Kulturë

Fëmijët nga Kosova votojnë për “EFA Young Audience Award”


“The Crossing” shpallet fitues i çmimit “EFA Young Audience Award”. Pjesë e votuesve ishin edhe 28 fëmijë nga Kosova

Dhjetëra fëmijë nga vende të ndryshme të Evropës kanë votuar online për fituesin e çmimit “EFA Young Audience Award”. Në ceremoninë që u transmetua online, fëmijët zgjodhën fitues filmin “The Crossing”, nën regji të Johanne Helgeland, që shpalos aventurat e 10-vjeçares Gerda dhe vëllait të saj Otto.

Sipas Festivalit ndërkombëtar të filmit dokumentar dhe të shkurtër “DokuFest”, ngjarja e tillë nxit te fëmijët dashurinë për kinematografinë, si dhe përçon ndjenjën se janë të barabartë me bashkëmoshatarët e tyre të tjerë evropianë. Pjesë e këtij edicioni të dhjetë ishin 28 fëmijë nga Kosova.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 87
  Thënie të urta nga aforisti amerikan Mason CooleyMason Cooley (1927 – 2002) ishte një akademik letrar amerikan dhe aforist. Për lexuesit tanë kemi përzgjedhur disa nga thëniet e tij më të njohura:Nëse jeton vetëm, e ke më të vështirë të gjesh dikë për t’i hedhur fajin.Ruajtja e traditave është kthyer në një pasion simpatik, si koleksionimi i…
  Tags: të, për, kulturë
 • 84
  "Artistët për artistin" nëpër Kosovë me art e solidarizimPër rreth dy muaj, çdo të enjte, artistët janë bashkuar duke respektuar distancën në kafenenë “Speak Easy” në kryeqytet. Por nga aty veprat do të rrugëtojnë nëpër galeri të qyteteve të tjera të Kosovës. “Edhe një javë jemi këtu dhe pas kësaj do të vazhdojmë nëpër atelietë e kolegëve nëpër…
  Tags: të, për, që, dhe, kulturë
 • 84
  Komuna dhe Teatri i Ferizajt synojnë repertor vjetor në kundërshtim me Ligjin për teatroMe veprimet e Komunës dhe institucionit teatror është zbehur edhe roli i organeve udhëheqëse të teatrit të qytetit “Adriana Abdullahu”. Përderisa kanë vendosur që shfaqjet e repertorit vjetor të zgjidhen nëpërmjet një thirrjeje publike, Ligji për teatro këtë barrë ia ngarkon menaxhmentit. E hisen më të madhe e ka udhëheqësi…
  Tags: të, për, dhe, kulturë
 • 83
  Kurajo!“Të tri të katërtat e gjithë të ligave që ngjajnë në botë kanë ardhur nga frika”, Nietzche Si qëllim të përfundëshmë të përpjekjevet kombëtare-shoqërore të Tendencës Neo-Shqiptare, që përkrahim ne, mundemi të pranojmë këtë princip: Krijimi i një Shqipërie brenda të pa-kufishme, jashtë të kufizuar. Krijimi i një Shqipërie! Është…
  Tags: të, dhe, kulturë
 • 83
  Dymbëdhjetë kandidatë për katër pozitat udhëheqëse në institucionet kulturorePër katër pozita udhëheqëse në institucionet qendrore të kulturës garës i kanë hyrë dymbëdhjetë kandidatë. Në konkurset për drejtor të përgjithshëm të Teatrit Kombëtar të Kosovës, udhëheqës artistik të këtij institucioni dhe drejtor të Galerisë Kombëtare të Kosovës, si dhe të Baletit Kombëtar të Kosovës nuk ka pasur shumë të…
  Tags: të, për, dhe, kulturë
Comments