Mesazh

Dhuro dashuri këtë Krishtlindje

Në periudhën e Krishtlindjes ndodh që jemi aq të përqendruar në presionet e blerjes së dhuratave dhe festimeve, saqë humbasim fokusin e vërtetë të Krishtlindjes: Jezusin.

Por është e rëndësishme që të mos harrojmë të tregojmë dashurinë e Jezusit për të tjerët këtë Krishtlindje.

Fto një mik, një fqinj ose një anëtar të familjes në Kishë

Krishtlindja është koha e përkryer për të ftuar dikë në kishë. Çdo ditë njerëzit ballafaqohen me rrethana të vështira sidomos në këtë periudhë pandemie.  Për shumë njerëz, e ardhmja duket e zymtë dhe zemrat janë thyer. Shpesh, njerëzit që janë të lënduar ndihen sikur kisha nuk është për ta.

Pavarësisht nëse dikush vjen në kishë nga kureshtja, gatishmëria për të provuar diçka të re ose në nevojë të dëshpëruar të një Shpëtimtari është pikërisht ftesa juaj që mund ta çojë atë te Jezusi.

Lutu për njerëzit rreth e rrotull teje

Përgatitni  zemrën tuaj për adhurimin dhe ardhjen e Jezusit. Gjithashtu, filloni të luteni për miqtë dhe fqinjët që nuk e njohin Krishtin, që ata të njohin dashurinë e Tij. Lutja për të tjerët prek zemrën e Zotit.

Bibla na thotë:Rrëfeni fajet njeri tjetrit dhe lutuni për njeri tjetrin, që të shëroheni; shumë fuqi ka lutja e të drejtit kur bëhet me gjithë shpirt(Jakobit 5:16). Kjo është një mënyrë që ne të tregojmë dashuri për njerëzit e tjerë. Edhe kur nuk jemi të sigurt se si të lutemi mund të ngushëllohemi në premtimin e Romakëve 8:26, që edhe kur nuk dimë për çfarë të lutemi siç duhet, Fryma vetë ndërhyn për të na ndihmuar.

Dhuroni

Një nga mënyrat më të mira për të reflektuar dashurinë e Jezusit është duke u dhënë atyre që kanë nevojë. Kontrolloni  dollapin tuaj dhe shikoni sendet e përdorura butësisht që nuk po i përdorni më, por mund të jenë të dobishme për dikë tjetër. Nëse është e mundur kontriboni ehe financiarisht për njerëzit në nevojë.

Kalo kohë me ata në nevojë

Një mënyrë e shkëlqyeshme për të treguar dashurinë e Jezusit është duke kaluar kohë cilësore me ata që mund të mos marrin dashuri nga askush tjetër gjatë kësaj periudhe. Të moshuarit dhe personat që jetojnë vetëm kanë nevojë për dashurinë tuaj, prandaj mos ngurro, por ji për ta një dritë në këtë periudhë.

Ushqej të uriturit

Bibla thotë që ne duhet të kujdesemi për të varfërit. Gjatë Krishtlindjes, ju mund të ushqeni të uriturit duke siguruar vaktin  që ata kanë nevojë. Kjo mund të jetë koha e vetme e vitit që ata marrin një vakt vërtet të veçantë.

Blini dhurata për Krishtlindje për një familje në nevojë

Krishtlindja është padyshim koha më e mrekullueshme e vitit. Por për shumë fëmijë dhe prindërit e tyre, kjo kohë e vitit mund të jetë dëshpëruese, stresuese ose thjesht kalon pa u vërejtur për shkak të problemeve më të ngutshme. Por dashuria e Jezusit do të pasqyrohet përmes dhurimit tuaj. Ekzistojnë shumë mënyra se si mund t’i dhuroni një dhuratë për Krishtlindje një fëmije që nuk mund të marrë një të tillë. Në këtë mënyrë  ju sillni lumturi dhe buzëqeshje në jetën e tyre.

Ju mund të tregoni dashurinë e Jezusit edhe përmes veprimeve tuaja. Akti mund të duket i vogël për ju, por mund të sjellë një ndryshim të madh në jetën e atyre që kanë më shumë nevojë. Kur kërkoni të doni të tjerët, ju po jetoni jashtë kuptimit të vërtetë të Krishtlindjeve për botën.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  I lirë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi për të qenë...“Të shfrytëzosh në maksimum kohën” mund të jetë një moto tepër e keqkuptuar! Menaxhimi i mirë i kohës nuk do të thotë të ecësh me ritmin e ndonjë regjimi rigoroz e strikt në rrugën e prodhimtarisë, por që të gjesh lirinë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi, duke…
  Tags: të, për, në, që, mesazh
 • 96
  Të lutemi për brezin e ri nga Dr.Michael YoussefMe çdo vit që kalon, ka gjithnjë e më shumë ndikime të paperëndishme që kërkojnë vëmendjen e të rinjve të kombit tonë. Vlerat biblike perceptohen si të huaja dhe të vjetra. Familjet e krishtera po sulmohen nga të gjitha anët. Si do ta gjejë forcën brezi që po rritet për…
  Tags: të, për, që, mesazh
 • 94
  Perëndia ka një plan madhështor për ju!Por secili të shqyrtojë veprën e tij dhe atëherë do të ketë të mburrurit vetëm për veten e tij dhe jo për tjetrin. – Galatasve 6:4 Duhet ta ndalojmë veten së krahasuari me të tjerët, sepse Perëndia nuk do që të jemi të irrituar dhe të ndihemi të pavlerë për…
  Tags: të, për, që, mesazh
 • 94
  Si të studiosh Biblën?Nëse dëshironi që të shihni ndryshime në fusha të jetës suaj, mësoni se si ta studioni vërtet Biblën. Përse duhet ta studioj Biblën? Bibla nuk është libër i zakonshëm. Fjalët brenda faqeve të Tij janë si një ilaç për shpirtin tuaj. Ato kanë fuqinë të ndryshojnë jetën tuaj, sepse në…
  Tags: të, që, në, mesazh
 • 94
  Jini të vendosur!Por, para së gjithash, vëllezër të mi, mos u betoni as për qiellin, as për dheun, as mos bëni ndonjë be tjetër; por le të jetë “po”-ja juaj “po” dhe “jo”-ja, “jo”, që të mos bini nën dënim. – Jakobi 5:12 Pavendosmëria është një gjendje e mjerueshme dhe pa dyshim…
  Tags: të, që, për, në, mesazh
Comments