Mesazh

Dhurata e shpresës…

A duket shpresa po aq e largët sa horizonti përtej oqeanit? A je duke pyetur veten nëse do e rifitosh qëndrueshmërinë e shpresës në jetën tënde? Gjëja e parë që duhet mbajtur mend është që shpresa nuk është një ndjenjë, por në fakt është një dhuratë nga Perëndia për ty.

Shpresa është spiranca që Ai tashmë ka lëshuar për të sjellë qëndrueshmëri në zemrën dhe jetën tënde.

Por shpresa nuk turpëron, sepse dashuria e Perëndisë është derdhur në zemrat tona me anë të Frymës së Shenjtë që na është dhënë.” (Romakëve 5:5)

Litarë shpëtimi të shpresës

 • Nëse ti thua: “I kam humbur shpresat.” Perëndia thotë: Mbahu tek shpresa Ime. (Hebrenjve 6:19)
 • Nëse ti thua: “Është e pamundur.” Perëndia thotë: Të gjitha gjërat janë të mundura. (Luka 18:27)
 • Nëse ti thua: “Unë nuk mundem ta bëj këtë.” Perëndia thotë: Ti mund të bësh gjithçka përmes Krishtit. (Filipianëve 4:13)
 • Nëse ti thua: “Asgjë e mirë nuk mund të dalë prej kësaj.” Perëndia thotë: Unë e di se si të nxjerr diçka të mirë prej kësaj. (Romakëve 8:28)
 • Nëse ti thua: “Nuk mund t’i plotësoj të gjitha nevojat e mia.” Perëndia thotë: Unë mund të t’i plotësoj të gjitha nevojat. (Filipianëve 4:19)
 • Nëse ti thua: “Nuk e di rrugën që duhet të ndjek.” Perëndia thotë: Unë do të të mësoj rrugën Time. (Psalmi 32:8)

Ne e dimë se të gjitha gjëra bashkëveprojnë për të mirë për ata që e duan Perëndinë, për ata që janë të thirrur sipas qëllimit të tij. (Romakëve 8:28)

Mbahu tek shpresa— Spiranca e shpirtit tënd

 • Spiranca është një simbol i shpresës për besimtarët e krishterë. Pranoje Krishtin si shpresën tënde të vetme. (Efesianëve 2:12)
 • Kurrë mos shpreso tek ajo që shikohet, por shpreso tek ajo që nuk e shikon. (Romakëve 8:24–25)
 • Shpalli të përvetësuara planet dhe premtimet e Perëndisë. (Jeremia 29:11)
 • Shpreso në fuqinë shpenguese të Perëndisë. (Psalmi 42:5)
 • Ofro besim, shpresë dhe dashuri të vërtetë për të krishterët e tjerë. (Kolosianëve1:3–6)
 • Tregoju të tjerëve në mënyrë që edhe ata të mund të njohin shpresën e thirrjes së Tij. (Efesianëve 1:18–19)

“Kjo shpresë që ne kemi është si një spirancë e sigurt dhe e patundur, dhe që hyn deri në brendësinë e velit.” (Hebrenjve 6:19)

 
Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  një jetë me displinë, sjell paqen e PerëndisëPor çdo ndreqje aty për aty, nuk duket se sjell gëzim, po hidhërim; por më pas u kthen një fryt të paqshëm drejtësie atyre që janë ushtruar me anë të saj. – Hebrenjve 12:11 Shumë gjëra garojnë për burimet tona të kufizuara të vëmendjes, energjisë dhe kohës. Unë i ankohesha…
  Tags: të, që, mesazh
 • 97
  Hiri i Vetëkontrollit...Kur Krishti banon brenda teje, ti ke të vërtetën, mirëbesimin dhe integritetin. Prandaj, kur vjedh nga të tjerët, po i vjedh vetes vetë karakterin e Krishtit. “Nxiti gjithashtu të rinjtë që të jenë të matur, duke e nxjerrë në çdo gjë veten tënde si shembull veprash të mira, duke treguar…
  Tags: të, që, mesazh
 • 97
  Ta bësh martesën të funksionojëKordoni me tre fije është një pamje e fuqisë që zë vend, kur dy njerëz bien dakord për diçka që është në përputhje me vullnetin e Perëndisë për ta. Ka një fuqi shumë të madhe, kur dy njerëz bëhen një, në marrëveshje me njëri-tjetrin. Mund të keni shumë gëzim në…
  Tags: të, që, mesazh
 • 95
  Si të ndjesh gëzimin e KrishtlindjesSezoni i Krishtlindjes është padyshim një prej sezoneve më të bukura. Fytyrat e buzëqeshura dhe të lumtura gjithmonë e kanë shoqëruar këtë sezon. Ky vit është i pazakontë dhe dhimbja mund te jetë prezentë në jetën tënde. Si mund të kesh gëzim kur zemra ndjehet e copëtuar? Diferenca midis gëzimit…
  Tags: të, që, është, mesazh
 • 94
  vendimet e vështiraSepse ne nuk kemi një kryeprift që nuk mund të vuajë bashkë me dobësitë tona, por që u tundua në të gjitha njësoj si ne, por pa mëkat. – Hebrenjve 4:15 Është e rëndësishme të marrim vendimet e duhura, veçanërisht në mes të dhimbjeve, shkurajimit, acarimit dhe pështjellimit, kur zgjedhja…
  Tags: të, që, mesazh
Comments