Inkurajime

Fuqia e Inkurajimit!

Helen, mësuesja e matematikës së shkollës së mesme, vuri re një të premte se mësimi që po përpiqej të jepte nuk po i ecte mirë. Kështu që, ndaloi dhe  u kërkoi nxënësve të bënin një listë të të gjithë fëmijëve të klasës dhe përkrah emrit të shkruanin gjënë më të bukur që vlerësonin tek ai person. Në fundjavë, Helen i mblodhi listat dhe i shkruajti secilit student një letër  ku përmblodhi të gjitha gjërat e këndshme që klasa kishte thënë për të. Të hënën, ajo ua shpërndau listat përkatëse secilit student. Fëmijët u habitën se sa shumë u inkurajuan nga fjalët që lexuan.

Kaluan disa vite dhe një ditë Helen u prit në aeroport nga prindërit e saj. Ndërsa po shkonin në shtëpi, prindërit e pyetën nëse i kujtohej Mark Eklund. Ajo u përgjigj: “Po patjetër, si është ai?” Po rata i thanë: “Ai është vrarë në Vietnam dhe prindërit e tij na kërkuan nëse ti mund të shkosh në funeralin e tij.”

Helen shkoi në funeral dhe pas ceremonisë mortore, prindërit e Markut hapën portofolin e tij dhe nxorën një copë letre të ngjitur, dhe të palosur shumë herë, dhe e pyetën nëse ajo e mbante mend atë listë. Ishte lista që ajo vetë  kishte përpiluar atë fundjavë në shkollën ku jepte mësim. Prindërit e Markut i thanë: “Ai e kishte me vete kur vdiq dhe duam t’ju falënderojmë nga zemra. Siç mund ta shihni edhe vetë, Marku e ka vlerësuar shumë këtë gjë.” Shokët e tjerë të klasës u afruan dhe të gjithë pohuan se edhe ata akoma i mbanin ato lista. Chuck e mbante listën e tij në sirtarin e sipërm të tavolinës së tij në shtëpi. Gruaja e Gjonit shtoi: “Gjoni më kërkoi ta fusja listën e tij në albumin e dasmës sonë. Marilyn tha se ajo e mbante listën në ditarin e saj. Vicki e nxorri  të sajën nga çanta, duke thënë: “Mendoj se të gjithë i kemi ruajtur listat tona”. Atëherë Helen tha: “U ula dhe qava. Nuk e kisha imagjinuar kurrë fuqinë që ka inkurajimi.”

Bibla na thotë që “të inkurajojmë njëri-tjetrin dhe të ndërtojmë njëri-tjetrin” (1 Thesalonikasve 5:12). Le të inkurajojmë njëri – tjetrin!

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 99
  Na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve!Veprat e Apostujve, kapitulli 15, vargu 28, thotë: “Në fakt na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve që të mos ju ngarkojmë asnjë barrë tjetër përveç këtyre gjërave të nevojshme “ Ky është vërtet një varg interesant dhe një fjali vërtet interesante në mes të kapitullit 15 të veprave…
  Tags: të, në, dhe, që, inkurajime
 • 98
  Kurajo!Tek Veprat e Apostujve, kapitulli 23, Pali po gjykohet dhe ai po dëshmon për Ungjillin dhe, ndërsa e bën këtë, grindja rreth tij bëhet aq e dhunshme, sa që tribuni kishte frikë se mos Pali bëhej copa-copa nga kjo turmë dhe u dha urdhër ushtarëve që ta largonin Palin prej…
  Tags: të, dhe, në, që, inkurajime
 • 98
  Mendoni drejt që të flisni drejtEdhe gjuha është zjarr, botë padrejtësie; kështu është vendosur gjuha midis gjymtyrëve tona: ajo e fëlliq gjithë trupin dhe ndez rrotën e jetës (ciklin e natyrës së njeriut) dhe ndizet nga ferri (Gehenna). –Jakobi 3:6 Pohimet negative fillojnë me mendime negative. Për shembull, le të themi që një punonjës dëgjon…
  Tags: të, në, që, dhe, inkurajime
 • 98
  SpirancatAtëherë, nga frika se mos përplaseshin kundër shkëmbinjve, hodhën nga kiçi kaëėr spiranca, duke pritur me ankth që të bëhej ditë. Veprat e apostujve 27:29 Marinarët ishin në bord, kur një stuhi dimri filloi të godasë anijen e tyre të vjetër. Ata  po dëgjonin kërcitjet dhe  zhurmat që vinin nga…
  Tags: të, që, në, dhe, inkurajime
 • 98
  Sakrifica e AbrahamitBesimi ynë forcohet kur i bindemi Perëndisë në situata sfiduese. Zanafilla 22:1-24 Ndonjëherë t’i bindesh Perwndisw nuk është e lehtë. Sa herë që përballeni me një thirrje të vështirë, kujtoni Abrahamin. Në pasazhin e sotëm, atij iu dha një nga sprovat më të mëdha të regjistruara në Bibël, megjithatë ai…
  Tags: të, që, në, dhe, inkurajime
Comments