Inkurajime

Je krijuar për më shumë…

Mos mblidhni për vete thesare mbi tokë, ku i brejnë tenja dhe ndryshku, dhe ku vjedhësit shpërthejnë dhe vjedhin, përkundrazi mblidhni për vete thesare në qiell, ku as tenja as ndryshku nuk prishin dhe ku vjedhësit nuk shpërthejnë dhe nuk vjedhin. Sepse ku është thesari juaj do të jetë edhe zemra juaj. –Mateu 6: 19-21

Kishin shtëpi. Kishin qilarin e verës. Kishin biznesin e vet, makina, bizhuteri, pushime. Gjatë gjithë natës, bisedat e tyre të darkave përqëndroheshin  tek kënaqësia.

Këtë që po përshkruaj ndodhi së fundmi, por Bibla e trajton këtë skenar mijëra vjet më parë kur shpjegoi: “ Sepse gjithçka që është në botë, lakmia e mishit, lakmia e syve dhe krenaria e jetës, nuk vjen nga Ati, por nga bota.” (1 Gjonit 2:15-16).

Për ata që jetojnë jetën këtu dhe tani, pa u shqetësuar se çfarë  do të vijë pas kësaj jete, ka kuptim të rropateni të merrni sa më shumë që mundeni, madje edhe të shkelni mbi të tjerët, sepse, siç thotë thënia e vjetër, “Vetëm një jetë kemi.”

Megjithatë, një ndjekës i Jezu Krishti , duhet të jetojë një jetë ndryshe nga  ajo e personit që jeton momentin. Nëse jeni ndjekës i Krishtit, jeta juaj është e çmuar dhe e përjetshme. “Perëndia pagoi një çmim të lartë për ju,” thotë Bibla, “prandaj mos u robëroni nga bota” (1 Korintasve 7:23).

Nuk ka asgjë të keqe të zotërosh pasuri. Perëndia na jep gjëra për t’i përdorur dhe madje për t’i shijuar. Por nuk duhet të mbytemi prej tyre. “Ata që përdorin gjërat e botës nuk duhet të lidhen me to,” thotë Bibla, “sepse kjo botë, siç e njohim ne, së shpejti do të kalojë” (1 Korintasve 7:30).

Ndjekësi i Krishtit është krijuar për më shumë se kaq.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 91
  Perëndia është burimi ynë, jo bota!Por ai (Perëndia) që i jep farën mbjellësit dhe bukën për të ngrënë, ju dhëntë dhe i shumoftë (burimet tuaja) të mbjellat tuaja dhe bëftë që të rriten frytet e drejtësisë suaj (që manifestohet në vepra të mira, mirësi dhe bamirësi). – 1 Korintasve 9:10 Sistemi financiar i Perëndisë nuk është…
  Tags: të, dhe, për, që, nuk, është, inkurajime
 • 91
  Shqyrtoni mendimet tuaja!Dhe u tha atyre: “Vini re atë që dëgjoni. Me atë masë (mendimi dhe studimi që bëni) që matni (për të vërtetën që dëgjoni), do t’ju matet juve (virtyti dhe njohuria); edhe juve që dëgjoni do t’ju jepet edhe më (përtej).” – Marku 4:24 Nëse jeni një besimtar, me siguri keni…
  Tags: të, që, më, për, dhe, nga, inkurajime
 • 90
  Mos e bëni fjalën “Më fal” si fjalën më të vështirë.Ja, kam vepruar si një budalla dhe kam gabuar rëndë”. – 1 e Samuelit 26 : 21 A jeni përfshirë në ndonjë diskutim të nxehtë, dhe më pas keni kuptuar se e keni keqkuptuar atë që po thoshte personi tjetër? Të duket vetja shumë e ulët që gabuat në këtë mënyrë.…
  Tags: të, dhe, për, që, më, inkurajime
 • 90
  Lejo paqen e Perëndisë të mbretërojë—dhe ji mirënjohës.Dy nga nipërit e mi, njëri 6 vjeç dhe tjetri 9  vjeç në atë kohë, ishin vërtetë  të zemëruar me njëri-tjetrin. Nuk më kujtohet se cili ishte konkretisht problemi, por ata filluan të flisnin me fjalë urrejtje ndaj njëri-tjetri. Më në fund ndërhyra dhe i ndërpreva. “ Carson, më thuaj…
  Tags: të, që, për, dhe, inkurajime
 • 90
  Nevoja për thyerjeDhe kushdo që ka lënë, për hir të emrit tim, shtëpi, ose vëllezër, ose motra, ose atë, ose nënë, ose grua, ose bij, ose ara, do të marrë njëqindfish dhe do të trashëgojë jetë të përjetshme. – Mateu 19:29 Në fillimet e shërbesës tonë, Dejv dhe unë kaluam përmes disa…
  Tags: të, që, për, dhe, inkurajime
Comments