Mesazh

Gëzimi i miqësive!

Përpjekjet e qëllimshme për të kërkuar dhe mbajtur miqësi mund të sjellin shpërblim të madh.

Fjalët e urta 18:24

Sa miq të vërtetë keni? Në fillim mund t’ju vijnë në mendje shumë emra, por sa më shumë ta shqyrtoni pyetjen, aq më shumë ka gjasa që numri të zvogëlohet. Realiteti është se nuk kemi shumë miq të vërtetë—me fjalë të tjera, ata që mbeten besnikë pavarësisht rrethanave.

Shumica e njerëzve dëshirojnë miqësi të ngushta. Në fakt, Perëndia na krijoi që të kemi nevojë për marrëdhënie me njëri-tjetrin. Pa to, mund të vuajmë lehtësisht nga vetmia dhe depresioni. Megjithatë, miqësitë e shëndetshme nuk ndodhin si me magji. Por kërkojnë përpjekje të qëllimshme.

Për të krishterët, qëllimi është të zgjedhin miq të perëndishëm që ndajnë besimin tonë dhe kërkojnë të ecin në bindje me Zotin. Shokët tanë më të afërt duhet të jenë njerëz tek të cilët mund të mbështetemi për këshilla, mbështetje dhe inkurajim në kohë të vështira. Një komponent tjetër i rëndësishëm është angazhimi i ndërsjellë. Siç thotë vargu i sotëm, ne kemi nevojë për “një mik që qëndron më afër se një vëlla”.

Kjo afërsi e besueshme, intime është ajo që Zoti dëshiron për ne, por është një thesar i rrallë. Nëse keni miq të tillë, shprehuni atyre vlerësimin dhe admirimin tuaj. Dhe falenderoni Zotin që ju ka dhënë një dhuratë aq të çmuar.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Përditë unë po vdes!(Ju siguroj) Përditë unë po vdes (çdo ditë përballem me vdekjen) për shkak të mburrjes për ju (për bashkësinë dhe unitetin me Krishtin), që kam në Krishtin Jezus, Zotin tonë. – 1 Korintasve 15:31 Egoizmi nuk është një sjellje e mësuar, ne kemi lindur me të. Por kur pranojmë Jezusin…
  Tags: të, për, dhe, që, mesazh
 • 100
  I tunduar për egoizëm!Isaia 39:8 –Ezekia i tha pastaj Isaias: «Fjala e Zotit që ti shqiptove është e mirë». Pastaj shtoi: «Do të ketë të paktën paqe dhe siguri gjatë jetës sime». Me qëllim që të kuptojmë çfarë nuk shkon me atë që Ezekia i tha Isaia, ne duhet të kuptojmë se çfarë ndodhi…
  Tags: të, që, për, dhe, mesazh
 • 100
  Për çfarë po shpresoni?Kthehuni në fortesë (sigurie dhe bollëku), o ju robër të shpresës! Pikërisht sot unë deklaroj se do të të jap dyfishin. – Zakaria 9:12 Kam një pyetje për ju: Për çfarë po shpresoni? Për çfarë po prisni në jetë? A po kërkoni për diçka të mirë të ndodhë apo po prisni…
  Tags: të, për, që, dhe, mesazh
 • 98
  A janë fjalët që nxirrni nga goja juaj, ndërtuese për të tjerët?Efesianëve, kapitulli 4, vargu 29 thotë: “Asnjë fjalë e keqe le të mos dalë nga goja juaj, por ajo që është e mirë për ndërtimin, sipas nevojës, që t’u japë hir atyre që dëgjojnë.” Ky është një varg, mes shumë të tjerëve, që është shumë praktik tek Efesianëve kapitulli 4, i…
  Tags: të, që, për, mesazh
 • 98
  Jo forca jonë, por forca e Zotit!“Por Moisiu tha: «Oh! Zot, dërgoje mesazhin tënd nëpërmjet kujt të duash!»”-Eksodi 4:13 Është një varg i shkurtër, por me një domethënie marramendëse për atë që ne jemi, për atë që Zoti është, për atë që lutemi dhe për atë që Perëndia na ka thirrur të bëjmë. Më lejoni t’jua…
  Tags: të, që, për, mesazh
Comments