Mesazh

Gjymtyrë të ndryshme por një trup i vetëm!

I gjithë trupi i Krishtit përfiton kur besimtarët përdorin dhuntitë që Perëndia u ka dhënë.

Është pikërisht ajo kohë e vitit që anëtarët e kishave mblidhen për t’u kujdesur për ndërtesat e tyre, duke i pastruar me themel dhe duke u pregatitur për dimrin. Ka shumë gjëra për të bërë dhe askush nuk është e thënë që një person i vetëm t’i kryejë të gjitha.

Punëtorët më të fortë merren me punët e rënda si lëvizja e mobiljeve ose vazot e rënda të pemëve, ndërsa ata me gishta të shkathët pastrojnë pluhurin nga hapësirat e vogla. Të vegjlit energjikë çojnë në vend furnizimet, ndërsa të tjerët përgatisin pije freskuese për të gjithë. Kur i gjithë kongregacioni punon si ekip, të gjitha detyrat përfundojnë në kohë dhe të gjithë dalin të fituar.

Çelësi është reciprociteti. Në marrëdhëniet e ndërsjella, ne nuk jemi gjithmonë njësoj, por duhet të jemi po aq të përkushtuar për të ndihmuar sa të mundemi me aftësitë dhe talentet që Perëndia na ka dhënë. Siç tha apostulli Pal në 1 Korintasve 12:14-18, “Trupi nuk është një gjymtyrë e vetme, por shumë” dhe ” Por Perëndia ka vënë çdo gjymtyrë të trupit si ka dashur.”

Mendoni për këtë gjë:

A e përmbushni rolin që keni në trupin e Kishës suaj? Nëse jo, çfarë mund të filloni të bëni në mënyrë që trupi të bekohet fuqishëm?

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Mos vendosni një pikë në fund të lutjes.Isaia 37:20 Por tani, o Zot, Perëndia ynë, na çliro nga duart e tij, me qëllim që të gjitha mbretëritë e tokës të njohin që ti vetëm je Zoti. Në kapitullin 37 mbreti i Judës, Ezekia, po i lutej Perëndisë duke i thënë: “Por tani, o Zot, Perëndia ynë, na çliro…
  Tags: të, në, për, që, mesazh
 • 100
  Të gjitha gjërat do të veniten një ditë!Bari thahet, lulja fishket, por fjala e Perëndisë tonë mbetet përjetë.- Isaia 40:8 Mendoni për të gjitha gjërat përreth tani. Pa dyshim që nuk e di se ku jeni, jeni ulur apo jeni në këmbë, por shihni botën përreth jush dhe gjithë gjërat që do të veniten, bari, lulet, çdo…
  Tags: të, në, për, që, mesazh
 • 100
  Fjalët e shumta!Fjalët e urta kapitulli 10, vargu 19, thotë: “Në fjalët e shumta faji nuk mungon, por ai që i frenon buzët e tij është i urtë.” Ky varg, është një paralajmërim i qartë, që ne të kontrollojmë fjalët që themi, përfshirë këtu edhe se sa shpesh flasim dhe se sa shpejt…
  Tags: të, në, që, për, mesazh
 • 98
  Jo forca jonë, por forca e Zotit!“Por Moisiu tha: «Oh! Zot, dërgoje mesazhin tënd nëpërmjet kujt të duash!»”-Eksodi 4:13 Është një varg i shkurtër, por me një domethënie marramendëse për atë që ne jemi, për atë që Zoti është, për atë që lutemi dhe për atë që Perëndia na ka thirrur të bëjmë. Më lejoni t’jua…
  Tags: të, që, për, mesazh
 • 98
  Si të merrni vendimet e duhura?Ne çdo ditë marrim vendime. Shumë prej tyre kanë pak rëndësi. Ndërkohë, ka të tjera që ndryshojnë jetën tonë përgjithnjë. Gjatë një interviste për TV7 Albania, Davida Pecaj, këshilluese pranë Qëndrës “Çelësi im” thotë se vendimmarrja shpeshherë duket si një përgjigje e lehtë për t”u dhënë. Në fakt, është krejt e…
  Tags: të, që, në, mesazh
Comments