Inkurajime

Kam punë për të bërë!

Bashkëshortit tim Haroldit i pëlqen t’i pyesë fëmijët: “Cila është mosha që mund të konsiderohesh plak?”. Ai merr përgjigje nga mosha 50 deri në 100 vjeç. Unë mendoj se ne nuk jemi pleq derisa të arrijmë një moshë kur Perëndia nuk ka më asgjë për ne këtu. Ndonjëherë Haroldi thotë: “Perëndia më vendosi në tokë për të përmbushur disa gjëra të caktuara dhe duke qenë se jam mbrapa me këto gjëra, jam i bindur që nuk do të vdes kurrë!”.

Ne nuk duam asnjëherë që ta mendojmë veten si pleq. Nëse thinjat tregojnë që një person është plak, mendoj se unë jam plakë tashmë. Por me ndihmën e parukieres sime nuk do t’i shihnit kurrë thinjat e mia. Sidoqoftë, ditët e fundit kam kuptuar se ka ardhur koha të mendoj seriozisht se çfarë mund të arrij ndërsa jam ende në tokë.

Natën që im atë shkoi në shtëpi te Zoti, ai i kërkoi Haroldit t’i lexonte Psalmin 71. Vargu 18 thotë: “Edhe tani që jam plakur dhe jam thinjur, o Perëndi, mos më braktis, derisa t’i kem treguar këtij brezi fuqinë tënde dhe mrekullitë e tua gjithë atyre që do të vijnë.”. Im atë, që ishte 89 vjeç e pyeti Haroldin: “Harold, a mendon se unë e kam bërë këtë?”. Në të vërtetë Haroldi u habit nga pyetja e tij. Babai im nuk kishte kërkuar kurrë aprovim. Dhe Haroldi iu përgjigj menjëherë: “Baba, nëse është dikush që e ka bërë këtë, ai je ti.”. Ai kishte shërbyer për rreth 75 vjet. Një orë më vonë ai ishte i sigurtë në krahët e Jezusit.

Në këtë udhëtim drejt hirit që të gjithë jemi, do të vijë dita kur secili prej nesh do të arrijë në destinacion. Para se të mbërrijmë atje, unë personalisht dua të kem shfrytëzuar çdo mundësi për t’i shpallur brezit tjetër fuqinë dhe mrekullitë e Perëndisë. Kjo do të thotë se kam ende punë për të bërë… kam fjalë për të shkruar, njerëz për të influencuar, bindje për të treguar ndaj Zotit. A mendoni edhe ju kështu? Si kompozitor, Xhon Mor shkroi: “Të gjithë ata që vijnë pas nesh na gjetshin besnikë!”.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 92
  Muret e burgut të vetmisë!A mund ta imagjinoni të jeni një i burgosur në burgun më famëkeq të Parisit për 15 vjet? Kjo ishte eksperienca e Madame Jeanne Guyon [GUY-on}, anëtare e fisnikërisë Franceze. Shumë të tjerë ndanë të njëjtën eksperience gjatë asaj epoke të turpshme historike. Ajo me shumë vendosmëri besonte se ishte…
  Tags: të, në, inkurajime, darlene, sala
 • 68
  Unë besoj,por ndihmo mosbesimin tim!Dhe Jezusi i tha: “Nëse ti mund të besosh, çdo gjë është e mundshme për atë që beson“- Marku 9:23 Për sa gjëra jeni lutur gjatë jetës suaj? Dua të them, u luta vërtet. Kur fëmija im më i vogli ishte pesë vjeç, shëndeti i tij u dobësua në mënyrë drastike.…
  Tags: të, në, nuk, që, për, inkurajime, sala
 • 64
  Vini re zogjtë!Vini re zogjtë e qiellit: ata nuk mbjellin, nuk korrin dhe nuk mbledhin në hambare; megjithatë Ati juaj qiellor i ushqen. A nuk vleni ju shumë më tepër se sa ata? ( Mateu 6:26) Jezusi  i këshilloi dishepujt e Tij që të “ vinin re zogjtë e qiellit…” Në një…
  Tags: të, në, që, për, nuk, inkurajime
 • 64
  Vraponi me gëzim!Veprat e Apostujve, kapitulli 20, vargu 24, një nga vargjet e mi të preferuar në Librin e Veprave të Apostujve. Pali tha: “Por unë nuk dua t’ia di fare për jetën time që nuk e çmoj aq, sa ta kryej me gëzim vrapimin tim dhe shërbesën që mora nga Zoti…
  Tags: të, që, për, nuk, në, inkurajime
 • 63
  Jezusi po ndërmjetëson për ne!Veprat e Apostujve, kapitulli 7, vargu 55: “Por ai,” Stefani, “mbushur me Frymë të Shenjtë, i nguli sytë nga qielli, pa lavdinë e Perëndisë dhe Jezusin që rrinte në këmbë në të djathtën e Perëndisë.” Cfarë skene e mrekullueshme. Ne shohim përgjatë shkrimeve, se Jezusi paraqitet i ulur në të djathtë të…
  Tags: të, në, për, që, inkurajime
Comments