Mesazh

i flisni malit Fjalën e Perëndisë

Sepse ju them në të vërtetë, nëse dikush do t’i thotë këtij mali: “Luaj vendit e hidhu në det” dhe nuk do të ketë dyshime në zemër të vet, por do të besojë se ajo që po thotë do të ndodhë, çdo gjë që të thotë do t’i bëhet. – Marku 11:23

Kur Jezusi tha që t’i flasim malit, ta urdhërojmë të luajë vendit dhe të hidhet në det, Ai po bënte një deklaratë radikale.

Zakonisht ne flasim për “malet” ose sfidat në jetët tona, por Fjala e Perëndisë na udhëzon t’u flasim atyre. Duhet t’u përgjigjemi me Fjalën e Perëndisë.

Te Ungjilli sipas Lukës kapitulli 4, Satani po mundohej të tundonte Jezusin në shkretëtirë, Ai iu përgjigj çdo tundimi me fjalë nga Shkrimi. Ai vazhdimisht citoi vargjet që kundërshtonin gënjeshtrat dhe mashtrimin e të ligut.

Ne përpiqemi ta bëjmë këtë për pak kohë, por kur nuk shikojmë rezultat të shpejtë, ndalojmë t’u përgjigjemi problemeve me Fjalën dhe fillojmë të flasim me anë të ndjenjave tona. Këmbëngulja është një lidhje jetike për sigurimin e fitores.

Përsëritja e vazhdueshme e Fjalës është e fuqishme dhe padyshim e nevojshme në mposhtjen e çdo problemi apo situate negative. Njihni mirë atë që dini dhe jini të vendosur t’i qëndroni deri në fund asaj që njihni.

Lutje

Frymë e Shenjtë, më kujto t’u flas problemeve të mia Fjalën për çdo ditë. Sa herë që unë dorëzohem dhe filloj të ankohem apo dëshpërohem, më kujto të flas Fjalën Tënde me guxim dhe besim në Ty që të lëviz malet!

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 99
  Piktura e plotë.Isaia 18:7 ” Në këtë kohë do t’i sjellë oferta Zotit të ushtrive një komb shtatlartë dhe lëkurëndritur, një popull që e kanë frikë që nga fillimet e tij e më pas, një komb i fuqishëm që shkel çdo gjë, vendi i të cilit ndahet nga lumenjtë; do të çohen në…
  Tags: të, që, dhe, në, mesazh
 • 98
  të rritesh në aftësinë e dallimitFryma e Zotit do të pushojë mbi të; fryma e urtësisë dhe e zgjuarsisë…nuk do të gjykojë nga pamja, nuk do të japë vendime sipas fjalëve që thuhen. – Isaia 11:2-3 Jezusi jetoi një jetë me aftësi dalluese. Dallimi i Tij nuk bazohej në ndjeshmëritë sipërfaqësore të mishit, por ishte…
  Tags: të, në, dhe, që, mesazh
 • 98
  Pyetjet në kohën e vështirësiveNë çdo kohë që ndodh një fatkeqësi natyrore, është e kuptueshme që të vijnë në mendje pyetje të mëdha  për gjëra të tilla si jeta, vdekja dhe pse jemi këtu. Madhësia e vdekjes dhe shkatërrimit të shkaktuar nga tërmete, zjarre, tsunami ose përmbytje zhvendos mendimet tona normale të përditshme, duke…
  Tags: të, në, dhe, që, mesazh
 • 98
  mbjellja dhe korrja…sepse ç’të mbjellë njeriu, atë edhe do të korrë. – Galatasve 6:7 Shkrimi na thotë qartë që do të korrim atë që mbjellim. Kjo zbatohet për fermerët dhe të mbjellat. Shumë njerëz e dinë që zbatohet edhe tek të dhënët e parave dhe të qënit bujarë. A e dini që…
  Tags: të, që, dhe, në, mesazh
 • 98
  Zot, ti je burimi im!Përmbushja dhe kënaqësia e vërtetë përcaktohet më tepër nga qëndrimi dhe përgjigjet tona sesa nga rrethanat tona. Dhe për shkak se Pali e kishte mësuar këtë sekret, ai ishte në gjendje të përjetonte gëzim dhe paqe në çdo lloj situate. Apostulli e kuptoi se çfarë do të thoshte të jetoje…
  Tags: të, dhe, që, në, mesazh
Comments