Inkurajime

Hiqni dorë nga “ari” i jetës suaj!

Ari nuk është asgjë më shumë se një gur i verdhë, por është vlerësuar si një mall i vlefshëm në pothuajse çdo qytetërim përgjatë historisë. Si djali i birësuar i vajzës së Faraonit, Moisiu mund të kishte pasur shumë shufra ari. Jeta në pallat ishte komode dhe luksoze. Dhe një ditë mund të ishte bërë faraon. Por Bibla thotë se ai e shkëmbeu arin me lavdi.

Moisiu hoqi dorë nga një jetë me pushtet dhe luks për hir të Krishtit. Moisiu ishte i bindur ndaj Perëndisë, sepse ai e dinte se thesari i njohjes së Tij ishte pafundësisht më i vlefshëm se vetë ari. Në të kundërt, breza përpara se të lindte Moisiu, Jozefi ishte një zyrtar i lartë në oborrin e Faraonit. Ai kishte shumë ar, por zemra e tij nuk ishte tek ari. Thirrja e tij ishte të qëndronte në pallat dhe të ndikonte në jetën në Egjipt për shkak të pozicionit të tij.

E shihni, “ari” që duhet të shmangim nuk është pasuria tokësore në vetvete, por çfarëdo idhulli që qëndron në rrugën e bindjes tonë ndaj thirrjes që Perëndia ka për ne. Dhe kjo është arsyeja pse Fjala e Perëndisë e lavdëron Moisiun që hoqi dorë nga ari i botës për lavdinë e Perëndisë. Ai la ​​gjithë arin e Egjiptit për t’iu bindur thirrjes së Perëndisë për jetën e tij.

Pra, pyeteni veten: Cili është “ari” për mua? Çfarë më pengon që t’i bindem vullnetit të Perëndisë? Sido që të jetë, Krishti është shumë më i çmuar.

Lutje: Zot, më drejto me Frymën Tënde për të identifikuar idhujt në zemrën time që po më pengojnë të ruaj lavdinë e pranisë Tënde. Në emër të Jezusit lutem. Amen.

” Duke parapëlqyer të keqtrajtohet bashkë me popullin e Perëndisë se sa të gëzonte për një farë kohe dëfrimet e mëkatit,” (Hebrenjve 11:25).

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 90
  Nën mirësinë e Zotit!Nëse shikojmë dhe dëgjojmë për mirësinë e Zotit, do e kuptojmë se Ai është i mirë  dhe se dashuria e Tij shkëlqen kudo.  Psalmi 31:19-24  Kur çdo gjë në jetë na ecën mirë  e kemi të lehtë t’a lavdërojmë  Perëndinë, sepse mirësia e Tij është e dukshme kudo. Por t’i shikosh…
  Tags: të, tij, në, dhe, që, është, se, për, inkurajime
 • 90
  “Pavarësisht se cila mund të jetë sfida që hasni, zgjidhja është gjithmonë e njëjtë – besim te Zoti”Në pjesën e Torahut të kësaj jave, thirrja e Zotit drejtuar Bijve të Izraelit sfidoi besimin e tyre. Një përvojë e tillë nuk ishte vetëm për Izraelin; pasi çdo besimtar do sfidohet në besimin e tij çdo ditë. Natyrisht në rastin e Izraelit ishte një provë e madhe; zotërimi i…
  Tags: të, në, se, dhe, që, një, është, inkurajime
 • 90
  “Zoti ka një rol në të ardhmen e Izraelit, si për vendin ashtu edhe popullin”Në leximin e Torës së kësaj jave, do të njihemi me një profet johebre të quajtur Balaam. Ky njeri me të vërtetë dëgjoi nga Perëndia, por fatkeqësisht në Dhiatën e Re mësojmë se ai nuk ishte besnik (Lexoni 2 Pjetrit 2:15, Juda vargu 11 dhe Zbulesa 2:14). Ky është njeriu…
  Tags: të, që, në, dhe, se, një, për, inkurajime
 • 90
  Thesaret e sprovave!Lutja e një personi që është duke kaluar kohë shumë të vështira është përdorur nga Margaret Becker dhe Keith Getty ,si tekst kënge. Ja dhe refreni: Jezus, pranë  më qëndro Kur eci nëpër stuhi; Në këtë rrugë më ke thirrur, Të të ndjek, dhe kur forca më ka braktisur. Shumica…
  Tags: të, në, dhe, një, është, për, që, inkurajime
 • 89
  Nga persekutues në ndjekës!Veprat e Apostujve, kapitulli 22, vargu 4. Pali po bën një mbrojtje të jetës së tij dhe të kthimit të tij në besim, para një grupi njerëzish. Ai thotë në vargun 4: “unë kam përndjekur…” po flet për të krishterët… “unë kam përndjekur këtë Udhë deri në vdekje, duke lidhur…
  Tags: të, në, që, dhe, se, për, inkurajime
Comments