Mesazh

Gjeni kënaqësi në bollëk!

Vetëm Zoti mund të mbushë boshllëkun e zemrës njerëzore.

Isaia 55:1-3

Imagjinoni se ju ka marrë uria por keni vetëm disa monedha në xhep. Aq monedha sa mund të blini vetëm pak bukë , një kafe dhe një tas supe. Kjo do t’ju mjaftonte të mos vdisnit nga uria, por ama nuk është një vakt i kënaqshëm. Tani, imagjinoni sikur po ecni në një sallë të bukur dhe ka të shtruar një banket – tryeza të mbushura me mish të shijshëm, perime të freskëta, bukë të ngrohtë dhe ëmbëlsira të të gjitha llojeve. Dhe në vend të një liste çmimesh, ka një shenjë që lexon “Falas”. Cilin do të zgjidhnit?

Ky është mesazhi kryesor i pasazhit të sotëm. ” Pse shpenzoni para për atë që nuk është bukë dhe fryt i mundit tuaj, për atë që nuk të ngop?” pyet Ati ynë, kur në tryezën e Tij ka ushqime me bollk dhe falas (vargu 2). Kjo është  ajo që ndodh kur refuzojmë një marrëdhënie me Perëndinë dhe ndjekim gjëra të përkohshme që nuk mund të na mbushin kurrë.

Në koleksionin e mendimeve, Blaise Pascal  shtjellon këtë dëshirë të madhe dhe arrin në përfundimin se “boshllëku i pafund” në ne “mund të mbushet vetëm nga diçka e pafundme dhe e pandryshueshme- domethënë, vetëm nga vetë Zoti”. Nëse bashkohemi me perëndinë një kënaqësi e madhe do të mbushë shpirtin. Gjithçka që duhet të bëjmë është të themi po.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Lavdia e Prezencës së Zotit!Moisiu filloi të udhëzojë Izraelin në lidhje me sakrificat dhe ofertat e ndryshme. Mund të thuhet shumë për këto, por në këtë artikull do të diskutohet vetëm një fjalë. Në vargjet e para  të Levitikut lexojmë: “Në rast se oferta e tij është një olokaust i një koke bagëtie nga…
  Tags: të, në, një, dhe, që, mesazh
 • 98
  Besnikëria!Xhorxh MacDonald dikur shkroi: “Të të besojnë është një kompliment më i mirë sesa të të duan”. Ju mund ta doni një person, por a i besoni atij personi me jetën, zemrën dhe gjithçka që përfshihet në jetën tuaj? Shpeshherë, jemi të kujdesshëm të themi gjërat e duhura duke mos…
  Tags: të, dhe, në, një, mesazh
 • 98
  Piktura e plotë.Isaia 18:7 ” Në këtë kohë do t’i sjellë oferta Zotit të ushtrive një komb shtatlartë dhe lëkurëndritur, një popull që e kanë frikë që nga fillimet e tij e më pas, një komb i fuqishëm që shkel çdo gjë, vendi i të cilit ndahet nga lumenjtë; do të çohen në…
  Tags: të, që, dhe, në, mesazh
 • 98
  Princi i paqesIsaiah 9:6-7 Sepse na ka lindur një fëmijë, një djalë na është dhënë. Mbi supet e tij do të mbështetet perandoria dhe do të quhet Këshilltar i admirueshëm, Perëndi i fuqishëm, Atë i përjetshëm, Princ i paqes. Nuk do të ketë të sosur rritja e perandorisë së tij dhe paqja mbi…
  Tags: të, në, dhe, që, mesazh
 • 97
  Mesia dëshiron që besimtarët të tërhiqen në një shoqëri më të madhe me Perëndinë e Gjallë!Ekziston një parim i përgjithshëm në Bibël që thotë: “…asnjeri nuk mund të më shikojë mua (Perëndinë) dhe të jetojë” Eksodi 33:20. Megjithatë, Zoti është i mëshirshëm dhe bën disa përjashtime nga ky rregull. Një përjashtim i tillë ndodh në pjesën e Torahut të kësaj jave. Në kapitullin 24, Moisiu ratifikon Besëlidhjen…
  Tags: të, në, dhe, një, që, mesazh
Comments