre, duke i pastruar me themel dhe duke u pregatitur për dimrin. Ka shumë gjëra për të bërë…
  Tags: të, për, në, që, mesazh
 • 96
  Fjalët e shumta!Fjalët e urta kapitulli 10, vargu 19, thotë: “Në fjalët e shumta faji nuk mungon, por ai që i frenon buzët e tij është i urtë.” Ky varg, është një paralajmërim i qartë, që ne të kontrollojmë fjalët që themi, përfshirë këtu edhe se sa shpesh flasim dhe se sa shpejt…
  Tags: të, në, që, për, mesazh
 • 96
  Fuqia e dashurisë!Njerëzit mund të shohin zemrën e Perëndisë sa herë që kujdesemi për ta ashtu siç Perëndia kujdeset. Luka 15:11-32 Në pasazhin e sotëm, Jezusi tregon një shëmbëlltyrë për një baba me dy djemtë e tij. Djali i vogël i kërkoi pjesën e tij të trashëgimisë dhe pasi e mori, u…
  Tags: të, në, që, për, mesazh
Comments