Mesazh

Gëzimi yt nuk duhet të varet nga rrethanat

Shpesh jemi të pakënaqur edhe kur gjithçka po shkon mirë. Kur gjërat nuk shkojnë mirë, ne pyesim veten se si është e mundur të jesh me të vërtetë i gëzuar gjatë provave tona më të vështira, veçanërisht kur nuk duket se ka dritë në fund të tunelit.

Tek Filipianëve 4:4-5, Apostulli Pal shkruan: Gëzohuni gjithnjë në Zotin; po jua them përsëri: Gëzohuni! Zemërbutësia juaj le të njihet nga të gjithë njerëzit; Zoti është afër.

Pali e shkroi këtë kur ishte në burg, i pasigurt për të ardhmen e tij dhe ai këtu po flet për një liri nga shqetësimi dhe zhgënjimi për gjithçka në jetë, madje edhe nga dëshirat e paplotësuara.

Zakonisht kur nuk mund të kontrollojmë ose ndryshojmë situatën tonë ndiejmë pakënaqësi. Për sa kohë që kënaqësia jonë varet nga fakti nëse gjërat funksionojnë ose jo ashti si duam ne, atëherë do të lejojmë që rrethanat të na vjedhin paqen dhe gëzimin.

Pali duroi vuajtje të shumta, Ai kaloi situata të panumërta që ishin të pasigurta, jashtëzakonisht të dhimbshme dhe në dukje të pashpresa. Por ai zbuloi se gëzimi nuk mund të varej nga rrethanat e tij.

Si reagoni kur rrethanat janë jashtë kontrollit tuaj? Inatosesh? A përpiqesh të arratisesh? A ju bën dëshpërimi të dëshironi të hiqni dorë?

Pali zgjodhi t’i jepte shqetësimet e tij Jezusit në këmbim të paqes që “tejkalon çdo kuptim” (Filipianëve. 4: 7). E njëjta paqe është në dispozicion për ty!

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 96
  Besimi në betejëFrika është armiku i madh i besimit dhe pothuajse solli shkatërrimin e popullit të Zotit. Pasi Zoti i shpëtoi Izraelitët nga skllavëria në Egjipt, ata u gjetën me shpinë në Detin e Kuq, përballë qerreve të fuqishme të Egjiptit. Ata ishin zënë në kurth, me sa duket pa asnjë rrugëdalje.…
  Tags: të, në, mesazh
 • 94
  5 mite mbi studimin e BiblësMiti #1: Nuk je nevojë ta studiosh Biblën me të tjerët Kur vjen puna për studimin e Biblës, ne shpesh priremi të mendojmë ta studiojmë vetë. Me një furnizim në dukje të pafundmë të burimeve në dispozicion për ne (të printuara dhe online), ne mund të mendojmë se ne nuk…
  Tags: të, mesazh
 • 93
  përballja me zhgënjiminNënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni djallin dhe ai do të arratiset prej jush! – Jakobi 4:7 Shumë të krishterë po ndihen të shkurajuar dhe të dëshpëruar sepse nuk kanë mësuar si të përballen me zhgënjimin. Nuk është vullneti i Perëndisë për të jetuar në zhgënjim, dëshpërim apo shkurajim, për asnjë ditë.…
  Tags: të, në, mesazh
 • 93
  ndiqni urtësinë e Perëndisë jo ndjenjat tuajaSepse Zoti jep urtësi; nga goja e tij rrjedhin njohuri dhe arsye. – Fjalët e Urta 2:6 Jeta nuk është më një aventurë kur lejojmë ndjenjat të udhëheqin. Ndjenjat ndryshojnë nga dita në ditë, nga ora në orë, nga momenti në moment. Ndjenjat na gënjejnë. Pra, nuk mund t’u besojmë…
  Tags: të, mesazh
 • 93
  ndiqni standardin e Perëndisë, jo të botësLum njeriu që nuk ecën sipas këshillës së të pabesve, që nuk ndalet në rrugën e mëkatarëve dhe nuk ulet bashkë me tallësit. – Psalmeve 1:1 Të jetojmë me moralin e shoqërisë, na dikton zgjedhjet që bëjmë duke nisur që nga bisedat, mënyrën si vishemi, çfarë lexojmë dhe programet televizive…
  Tags: të, në, nga, mesazh
Comments