Inkurajime

Ecni në atë që Zoti ka për ju.

A ju duket se ditëlindjet vazhdojnë të ikin gjithnjë e më shpejt, vit pas viti? Natyrisht, kjo do të thotë se herët a vonë, nëse jetojmë mjaftueshëm, secili prej nesh do të plaket. Unë, dua të bëj më të mirën e viteve të mia. Shpresoj se ajo që thotë Psalmi 92 për pleqërinë do të jetë e vërtetë në jetën time. Le ta lexojmë:

I drejti do të lulëzojë si palma,

do të rritet si kedri i Libanit;

Ata që janë mbjellë në shtëpinë e Zotit,

do të lulëzojnë në kopshtet e Perëndisë tonë. [Tani vini re këtë pjesë:]

Do  të japin fryte edhe në pleqëri,

Do të jenë të lulëzuar dhe të blertë (Psalmi 92:12-14).

Më pëlqen ky pasazh. Qëndroni të lulëzuar dhe të blertë dhe jepni fryte edhe  në pleqëri. Kjo është mënyra e duhur për të jetuar! Pa u shqetësuar për rrudhat apo kilogramët e tepërt apo dhimbjet e pleqërisë, por rrezatues me dëshirën për ta jetuar jetën në maksimum në vendin ku Zoti na vendos. Parafraza e Mesazhit të fjalëve të Palit drejtuar Filipianëve thotë këtë:

“Miq, mos më keqkuptoni: në asnjë mënyrë nuk e konsideroj veten ekspert…, po rend drejt synimit, ku Perëndia po më drejton – te Jezusi.  Kam lënë pas të kaluarën, duke u prirur në ato që kam përpara dhe nuk do të kthehem më pas” (Filipianëve 3:13-14).

Në lartësi të Alpeve zvicerane është ngritur një monument për nder të një udhërrëfyesi i cili vdiq në përpjekje për të shpëtuar një turist që ishte bllokuar. Mesazhi i gdhendur në gur thotë: “Vdiq duke u ngjitur”. Kjo është motoja që do të doja të lija pas kur kohës sime në tokë ti vinte fundi.

Pra, po  rend në ato që kam përpara, dhe nuk do të kthehem më pas. Me ndihmën e Zotit, shpresoj të jap fryt edhe në pleqëri – të freskët dhe të gjelbër.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Mbështetuni tek BurimiÇdo nevojë është një mundësi për t’i besuar Perëndisë dhe për të zbuluar se Ai siguron me të vërtetë. 1 Mbretërve 17:8-16 Askujt nuk i pëlqen të jetë në nevojë. Por nga këndvështrimi i Zotit, ajo situatë është e dobishme për shpirtin. Kur flluska jonë imagjinare e sigurisë çahet, zbulojmë…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 100
  Të jesh i drejtë në një botë të padrejtë!Fjalët e urta 2:6-11 janë vargje shumë të pasur. Ata na tregojnë se si Perëndia jep dituri dhe se cfarë ndodh në jetën tonë, si rezultat i kësaj. Kështu, unë dua t’u lexoj këto vargje dhe pastaj, të lutemi përmes këtyre vargjeve, për jetën tonë. Pra, Fjalët e urta 2:6-11. “Sepse…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 100
  BESIM I SPROVUARNë Bibël lexojmë se Abrahami më në fund iu bind Perëndisë dhe arriti në Kanaan. Por bindja e Abrahamit nuk do të thoshte se çdo gjë në jetën  e tij do të bëhej papritur më e lehtë. Kur arriti në vendin që i tregoi Perëndia, gjeti atje kananitët. Pas një…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 98
  Nuk je më kurrë vetëm.Dhe ja, unë jam me ju gjithë ditët, deri në mbarim të botës. Amen”.–Mateu 28:20 Mund ta quani si eksperimentin përfundimtar në distancimin shoqëror. Në vitin 1934, admirali Richard Byrd qëndroi për pesë muaj vetëm në një kasolle me një dhomë të vetme në Antarktidë, e mbuluar nga dëbora, në…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 97
  Ndaluni dhe sodisni bukurinë e Zotit!Mjekja misionare Margaret Brand shkroi për kohën kur djali i saj i vogël, Kristoferi, kishte shkuar të luante lart në kodër në Indi, kur dielli po perëndonte. “Erdhi me vrap shumë  i emocionuar. [Ai] më kapi dorën, – tregon ajo, – dhe u përpoq të më tërhiqte jashtë ndërsa më…
  Tags: të, në, inkurajime
Comments